A német pénzügyi hatóságok valószínűleg nem engedélyeznék a Binance működését

-

A BaFin, a Német Szövetségi Pénzügyi Felügyelet a sajtóhírek szerint azt javasolta a Binance vezetőségének, hogy vonják vissza a regisztrációs kérelmüket, mert a helyi törvények alapján a cég felépítésével, és az ügyvezető, CZ személyével szemben komoly aggályok merülhetnek fel.

A The Wall Street Journal hasábjain megjelent cikk szerint a BaFin elmondta CZ-nek, hogy a platformjuk nem felelne meg egy olyan teljes körű kivizsgáláson, amely a németországi működéshez szükséges engedélyek megszerzését előzné meg.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az egyik ilyen követelmény az, hogy az engedélyért működő cég vezetőségének megfelelő végzettséggel kell rendelkeznie, elismert tapasztalattal bírni hasonló intézmények vezetése terén, és elegendő időt fordítani arra, hogy vezessen egy ilyen szervezetet.

Emellett a Binance szervezeti felépítése is megnehezíti, hogy a hatóságok megfelelően átlássák a működését.

A tőzsde július 26-án jelentette be, hogy visszavonják a német engedélykérelmüket, többek között azért, hogy mindenben meg tudjanak felelni az EU kriptoipari szabályozásának.

A Binance szóvivője elmondta, hogy a The Wall Street Journal értesülései nem teljesen pontosak.

Azt viszont nem részletezte, hogy mely információk számítanak tévesnek, és CZ személyét illetően sem bocsátkozott magyarázatokba. Az USA-ban a tőzsde éppen a SEC egyik perében szerepel, alperesként, valamint a CFTC is eljárást indított ellene.

A vádak között az értékpapír-törvények megszegése, és a kereskedési szabályok figyelmen kívül hagyása is megtalálható.

A cég ügyvédei a napokban adtak be egy kérelmet, hogy a bíróság ejtse a CFTC által indított ügyet, mivel a hivatal nagymértékben túllépne a hatáskörén egy ilyen intézkedéssel.

Hivatalosan nem indult semmiféle büntetőjogi vizsgálat a Binance ellen, viszont a sajtóban terjedő pletykák szerint az Igazságügy-minisztérium már nyomoz a tőzsde ellen, mivel állításuk szerint megszeghették az oroszok elleni szankciókat.

A híresztelések szerint ráadásul pont emiatt mondott fel a cég stratégiai vezetője, Patrick Hillmann.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Binance a világ legnagyobb tőzsdéjének számít, a cégnek ennek ellenére nincsen hagyományos székhelye, irodája.

A sajtóhírek szerint CZ Dubajban lakik már 2021 óta, de a SEC júniusban idézést adott ki ellene, és a beszámolók alapján problémákba ütköztek, hogy hová küldjék a dokumentumokat.


Olvastad már? A Cardano elérheti a 7.80 dollárt a következő bikafutásban?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!