A Robinhood Crypto a Chainalysisszel közösen követi majd nyomon a pénzmosást

-

A Robinhood bejelentette a Chainalysisszel való partnerségét, és továbbra is kitart amellett, hogy a „biztonságot helyezi előtérbe” a felhasználók számára.
A Robinhood még mindig nem határozta meg a kriptotárca-alkalmazás megjelenési dátumát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


De a „biztonságot előtérbe helyező” vállalati etika szellemében a vállalat bejelentette, hogy a Chainalysis Know Your Transaction (KYT) és Reactor szoftverét fogja használni a Robinhood Crypto brókeralkalmazás és végül a pénztárca megfelelőségének kezelésére.
A KYT szoftver valós időben jelzi a Robinhood csapata számára a gyanús tranzakciókat, ami segít a vállalatnak a pénzmosás ellenőrzésében.
A Reactor egy olyan felületet biztosít, amely a Robinhood csapatát végigvezeti az onchain adatok mélyreható elemzésén, amint gyanúsnak tűnő tevékenységet találnak.
A vállalat azt is közölte, hogy csapataival Chainalysis minősítő programokat fog végeztetni.

„A vezetői csapat jelentős erőforrásokat és tőkét fordított arra, hogy [a „biztonság az első” politikát] a szervezet minden szintjére beágyazza” – mondta Ben Einstein, a Robinhood Crypto partnerségekért felelős vezetője.

„A Chainalysis szorosan együttműködik a szabályozóhatóságokkal és a bűnüldöző szervekkel a legjobb iparági gyakorlatok kidolgozása érdekében, és ez a megközelítés összhangban van a Robinhood elkötelezettségével a politikai döntéshozókkal való együttműködés mellett.”
A biztonságra és a megfelelőségre való intenzív összpontosítás a Robinhood viharos évének végéhez közeledtével történik.

November elején a vállalatot „adatbiztonsági incidens” érte, amelynek következtében 5 millió ügyfél e-mail címét lopták el.
A vállalat részvényeinek árfolyama 43%-ot esett a július végi tőzsdére lépés óta. Miután 34,82 dolláron debütált, majd egy héttel később több mint 70 dolláros történelmi csúcsot ért el, a részvény péntek délután 19,99 dolláron állt.
A legnagyobb felfordulást messze az okozta, amikor az alkalmazás leállította a GameStop-részvények kereskedését a WallStreetBets Reddit-csoport részvényt vásárló tagjainak összehangolt erőfeszítései közepette, hogy veszteséggel kiszorítsák pozícióikból az intézményi kereskedőket, akik évek óta a részvényeik shortolásával kaszáltak.
Ahogy a Reddit-felhasználók felhajtották az árfolyamot, legalább két fedezeti alapnak fel kellett adnia pozícióit.
A Robinhood alkalmazás szolgáltatáskiesése rossz szájízt hagyott a felhasználókban, ami végül a pénzügyi iparági szabályozó hatóság (FINRA) vizsgálatához vezetett.
Júniusban, amikor az elmaradó árak már csökkentették a kriptokereskedésekből származó bevételeit, a FINRA 70 millió dolláros bírsággal sújtotta a Robinhoodot a félrevezető kommunikáció, a rendszerleállások és a bonyolult kereskedések nem megfelelő jóváhagyása által okozott károkra hivatkozva.
Christine Brown, a Robinhood Crypto COO-ja, miután idén áprilisban csatlakozott a céghez, állhatatosan azt mondta, hogy a vállalat a szabályozók jó oldalán akar maradni, és konzervatívnak kell lennie, amikor új kriptoeszközökkel bővíti a platformját.

„Biztosak akarunk lenni abban, hogy szabályozási szempontból mindent nagyon jól felmérünk” – mondta a Decryptnek egy hónappal ezelőtt a Yahoo Finance-szal közösen rendezett Crypto Goes Mainstream eseményen.

Akkor azt mondta, hogy a vállalat új kriptotárcájának 1,6 milliós várólistája van.

A Robinhood októberben elindította tárcájának alfa verzióját a kiválasztott felhasználók számára, de még nem közölte, hogy mikor teszi elérhetővé az összes falhasználójának.

Olvastad már? Kiyosaki szerint jön a válság, és a bitcoint sem fogja kímélni

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: The Focal Project

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!