„Hosszú medve piac” vár a bitcoinra egy BTC-kereskedő szerint

-

Nincs jele jelentős elmozdulásnak felfelé vagy lefelé a BTC árában, de a volumenadatok arra utalnak, hogy a mélypont heteken belül vagy annál is hamarabb elérkezhet.
A Bitcoin (BTC) nem tudta visszaszerezni a közelmúltbeli veszteségeket július 2-ig, mivel a kereskedők felkészültek a stagnáló árfolyamok folytatására.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A „lefelé irányuló trend gyorsulása” még mindig érvényben van

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai egy sántító BTC/USD árfolyamot követtek nyomon, ahogy az a hétvégén a 19.000 dolláros szint körül cikázott.
A Wall Street-i kereskedési hét meglepetések nélkül ért véget, az Egyesült Államok részvényei gyakorlatilag stagnáltak – ami kevés lendületet adott a kripto volatilitásnak. Az amerikai dollárindex, vagyis DXY, frissen a húszéves csúcsok újratesztelése után kifogyott a gőzből, és 105 pont körül körözött.

Az amerikai dollárindex (DXY) 1 órás gyertyás grafikonja. Forrás: TradingView.

A legnagyobb globális tőzsde, a Binance megbízási könyvének adatai azt mutatták, hogy a BTC/USD a spot árhoz közeli vételi és eladási likviditás között ragadt. A volatilitás így hiányosnak bizonyult egészen addig, amíg a kereskedők nem lendültek munkába.

BTC/USD megbízási könyv adatai (Binance). Forrás: Material Indicators.

Kicsinyítve a kilátások aligha tűntek optimistábbnak a bikák számára.
A népszerű Altcoin Sherpa kereskedési számla számára a jelenlegi feltételek a bitcoin hosszabb ideig tartó, nem túl inspiráló teljesítményét ígérték, ami 2022 nagy részében is eltarthat.
„Hónapokig fog tartani a forgácsolás és a felhalmozás, amint megtaláljuk a mélypontot” – közölte Twitter-követőivel.

„És a mélypont talán még néhány hónapig nem is jön el mától számítva.”

A hangulatot Rekt Capital kereskedő és elemző is visszhangozta, aki szerint a bitcoin még nem ért el új makromélypontokat, és nem kezdett el konszolidálódni.


„Váltsd le magadról a tőkeáttételt. Vidd a Bitcoinodat a hűtőházba. Maradj nyugton” – tette hozzá Checkmate, a Glassnode piackutató cég vezető on-chain elemzője.

Vajon a volumencsúcsok is 2018-ra emlékeztetnek?

A következő egy-két hét eközben a ciklus mélypontjának bizonyulhat, ami némi reményt adhat azoknak, akik aggódnak, hogy a mélypont még hónapokra van.
Alex Krueger közgazdász, kereskedő és vállalkozó egy Twitter-fonálban a nap folyamán megjegyezte, hogy a BTC-ben denominált volumen a múlt hónapban minden idők legmagasabb értékét érte el.

„Általános szabályként a kereskedési volumen akkor a legmagasabb, amikor a piacok kapitulálnak” – magyarázta.


Hozzátette, a 2018-as medvepiacon a volumen minden idők legmagasabbja valójában néhány héttel az árfolyam mélypontja előtt következett be, és ha ezúttal is követi a trendet, júliusban jöhet a következő.
Korábban Rekt Capital azzal érvelt, hogy a vételi oldal volumene nem volt elég erős ahhoz, hogy hosszú távon fenntartsa a friss árfolyam-emelkedést, ugyanakkor kiemelte a 2018-as volumenmozgásokat is.

Olvastad már? Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!