A csökkenő árat a bányászok is megérzik

-

A tavaly novemberi rekordárról a bitcoin árfolyama 70%-kal húzódott vissza. Ekkora csökkenést pedig a bányászok is megéreznek, persze az általuk használt gépektől függő mértékben.
A hashráta viszont a jövedelmezőség ellenére sem csökkent számottevően, a 261 EH/s értékről a lényegesen szerényebb csökkenést jelentő 180 EH/s értékig esett.
A következő, pár nap múlva várható nehézségi igazítás során pedig a becslések során a bányászati nehézség növekedni fog, valószínűleg 0,3%-kal.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Alacsonyabb ár, kevesebb nyereség

A hálózati hashráta erőssége nem nagyon csökken, dacára a kisebb jövedelmezőségnek. Az előző hónapban az árfolyam nagyot esett, a heti átlagos hashráta viszont 212 EH/s körül alakult az elmúlt hét napban.
Június 18-án a BTC ára a tőzsdéken érintette a 17500 dolláros szintet, de hamar visszakerült a 19-21 ezer dolláros zónába. Ha valaki egy 110 TH/s teljesítményű géppel bányászik, és 0,12 dolláros kilowattóránkénti árral számol, akkor napi 4,63 dolláros bevételhez juthatott május végén.

Ugyanez a gép most már negyed dollár veszteséget termelne naponta. A legtöbb nagy bányász persze sokkal olcsóbb áramot használ, nem 12 centet fizet érte, így a jövedelmezőségük is más.

A poolok száma is csökken

Egy hónapja a Foundry USA számított a vezető bányászpoolnak, 42,79 EH/s teljesítménnyel. Mára ezt 44,28-ra növelték, második helyen az Antpool következik utánuk, 33,92 EH/s teljesítménnyel, a dobogó harmadik helyén pedig az F2Poolt találjuk, akik 29,68 EH/s kapacitással rendelkeznek.
Ahogy lenni szokott, teljesen ismeretlen forrásból is érkezik hashráta, jelenleg nagyjából 3,3 EH/s mértékű.
Május végén 14 ismert pool működött a hálózaton, ma viszont csak 11-et látunk ezek közül. Három nap múlva pedig várható a következő nehézségi igazítás, amely során a bányászat 0,3%-kal nehezedik majd.
A csökkenő árfolyammal így egyre kevesebb bányász tud nyereségesen működni, főleg, ha viszonylag drágán kapják az elektromosságot.

Olvastad már? „Hosszú medve piac” vár a bitcoinra egy BTC-kereskedő szerint

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Hogyan azonosítsuk a „Megaphone” alakzatot?

Prémium Megaphone A mainstream kereskedési irodalom nagy része tele van vicces nevű mintákra való utalásokkal, mint például a megafon minta. A kezdők számára, akik meg akarják tanulni a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!