Cardano: ERC-20-átalakító élesedik a testneten

-

A Cardano elindította az első ERC-20 konvertert az IOG-n keresztül. Az IOG a Cardano egyedüli fejlesztője. A frissítés az ADA egyik leghihetetlenebb lépése 2021-ben.
Az ERC-20 átalakító lehetővé teszi a hálózat számára a blokkláncok közötti tranzakciókat. Például ERC-20 tokeneket lehet mozgatni az Ethereumból a Cardano blokkláncra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Amióta az ADA elindította a kezdeti okosszerződését, más fejlesztési lépéseket is tettek. Eddig a hálózat a defi elindításának küszöbén áll.
Ezek a legutóbbi lépések izgatottá tették a rajongókat az extra fejlesztések miatt. A közösség mégis várja a defi-szolgáltatások hivatalos elindítását a blokkláncon.

A Cardano AGIX ERC-20 átalakítója

Az AGIX ERC-20 konvertert a Cardano blokkláncán a SingularityNET kezeli. Jelen pillanatban az átalakító a tesztneten érhető el, így a felhasználók AGIX tokeneket cserélhetnek Ethereumról Cardanóra és fordítva.
A lépés előnyös az AGIX tulajdonosok számára. Alacsonyabb díjjal tudnak tranzakciókat lebonyolítani egy nagy tranzakciós kapacitású hálózaton.
A hálózat mindig is magáénak vallotta az interoperabilitást. Ez az átalakító azonban lehetővé teszi számára, hogy más blokkláncokkal is teljes átjárhatóságot valósítson meg.
Az ADA alapítója, Charles Hoskinson kommentálta a fejlesztést. Elmondta, hogy egyetlen blokklánc sem írja felül a többit. Hozzátette, hogy a blokklánc-infrastruktúrák az idő előrehaladtával egymás mellett fognak létezni, versenyezni és kiegészíteni egymást.
A SingularityNET átalakítója fokozza a blokkláncok interoperabilitását. Lehetővé teszi az ERC-20 tokenek „átváltását” ADA tokenekre anélkül, hogy értékük vagy funkciójuk megváltozna.
Emellett a felhasználók a beépített konverziós rendszer segítségével visszaalakíthatják a tokenjeiket az eredeti állapotukba. Ez minden körülmények között hatékonyabbá teszi az átalakítót.

„Nem lehet eléggé hangsúlyozni ennek a csatlakozónak a jelentőségét a SingularityNET számára. Vagy az egész hálózati és mesterségesintelligencia-ökoszisztémát. Nemcsak egy sokkal gyorsabb és olcsóbb AI-hálózatot fog eredményezni, hanem egy kiváló sarokpontot is. Így innovatív digitális funkciókkal bővítve a SingularityNET-et. És elmozdulva a blokklánc-alapú AGI-re vonatkozó törekvésünk megvalósítása felé.” – mondta Dr. Ben Goertzel, a SingularityNET vezérigazgatója és vezető tudósa.

A Cardano felkészül a defi-ra

A Cardano még mindig a defi platformjára történő bevezetése előtt áll. Úgy tűnik, a projekt jól halad. De még jóval hosszabb időbe telhet, mire a felhasználók megkapják a teljesen működőképes defi-platformot.
A közelmúltban a Cardano elindította az első DEX-et. A SundaeSwap indítására hétfőn került sor. Ráadásul az ADA nagy pompával készült az eseményre.
A bevezetés során a felhasználók is elvegyültek és játszottak a projekttel. A DEX-szolgáltatások már szintén a tesztneten vannak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Cardano alig várja, hogy a defi-t felkarolja a hálózatán. Mégis, néhány részen még dolgozni kell. A fejlesztők például elárulták a közösségnek, hogy a funkció kezdeti lépései során hibákat tapasztalhatnak.
Amikor a Cardano elindítja a defi-t, az előnyös lesz a token tulajdonosai számára. Az persze már más kérdés, hogy már jelenleg is számos más hatékony defi-platform létezik, amelyek így hatalmas előnyben vannak a Cardanóval szemben.

Olvastad már? Kiyosaki szerint jön a válság, és a bitcoint sem fogja kímélni

Forrás: cryptopolitan.com
Kiemelt kép: The Focal Project

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét. A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok...

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!