Lassan elérheti az árfolyam-aljat a BTC

-

A BTC-nek még lejjebb kell mennie, mielőtt tényleg az aljra kerülne, mutatja a piac egyik legpontosabb indikátora.
Az adatok azt mutatják, hogy a Bitcoin MVRV-Z Score majdnem – de nem egészen – árfolyamfordulatot jelez.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A folyamatos vita közepette, hogy a BTC/USD túl fog-e, vagy mikor fog túllépni a jelenlegi 17 600 dolláros makro mélyponton, az új adatok azt sugallják, hogy a piacnak könnyen lehet, hogy még tovább kell esnie.
Amint azt Filbfilb, a Decentrader elemzője megosztotta, az MVRV-Z pontszám most a klasszikus zöld zónában van, de még nem azon a ponton, amely a múltban az árfolyam alját kísérte.
Az MVRV-Z azt méri, hogy a BTC spot ára milyen magas vagy alacsony az úgynevezett „valós értékéhez” képest. A piaci tőke és a realizált áradatok, valamint a standard eltérés segítségével hozza létre azt, amely eddig az egyik leghatékonyabb BTC csúcs- és mélypont előrejelző eszköznek bizonyult.
Az MVRV-Z a története során minden makro csúcsot és mélypontot elkapott a BTC/USD árfolyamán, méghozzá két hetes pontossággal.
A mérőszám csak néhányszor került a zöld zóna alá, utoljára 2020 márciusában, de a nagyobb lefelé irányuló nyomás ismétlődő teljesítményt hozna. 15600-ra utal az indikátor, mint lehetséges árfolyam-padlóra.
A hétvégén a Twitter-követőknek küldött frissítésében eközben a népszerű CryptoBullet fiók ezt a területet a több fontos, megfigyelendő támasz-zóna egyikeként említette.

A 16 000 dollár egyben a Bitcoin 50 hónapos mozgóátlaga tekintetében is fontos érték. A BTC relatív erősség indexe, vagyis az RSI már most a valaha volt legalacsonyabb értéken áll, ami szintén a piac túladott jellegét jelzi, amely most az előző felezési ciklus közel 20 000 dolláros csúcspontja alatt van.

Olvastad már? „Hosszú medve piac” vár a bitcoinra egy BTC-kereskedő szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!