Robert Kiyosaki azt mondja, a Fed megsemmisíti a regionális bankokat

-

Robert Kiyosaki, a Bitcoin lelkes támogatója és a pénzügyi önfejlesztésről szóló híres könyv, a „Rich Dad Poor Dad” szerzője a Twitteren kommentálta a San Franciscó-i székhelyű First Republic Bank részvényárfolyamának zuhanását.

„A Fed megöli a regionális bankokat”

Kiyosaki azt mondja, hogy a Federal Reserve a repópiacon keresztül tönkreteszi a regionális bankokat szerte az Egyesült Államokban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezek a bankok a „gazdaság szíve és lelke” – tette hozzá.

Az év eleje óta mintegy 10 bankot az Egyesült Államokban, köztük a Silvergate-et, a Silicon Valley Bankot és a Signature Bankot.

A Silvergate-et bezárták, a másik kettőt pedig az amerikai kormány mentette ki.

Tegnap jött a hír, hogy a First Republic Bank részvényeinek árfolyama zuhant, a betétek tízmilliárdos nagyságrendben dőltek be, ami tovább fokozta az amerikai bankválságot.

A bank most azzal a lehetőséggel néz szembe, hogy eladják az eszközeit.

Ez néhány órára a Bitcoin árfolyamát a 30.000 dolláros csúcs visszaszerzésére ösztökélte.

Ugyanezen a napon azonban a digitális valuta zászlóshajója meredeken a 27.000 dolláros szintre zuhant, több kriptotőzsdén közel 190 millió dollár értékű Bitcoin pozíciót likvidáltak. Ebből 161,21 millió dollárt (87,96%) tettek ki a long BTC pozíciók.

Ez akkor történt, amikor olyan pletykák láttak napvilágot, hogy az Mt. Gox és amerikai kormányzati tárcák nagy mennyiségű Bitcoint mozgatnak.

Kiyosaki kijelentette, hogy a bankválság az Amazon óriáscéget is érinti, ami miatt 18 ezer munkahelyet szüntetett meg. „Ez szándékos? Szándékos-e a depresszió?” – kérdezi

Szerinte most az a legjobb ötlet, ha a fogyasztók kiveszik az USD-t a regionális bankokból.

Kiyosaki szerint a Bitcoin 100.000 dollár felé tart.

Egy nemrégiben megjelent tweetjében Kiyosaki feltételezte, hogy a Bitcoin a 100.000 dollár felé tart, amit a fent említett bankválság és a bankok megmentése táplál.

Általánosságban elmondható, hogy az elmúlt három évben Kiyosaki a Fed túlzott dollárnyomtatását nevezte meg a BTC árfolyamának a közeljövőben történő megugrásának fő hajtóerejeként.

Csak 2020-ban, amikor a világjárvány kitört, az amerikai kormány és a Fed több mint 6 billió dollárt nyomtatott a semmiből.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A 100.000 dolláros bitcoinonkénti előrejelzést megelőzően azonban Kiyosaki azt mondta, hogy ugyanezen okból kifolyólag 2025-re akár 500.000 dolláros árfolyamot is vár a vezető kriptótól.

Három nappal ezelőtt a befektető és tényfeltáró író azt tweetelte, hogy az általa nagyra becsült Steve Van Meter alapkezelő 1000 dollárra várja az arany árának zuhanását.

Ha ez bekövetkezik, mondja Kiyosaki, akkor több aranyat és Bitcoint fog vásárolni, mert ő hosszú távú befektető, nem pedig kereskedő. Emellett az aranyat és a Bitcoint „valódi pénznek” tartja.

zeta

Olvastad már? Ismét használhatják a Binance tőzsdét az orosz lakosok

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!