Újabb amerikai bank dőlt össze

-

A Heartland Tri-State Bank lett a legújabb bank az Egyesült Államokban, amely csődbe ment.

A kansasi bankfelügyelet pénteken bezáratta a bankot, és a Szövetségi Betétbiztosítási Társaságot (FDIC) nevezte ki csődbiztosnak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szabályozó hatóság bezárta a Heartland Tri-State Bankot

Az Egyesült Államok egyik regionális bankját, a Heartland Tri-State Bankot pénteken zárta be a kansasi állami bankfelügyelet.

A szabályozó hatóság ezt követően a Szövetségi Betétbiztosítási Társaságot (FDIC) nevezte meg végelszámolónak.

Az FDIC bejelentette:

A betétesek védelme érdekében az FDIC vásárlási és átvételi megállapodást kötött a kansasi Syracuse-i Dream First Bank, National Associationnel a Heartland Tri-State Bank összes betéteinek átvételére.

Az FDIC kifejtette, hogy a Heartland Tri-State Bank március 31-én körülbelül 139 millió dollárnyi eszközzel és 130 millió dollárnyi betéttel rendelkezett.

A Dream First Bank, National Association a csődbe ment bank összes betétjének átvállalása mellett „beleegyezett, hogy lényegében a csődbe ment bank összes eszközét megvásárolja” – részletezte az FDIC.

A felügyelet hozzátette, hogy a Heartland Tri-State Bank négy fiókja hétfőn a Dream First Bank, National Association fiókjaként nyitja meg újra kapuit, a szokásos nyitvatartási időben.

Idén több bank is csődbe ment az Egyesült Államokban. Március 10-én a Silicon Valley Bankot zárta be a kaliforniai pénzügyi védelmi és innovációs minisztérium.

Március 12-én a Signature Bankot New York állam pénzügyi szolgálatainak minisztériuma zárta be.

Május 1-jén a First Republic Bankot a kaliforniai pénzügyi védelmi és innovációs minisztérium zárta be. Továbbá a Silvergate Bank önkéntes felszámolást jelentett be.

Többen előrevetítették a regionális bankcsődök növekedését, mivel a Federal Reserve kitart a kamatemelések mellett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A héten a Fed 25 bázisponttal emelte a kamatlábakat. Robert Kiyosaki, a Rich Dad Poor Dad szerzője áprilisban arra figyelmeztetett, hogy a regionális bankok a Fed politikája miatt tönkremennek.

Peter Schiff közgazdász e hónap elején kijelentette, hogy a bankválság kibontakozásával minden bank csődbe fog menni, és az emberek óriási veszteségeket fognak elszenvedni.

Olvastad már? Az Ethereum ára az év végére eléri a 2.500 dollárt?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

3 alulértékelt token 10-szeres emelkedésért idén!

Prémium A kriptopénzek piaca ezen a héten fokozott áringadozást mutatott, ami rávilágított a kriptopénz területen a vételi és eladási nyomás növekedésére. Emellett a top tokenek sikeresen újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!