Lecsengett az NFT-hájp, mélyponton az eladások száma

-

Az NFT-boomot az egészséges és bullish kriptoökoszisztéma és a pozitív befektetői hangulat támogatta. A bitcoin medvepiaca azonban kedvezőtlenül hatott a teljes kriptoökoszisztémára.
A 2021-es évben a non-fungible tokenek (NFT) kerültek a középpontba, mivel a művészek, influencerek, A-listás hírességek és a sportipar végre egy olyan rajongói elköteleződési eszközzel találkozott, amely lehetővé tette a nagyközönség számára, hogy közelebb kerülhessenek az adott személyhez, entitáshoz.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az NFT körüli hájp azonban nem tudta megállni a helyét, mivel az eladások a 2022-es kíméletlen medvepiac közepette egyéves mélypontra zuhantak.
A 2021 elején kezdődött NFT-boom 2022 májusáig tartotta magát – az egészséges és bikaerős kriptoökoszisztéma és a pozitív befektetői hangulat támogatásával.
Azonban a Bitcoin (BTC) küzdelme, hogy megőrizze történelmi csúcsára emelkedő árfolyamát, kedvezőtlen hatással volt az egész kriptoökoszisztémára.

A napi NFT-eladások száma 2021 júniusa és 2022 júniusa között. Forrás: NonFungible

Az NFT ökoszisztéma az év legrosszabb teljesítményét 2022 júniusában könyvelhette el, mivel a napi eladások száma nagyjából 19.000-re esett vissza, 13,8 millió dollár becsült értékkel – ez olyan érték, amit már 2021 júniusában is produkált a piac.
Tavaly azonban a hasonló összegű napi NFT-értékesítések lenyűgözőnek számítottak, mivel a születőben lévő ökoszisztémában többféle felhasználási esetre kiterjedő mainstream implementációkat láthattunk.

NFT-piaci kapitalizáció és kereskedési volumen. Forrás: NFTGo

A nonfungible.com adataiból kiderül, hogy az NFT ökoszisztéma 2021. szeptember 24-én tapasztalta a legmagasabb napi eladások számát, 224.768 NFT-t, 78,3 millió dollár értékben.
A dollárértéket tekintve azonban a legnagyobb eladásra 2022. május 1-én került sor, amikor egy nap alatt 118.577 NFT-t adtak el 780,4 millió dollár értékben.
Az NFT-k körüli hájpot negatívan befolyásoló legfontosabb tényezők közé tartozik a csökkenő ether (ETH) árfolyam, a másodlagos piaci kereslet hiánya és az irreális gas díjak.
Ennek eredményeképpen az elmúlt három hónapban az NFT-k piaci kapitalizációja közel 40%-os csökkenést szenvedett el, miközben a kereskedési volumenének több mint 66%-át elvesztette, amint azt az NFTGo adatai mutatják.
A medvepiac közepette kriptovállalkozók, köztük Changpeng „CZ” Zhao, segítenek a kormányoknak feltárni az NFT-felhasználási eseteit a polgárok azonosítása tekintetében.
A Meta’s Facebook közösségimédia-óriás is nemrég jelentette be, hogy az NFT-k támogatását tervezi az alkotók számára.


A Meta szóvivője elárulta, hogy az NFT-k bevezetése a Facebookon fokozatosan fog történni, az Egyesült Államokban kiválasztott alkotókkal kezdve.

Olvastad már?  Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!