A BTC egyik legrosszabb hónapja lehet június

-

11 év óta először fordult elő, hogy egy hónapon belül 40%-ot csökken a BTC árfolyama, ahogyan a havi zárás során a 19 ezer dolláros szinten tartózkodik az ár.
A Wall Street viszonylagos erőssége, és a dollár körüli optimizmus tovább lökte efelé a lejtőn a BTC-t. A piaci adatokat megvizsgálva láthatjuk, hogy a 19 ezer dolláros szintet elérve az árfolyam mennyire alacsonyan is van.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az SP500 és a Nasdaq 1,8 illetve 2,6%-ot csökkent, emiatt vélik azt sokan, hogy a BTC ezért nem tudta megtartani a 20 illetve a 19 ezer dolláros támasz-szinteket.
Az USD viszont két évtizede nem látott mértékben erősödött, az úgynevezett dollár-index, a DXY utoljára 2002-ben volt ennyire magasan, a 105-ös érték közelében.
USA dollár index (DXY) 1 napos diagram. Forrás: TradingView

Egyes elemzők szerint a kockázatosabb piacokon tapasztalható bizonytalanság miatt a dollár rövid távú eső trendje megtört, így láthatjuk a két évtizedes szintek visszatérését.
Az inflációs adatokat úgy értelmezik, hogy a piac már túl lehet a nehezén. A központi bankok viszont úgy nyilatkoztak a közelmúltban a világ több pontján is, hogy a járvány előtti alacsony kamatok valószínűleg nem térnek vissza egyhamar.

11 éves mélyponton a bikák

A lánc adatainak az elemzéséből kiderül, hogy a mostani medvepiac történelmileg is erősnek számít, az árfolyam ritkán zuhant ekkorát. A 19 ezer dolláros havi záróár azt jelenti, hogy 2022 júniusában több, mint 40%-ot esett a BTC árfolyama.
Ezzel ez lehet a legrosszabb június hónap a Bitcoin elindulása óta, összességében a legnagyobb veszteséget hozó hónap 2011 szeptembere óta.
A 2020 márciusi zuhanás, a 2018-as, de még a 2014-es medvepiac sem volt ennyire drasztikus az árfolyam tekintetében. 40%-os esést utoljára akkor lehetett látni az árfolyamban, amikor a BTC 8 dollárért cserélt gazdát.

Forrás: Coinglass

Olvastad már? Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!