Ismét használhatják a Binance tőzsdét az orosz lakosok

-

A világ legnagyobb tőzsdéje, a Binance ismét megnyitotta a kapuit az orosz felhasználók előtt.

A tőzsdére ismét lehet pénzt beutalni orosz bankkártyákról is, és nem csak a Mir, hanem a Visa és a Mastercard rendszerén keresztül is.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Emellett az egyes fiókokra vonatkozó mennyiségi korlátozásokat is eltörölték, amelyeket az EU szankcióinak a jegyében vezettek be.

A helyi kriptós sajtóban megjelent információk alapján a Binance felhasználói fiókja, a fiat tárcák ismét feltölthetők számos típusú valutával, mégpedig akár bankkártyával is.

Rubel mellett a brit font és a török líra is választható, néhány további valuta mellett. Az amerikai dollár viszont nincs a listán.

A tőzsde tavaly márciusban függesztette fel az orosz bankok által kibocsátott kártyák támogatását, nem sokkal azután, hogy Moszkva inváziót indított Ukrajna ellen.

A korlátozásra azért volt szükség, mert a nyugati országok szankcióinak részeként a Visa és a Mastercard egyaránt felfüggesztette a működését az országban.

Most viszont a jelek szerint kezdenek visszatérni a dolgok a megszokott kerékvágásba.

„A rubel és a kriptopénzek közötti konverzió problémamentesen megy. Végeztünk váltást USDT-re is, rubelből, a platform jutalék nélkül végrehajtotta. A kiutalásoknál van valamennyi korlátozás, egyelőre 200 ezer rubel a maximális összeg, ez körülbelül 2500 dollárnak felel meg.”

Megszűnt a 10000 dolláros limit is

A Binance ügyfélszolgálatának elmondása alapján a tőzsde az orosz felhasználókra vonatkozó maximum 10 ezer eurós limitet is eltörölte.

Ez a korlátozás szintén az EU tavaly áprilisi szankcióival összefüggésben került bevezetésre, a gazdasági intézkedések ötödik körében.

Nem sokkal ez után, tavaly októberben az EU még tovább ment, és a nyolcadik büntetés-csomagban Brüsszel már teljes mértékben tiltotta bármely tárcaszolgáltatás, felhasználói fiók, vagy letétkezelési szolgáltatás fenntartását az orosz tulajdonú kriptoeszközökkel kapcsolatban.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ennek a limitnek a megszüntetését hivatalosan nem jelentette be a tőzsde, de az ügyfélszolgálat megerősítette, hogy tényleg nincs ilyen korlátozás már.

Azt viszont kiemelték, hogy az EU-ban regisztrált leányvállalataik számára továbbra is tilos kiszolgálni az oroszokat.

„Az Európai Unióban továbbra is teljes mértékben alkalmazva vannak a szankciók az orosz lakosok ellen, minden helyi Binance platformon, és vállalatnál.”

Az orosz jogrendszer egyik ismert szakértője, Andrey Tugarin elképzelhetőnek tartja, hogy a Binance szervezeti szinten átirányította az orosz felhasználókat egy olyan leányvállalatéhoz, amely nem az EU joghatósága alatt működik, így az ottani szankciók nem érvényesek rá.

A Bits.media hasábjain pedig a napokban jelent meg, hogy a bankkártyás fizetés félig-meddig még próbaüzemben, de már működik, és a legtöbb Binance felhasználó probléma nélkül tudja használni a Qiwi Wallet szolgáltatásait.

zeta

Olvastad már? A Fidelity és a BlackRock uralni fogja a kriptopiacot

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ferrari az USA után Európában is alkalmazza a kriptofizetéseket

A Ferrari e hónap végétől elfogadja a kriptovaluta fizetéseket Európában. A lépés az amerikai piacon való sikeres használat után következik. A kriptovaluták továbbra is a mainstream...

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!