Újabb bitcoin ETF kérelmet nyújtott be a VanEck

-

A VanEck úgy véli, hogy semmi sem akadályozhatja meg a SEC-t egy Bitcoin ETF jóváhagyásában, miután a szabályozó 2021-ben zöld utat adott a Bitcoin határidős ETF-eknek.
A VanEck, a világon az egyik első cég, amely beadta a Bitcoin (BTC) tőzsdén kereskedett alap (ETF) kérelmét, ezért nem adja fel a tervét, hogy egy azonnali Bitcoin ETF-et indítson az Egyesült Államokban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A VanEck június 24-én benyújtott legújabb Bitcoin ETF-kérelme hónapokkal azután érkezett, hogy a SEC 2021. november 12-én elutasította a korábbi kérelmét.
Az értékpapír-felügyeleti hatóság az ETF-ről szóló döntését arra alapozta, hogy az állítólag nem képes megfelelni a befektetők és a közérdek védelmére, valamint a „csalárd és manipulatív cselekmények és gyakorlatok megelőzésére” vonatkozó előírásoknak.
A legutóbbi beadványban a VanEck számos indokot adott meg arra, hogy a SEC ezúttal jóváhagyja a Bitcoin ETF-et. A társaság azzal érvelt, hogy az amerikai tőzsdén jegyzett termékek hiánya nem akadályozza meg az amerikai alapokat abban, hogy kitettséget szerezzenek a bitcoinban.
Ez azért van így, mert sok amerikai ETP használja a kanadai BTC ETP-ket, hogy BTC-t vásároljon.

„Ennek a javaslatnak – és a többi hasonlónak – a jóváhagyása az amerikai ETF-ek és befektetési alapok számára amerikai jegyzett és szabályozott termékeket biztosítana, ahelyett, hogy vagy kérdéses termékekre, vagy más országokban jegyzett és elsődlegesen ott szabályozott termékekre támaszkodnának.”

Kanada volt az egyik első ország a világon, amely a Purpose Bitcoin ETF 2021 februárjában történő elindításával debütált egy helybeli Bitcoin ETF-fel.
A VanEck azzal folytatta, hogy a spot Bitcoin ETF jóváhagyása logikus lépés lenne a SEC számára, miután a hatóság úgy döntött, hogy engedélyezi a Bitcoin határidős ETF-eket.
A VanEck BTC határidős ETF-je 2021. november 16-án kezdte meg a kereskedést a Chicago Board Options Exchange-en.

„A Bitcoin-határidős kötések jóváhagyása után, az egyetlen következetes eredmény az lenne, ha a spot Bitcoin ETP-ket azon az alapon hagynák jóvá, hogy a Bitcoin határidős piaca is jelentős méretű, a Bitcoin spot piacához viszonyított szabályozott piac.”

A Bloomberg ETF-elemzője, Henry Jim szerint a VanEck legújabb spot Bitcoin ETF-jének határideje 2023. március 3. A VanEck az egyik első amerikai cégként ismert, amely valaha is benyújtotta a Bitcoin határidős ETF-et.


A vállalat eredetileg 2018 júniusában nyújtott be egy fizikailag fedezett Bitcoin ETF-et, de a SEC többször elhalasztotta a döntést a javaslatról, hogy végül három évvel később elutasítsa azt.

Olvastad már? Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!