Az eladók dominálják az NFT-piacot

-

Április hónapban az NFT eladók teljes mértékben uralták a piacot, nem volt egyetlen nap sem, amikor a vevő föléjük tudtak volna kerekedni.

Az NFTGo elemzőplatform adataiból kiderül, hogy 8641 felhasználó próbálta meg eladni a birtokolt tokeneket, ennyi eladási ajánlatot hoztak létre. A vevők száma ezzel szemben csak a 7909-et érte el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az elmúlt 12 hónap második legalacsonyabb pontját április 19-én érte el a piac, ekkor mindössze 5893 aktív vásárlót regisztráltak.

Az elmúlt év során a legkisebb számokat tavaly júniusban láthattuk, ekkor kevesebb, mint 5400 vásárló mutatkozott.

Április ötödikén már ennél sokkal több vásárlót láthattunk, 18495 adásvétel történt. Ezzel szemben viszont majdnem kétszer ennyien akartak NFT-t eladni, 36423 eladást listáztak a piacterek.

Áprilisban egyetlen olyan napot sem találunk, amikor a vevők száma meghaladta az eladókét, ez utóbbiak egyértelműen uralták a piacot.

Ez a jelenség potenciálisan rávilágít az érdeklődés szintjének a csökkenésére, amely viszont azt jelenti, hogy az NFT-tulajdonosok nem biztos, hogy a közeljövőben értékesíteni tudják a birtokukban lévő tokeneket.

A legutóbbi nap, amikor több volt a vevő az eladónál, március 11-e volt, akkor 9756 vevő és 9754 eladó volt aktív a szektorban.

nft
Forrás: NFTGo

Ezek a piaci kondíciók vegyes érzelmeket váltanak ki a közösségben, és a reakció is széles skálán mozognak.

A Canary Labs alapítója, Ovie Faruq egyenesen úgy tweetelt, hogy az NFT-piac gyakorlatilag működésképtelen a jelenlegi formájában.

A Silicon Valley Bank március 12-i bedőlése után az NFT-piac is csökkenést tapasztalt, vélhetően azért, mert az általános piaci hangulatra rányomta a bélyegét a félelem.

A bank csődje előtt az átlagos napi NFT-piaci forgalom a 68-74 millió dollár közötti sávban járt, 12-ra viszont 36 millió dollárra esett.

Ezzel egy időben az adásvételek száma is hatalmas mértékben, 27,9%-kal csökkent le.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A CoinGecko március 20-án kiadott jelentése alapján a hat legnagyobb NFT-piactér esetén növekedés tapasztalható a forgalom-hamisításban, az úgynevezett wash trading mértékében, amely már elérheti a havi 580 millió dollárt.

Ez 126%-os növekedés az előző hónapban mért 250 millió dollárhoz képest.

Az elemzők szerint a piac lehetséges magához térése is okozhatja azt, hogy a wash trading mértéke ismét emelkedésnek indult.

zeta

Olvastad már? Ismét használhatják a Binance tőzsdét az orosz lakosok

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!