Putyin nem örül annak, hogy politikai fegyverként használják ellene a dollárt

-

Az orosz elnök Putyin nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a dollár fegyverként való használata beláthatatlan hatással jár a világgazdaságra nézve.

Putyin a második Oroszország-Afrika Csúcstalálkozón vesz részt, Szentpéterváron, és ennek keretein belül tárgyalt a BRICS-bankként is emlegetett New Development Bank elnökével, Dilma Rousseff-el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Putyin szerint a banknak nagy szerep jut a jelenlegi nemzetközi gazdasági porondon, főleg, hogy a BRICS tagállamai, Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika egyre inkább áttér a saját valuta használatára az egymás közötti kereskedelemben.

Elmondása alapján pedig Rousseff a megfelelő ember ennek a kézben tartására, és, hogy a tagállamok együttműködését pénzügyi téren koordinálja.

„Meg vagyok győződve arról, hogy ennek az intézménynek a vezetése jó kezekben van. A jelenlegi körülmények között ez nem egyszerű feladat. Főleg nem az, ha a geopolitikai helyzetet is figyelembe vesszük, kiváltképpen a dollár fegyverként való használatát.”

Rousseff elmondta, hogy a világgazdasági nehézségek során az NDB is szembesült némi likviditási problémával, ez nem gátolja őket, hogy az újonnan formálódó, többpólusú világban a jelenleginél kiemeltebb szerepet tölthessenek be.

Putyin szerint ez az új berendezkedés már elkezdett formát ölteni, és a jelek szerint a mostaninál igazságosabb és demokratikusabb lehet. Rousseff szerint ebben pedig nekik is juthat hely.

„Úgy vélem, a banknak sokkal komolyabb szerepet kell vállalni egy új, többpólusú világ felépítésében. Azt is el kell érnünk, hogy az ügyfeleink számára megfelelő befektetési lehetőségeket ajánlhassunk a piacról. Abban is hiszek, hogy a fejlődő világ országai szabadon eldönthetik, a külkereskedelemben milyen valutát szeretnének használni, és ha akarják, ez a saját nemzeti pénzük is lehessen.”

A Csúcstalálkozót szervező Roscongress Foundation még májusban úgy jellemezte a New Development Bank szervezetét, mint az IMF, a Nemzetközi Valutaalap ellenpólusát.

Az alapítvány szerint az is elképzelhető, hogy a bank úgymond energia-alapú hiteleket nyújthat a tagállamok számára, amelyet nem pénzben, hanem megtermelt energiában kellene visszafizetni.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Egy ilyen megoldás az NDB rendszerén keresztül biztonságosan működhetne, és hasonló szerepet tölthetne be, mint az IMF által alkalmazott SDR, azaz a Special Drawing Rights nevű pénzügyi konstrukció.

Olvastad már? A német pénzügyi hatóságok valószínűleg nem engedélyeznék a Binance működését

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!