Az eladók dominálják az NFT-piacot

-

Április hónapban az NFT eladók teljes mértékben uralták a piacot, nem volt egyetlen nap sem, amikor a vevő föléjük tudtak volna kerekedni.

Az NFTGo elemzőplatform adataiból kiderül, hogy 8641 felhasználó próbálta meg eladni a birtokolt tokeneket, ennyi eladási ajánlatot hoztak létre. A vevők száma ezzel szemben csak a 7909-et érte el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az elmúlt 12 hónap második legalacsonyabb pontját április 19-én érte el a piac, ekkor mindössze 5893 aktív vásárlót regisztráltak.

Az elmúlt év során a legkisebb számokat tavaly júniusban láthattuk, ekkor kevesebb, mint 5400 vásárló mutatkozott.

Április ötödikén már ennél sokkal több vásárlót láthattunk, 18495 adásvétel történt. Ezzel szemben viszont majdnem kétszer ennyien akartak NFT-t eladni, 36423 eladást listáztak a piacterek.

Áprilisban egyetlen olyan napot sem találunk, amikor a vevők száma meghaladta az eladókét, ez utóbbiak egyértelműen uralták a piacot.

Ez a jelenség potenciálisan rávilágít az érdeklődés szintjének a csökkenésére, amely viszont azt jelenti, hogy az NFT-tulajdonosok nem biztos, hogy a közeljövőben értékesíteni tudják a birtokukban lévő tokeneket.

A legutóbbi nap, amikor több volt a vevő az eladónál, március 11-e volt, akkor 9756 vevő és 9754 eladó volt aktív a szektorban.

nft
Forrás: NFTGo

Ezek a piaci kondíciók vegyes érzelmeket váltanak ki a közösségben, és a reakció is széles skálán mozognak.

A Canary Labs alapítója, Ovie Faruq egyenesen úgy tweetelt, hogy az NFT-piac gyakorlatilag működésképtelen a jelenlegi formájában.

A Silicon Valley Bank március 12-i bedőlése után az NFT-piac is csökkenést tapasztalt, vélhetően azért, mert az általános piaci hangulatra rányomta a bélyegét a félelem.

A bank csődje előtt az átlagos napi NFT-piaci forgalom a 68-74 millió dollár közötti sávban járt, 12-ra viszont 36 millió dollárra esett.

Ezzel egy időben az adásvételek száma is hatalmas mértékben, 27,9%-kal csökkent le.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A CoinGecko március 20-án kiadott jelentése alapján a hat legnagyobb NFT-piactér esetén növekedés tapasztalható a forgalom-hamisításban, az úgynevezett wash trading mértékében, amely már elérheti a havi 580 millió dollárt.

Ez 126%-os növekedés az előző hónapban mért 250 millió dollárhoz képest.

Az elemzők szerint a piac lehetséges magához térése is okozhatja azt, hogy a wash trading mértéke ismét emelkedésnek indult.

zeta

Olvastad már? Ismét használhatják a Binance tőzsdét az orosz lakosok

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!