Az amerikai Fed óvatos hozzáállását jósolják a FOMC-ben

-

A Bitcoin árfolyama, további emelkedésnek indulhat az amerikai Fed kamatemelő FOMC ülése előtt.

A technológiai cégek a vártnál magasabb nyereséget értek el a First Republic Bank pénzügyi állapota körüli növekvő aggodalmak közepette.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bár a regionális bank részvényárfolyamának hatalmas esése szerdán Bitcoin árfolyamának megugrását katalizálta, a volatilitás továbbra is magas.

Eközben az amerikai jegybank várhatóan 2023. május 1-2. között tartandó FOMC (Federal Open Market Committee) ülésén jelenti be kamatdöntését.

Ezért a kriptopiac a következő napokban is volatilis maradhat, mivel a pénzügyi piacok arra számítanak, hogy a központi bank végre a monetáris politika lazításának jeleit mutatja majd.

Az S&P 500 vállalatok többsége felülmúlta a várakozásokat, a költségcsökkentő intézkedések, például a tömeges elbocsátások miatt.

A Mark Zuckerberg vezette Meta például, amely a Metaverse ambícióival a Web 3.0 területén is nagyban érdekelt, 10.000 alkalmazottat bocsátott el 2022-ben, emellett további 21.000 embert tervez elbocsátani 2023 novemberéig.

Ez ahhoz vezetett, hogy egyre több magas jövedelmű szakember kér munkanélküli segélyt, amit a Fed alaposan meg fog vizsgálni.

A Fundstrat tanácsadó véleménye szerint a Yahoo, a közelgő FOMC találkozó befolyásolja az utolsó kamatemelési intézkedéseket a pénzügyi feltételek enyhítésének szükségessége miatt.

A 200.000 dollár feletti fizetéssel rendelkező munkavállalók munkanélküliségi kérelmeinek masszív megugrása kiválthatja a mérsékeltséget .

A májusi Fed-ülésen 25 bázispontos emelést a pénzügyi korlátozások enyhítése követhet – mondták a tanácsadók.

Eközben a CME FedWatch eszközére válaszadók túlnyomó többsége arra számít, hogy a jegybank 0,25%-kal emeli a kamatot a jelenlegi 4,75-5%-os célkamatlábról.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Másrészt az amerikai dollárindex (DXY) jelenleg három hónapos mélyponton, 101,41 ponton áll.

Ezért a DXY és a Bitcoin árfolyama közötti fordított korrelációból kiindulva a vezető kriptopénz a Fed ülését megelőzően további emelkedés felé veheti az irányt, különösen akkor, ha Jerome Powell Fed-elnök a 25 bázispontos emelés után mérsékelt álláspontot képvisel.

zeta

Olvastad már? Robert Kiyosaki azt mondja, a Fed megsemmisíti a regionális bankokat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!