Az amerikai Fed óvatos hozzáállását jósolják a FOMC-ben

-

A Bitcoin árfolyama, további emelkedésnek indulhat az amerikai Fed kamatemelő FOMC ülése előtt.

A technológiai cégek a vártnál magasabb nyereséget értek el a First Republic Bank pénzügyi állapota körüli növekvő aggodalmak közepette.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bár a regionális bank részvényárfolyamának hatalmas esése szerdán Bitcoin árfolyamának megugrását katalizálta, a volatilitás továbbra is magas.

Eközben az amerikai jegybank várhatóan 2023. május 1-2. között tartandó FOMC (Federal Open Market Committee) ülésén jelenti be kamatdöntését.

Ezért a kriptopiac a következő napokban is volatilis maradhat, mivel a pénzügyi piacok arra számítanak, hogy a központi bank végre a monetáris politika lazításának jeleit mutatja majd.

Az S&P 500 vállalatok többsége felülmúlta a várakozásokat, a költségcsökkentő intézkedések, például a tömeges elbocsátások miatt.

A Mark Zuckerberg vezette Meta például, amely a Metaverse ambícióival a Web 3.0 területén is nagyban érdekelt, 10.000 alkalmazottat bocsátott el 2022-ben, emellett további 21.000 embert tervez elbocsátani 2023 novemberéig.

Ez ahhoz vezetett, hogy egyre több magas jövedelmű szakember kér munkanélküli segélyt, amit a Fed alaposan meg fog vizsgálni.

A Fundstrat tanácsadó véleménye szerint a Yahoo, a közelgő FOMC találkozó befolyásolja az utolsó kamatemelési intézkedéseket a pénzügyi feltételek enyhítésének szükségessége miatt.

A 200.000 dollár feletti fizetéssel rendelkező munkavállalók munkanélküliségi kérelmeinek masszív megugrása kiválthatja a mérsékeltséget .

A májusi Fed-ülésen 25 bázispontos emelést a pénzügyi korlátozások enyhítése követhet – mondták a tanácsadók.

Eközben a CME FedWatch eszközére válaszadók túlnyomó többsége arra számít, hogy a jegybank 0,25%-kal emeli a kamatot a jelenlegi 4,75-5%-os célkamatlábról.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Másrészt az amerikai dollárindex (DXY) jelenleg három hónapos mélyponton, 101,41 ponton áll.

Ezért a DXY és a Bitcoin árfolyama közötti fordított korrelációból kiindulva a vezető kriptopénz a Fed ülését megelőzően további emelkedés felé veheti az irányt, különösen akkor, ha Jerome Powell Fed-elnök a 25 bázispontos emelés után mérsékelt álláspontot képvisel.

zeta

Olvastad már? Robert Kiyosaki azt mondja, a Fed megsemmisíti a regionális bankokat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!