Ismét használhatják a Binance tőzsdét az orosz lakosok

-

A világ legnagyobb tőzsdéje, a Binance ismét megnyitotta a kapuit az orosz felhasználók előtt.

A tőzsdére ismét lehet pénzt beutalni orosz bankkártyákról is, és nem csak a Mir, hanem a Visa és a Mastercard rendszerén keresztül is.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Emellett az egyes fiókokra vonatkozó mennyiségi korlátozásokat is eltörölték, amelyeket az EU szankcióinak a jegyében vezettek be.

A helyi kriptós sajtóban megjelent információk alapján a Binance felhasználói fiókja, a fiat tárcák ismét feltölthetők számos típusú valutával, mégpedig akár bankkártyával is.

Rubel mellett a brit font és a török líra is választható, néhány további valuta mellett. Az amerikai dollár viszont nincs a listán.

A tőzsde tavaly márciusban függesztette fel az orosz bankok által kibocsátott kártyák támogatását, nem sokkal azután, hogy Moszkva inváziót indított Ukrajna ellen.

A korlátozásra azért volt szükség, mert a nyugati országok szankcióinak részeként a Visa és a Mastercard egyaránt felfüggesztette a működését az országban.

Most viszont a jelek szerint kezdenek visszatérni a dolgok a megszokott kerékvágásba.

„A rubel és a kriptopénzek közötti konverzió problémamentesen megy. Végeztünk váltást USDT-re is, rubelből, a platform jutalék nélkül végrehajtotta. A kiutalásoknál van valamennyi korlátozás, egyelőre 200 ezer rubel a maximális összeg, ez körülbelül 2500 dollárnak felel meg.”

Megszűnt a 10000 dolláros limit is

A Binance ügyfélszolgálatának elmondása alapján a tőzsde az orosz felhasználókra vonatkozó maximum 10 ezer eurós limitet is eltörölte.

Ez a korlátozás szintén az EU tavaly áprilisi szankcióival összefüggésben került bevezetésre, a gazdasági intézkedések ötödik körében.

Nem sokkal ez után, tavaly októberben az EU még tovább ment, és a nyolcadik büntetés-csomagban Brüsszel már teljes mértékben tiltotta bármely tárcaszolgáltatás, felhasználói fiók, vagy letétkezelési szolgáltatás fenntartását az orosz tulajdonú kriptoeszközökkel kapcsolatban.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ennek a limitnek a megszüntetését hivatalosan nem jelentette be a tőzsde, de az ügyfélszolgálat megerősítette, hogy tényleg nincs ilyen korlátozás már.

Azt viszont kiemelték, hogy az EU-ban regisztrált leányvállalataik számára továbbra is tilos kiszolgálni az oroszokat.

„Az Európai Unióban továbbra is teljes mértékben alkalmazva vannak a szankciók az orosz lakosok ellen, minden helyi Binance platformon, és vállalatnál.”

Az orosz jogrendszer egyik ismert szakértője, Andrey Tugarin elképzelhetőnek tartja, hogy a Binance szervezeti szinten átirányította az orosz felhasználókat egy olyan leányvállalatéhoz, amely nem az EU joghatósága alatt működik, így az ottani szankciók nem érvényesek rá.

A Bits.media hasábjain pedig a napokban jelent meg, hogy a bankkártyás fizetés félig-meddig még próbaüzemben, de már működik, és a legtöbb Binance felhasználó probléma nélkül tudja használni a Qiwi Wallet szolgáltatásait.

zeta

Olvastad már? A Fidelity és a BlackRock uralni fogja a kriptopiacot

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!