Miután 60 millió dollárt veszített, Salvador elnöke újabb bitcoint vásárol

-

Nayib Bukele újabb 1 millió dollárt költött bitcoinra, 80 BTC-t adva hozzá Salvador meglévő, 2301 BTC-s készletéhez.
Nayib Bukele, Salvador elnöke valóban hisz a Bitcoinban.
Az elnök nem riadt vissza a hatalmas veszteségektől, amelyeket a közpénzekből bitcoinba való befektetésre irányuló stratégiája okozott, és tegnap este bejelentette, hogy újabb 1,5 millió dollárt költött 80 BTC megvásárlására, érménként 19.000 dollárért.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Salvador ma 80 BTC-t vásárolt egyenként 19.000 dollárért” – tweetelte a közép-amerikai politikus, „A Bitcoin a jövő, köszönöm, hogy olcsón adtátok el” – tette hozzá.
A mostani bejelentést megelőzően Bukele eddig mintegy 104 millió dollárt fektetett be, hogy 2301 BTC-t vásároljon 45.171 dolláros átlagáron, saját tweetjei szerint.
Tegnap, amikor a bitcoin 19.000 dollárra esett, Salvador Bitcoin-készlete 43.719.000 dollárt ért, ami körülbelül 60,2 millió dolláros veszteséget jelent az ország számára.


Ezzel a legutóbbi vásárlással Bukele az egy bitcoinra jutó átlagos befektetett árat 45.171 dollárról 44.219 dollárra csökkentette. Ez azt jelenti, hogy a bitcoinnak 44.219 dollárra kellene emelkednie (több mint 100%-kal) ahhoz, hogy Bukele számára megtérüljön az országa nevében eszközölt befektetése – anélkül, hogy még csak nyereséget is realizálna.
A hatalmas esések utáni Bitcoin-felhalmozás stratégiáját más optimista, hosszú távú Bitcoin-befektetők is megismételték.
Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója nemrégiben újabb 10 millió dolláros Bitcoin-vásárlást jelentett be, amivel cége kincstára 129.699 BTC-re nőtt, 30.664 dolláros átlagárfolyamon.
Ez körülbelül 1,3 milliárd dolláros veszteséget jelent, de Bukeléhez hasonlóan Saylor sem tűnik túlságosan aggodalmaskodónak a bitcoin rövid távú ingadozásai miatt.
Amellett, hogy a súlyos veszteségek ellenére megduplázta a bitcoinra való ráállását, Bukele legutóbbi vásárlása egy másik okból is figyelemre méltó volt. Az elnök először osztott meg új részleteket azzal a folyamattal kapcsolatban, amellyel országa BTC-jét vásárolja.
Bukele képernyőképeket mutatott több BTC-vásárlási megbízásról, amelyeket pontosan 19.000 dolláron hajtottak végre.

Az egyik képernyőkép, amelyet Bukele elnök a legutóbbi Bitcoin-vásárlásáról mutatott be. Forrás: Bukele Twitter-fiókja.

Ha ezek a megosztott képernyőképek megfelelnek annak a számlának, amelyet Salvador bitcoin-vásárlásához használ, akkor ez azt jelenti, hogy az elnök egy hagyományos, központosított tőzsdét használ a kereskedéseihez, és nem egy tőzsdén kívüli (OTC) pultot, amely logikusabb választás lenne a nagy volumenű kereskedésekhez.
Ez azt is jelentheti, hogy Bukele nem piaci áron vásárol, hanem nyitott vételi megbízásokat hagy. Ebben az esetben a megbízás csak akkor teljesül, amikor a bitcoin piaci ára valóban eléri a 19.000 dollárt.

Olvastad már? Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!