Az XRP volatilitása katasztrofálisan visszaesik

-

Az XRP egy masszív, 75%-os árfolyam-emelkedést követően meredeken zuhant a volatilitása.

A volatilitás e hirtelen csökkenése miatt néhány kereskedő vakargathatta a fejét, és azon tűnődhetett, hogy mi lesz a következő lépés a digitális eszközzel kapcsolatban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Alig néhány héttel ezelőtt az XRP lenyűgöző árfolyam-rallyn ment keresztül, és 75%-kal emelkedett.

Ezt az emelkedést nagyrészt a befektetők pozitív hangulatának hulláma és a szélesebb kriptopénzpiac bikás trendje hajtotta.

Az árfolyam emelkedésével párhuzamosan a volatilitás is nőtt, ami bőséges lehetőséget biztosított a kereskedők számára.

xrp
Forrás: tradingview.com

A jelentős árfolyam-emelkedést követő napokban azonban figyelemre méltó változás következett be. Az XRP volatilitása drasztikusan lecsökkent.

Ez meglehetősen szokatlan, mivel az árfolyam-emelkedéseket, különösen az ilyen mértékűeket, általában magas volatilitású időszakok követik, mivel a piac új kiegyensúlyozó árat próbál kialakítani.

A mozgóátlagok (MA-k), egy kulcsfontosságú technikai elemzési eszköz, elkezdtek eltávolodni egymástól, ez az úgynevezett diszperzió jelensége.

Különösen az exponenciális mozgóátlag (EMA), amely nagyobb hangsúlyt ad a legutóbbi árváltozásoknak, távolodik a többi MA-tól.

A mozgóátlagok diszperziója gyakran a volatilitás csökkenését jelzi, és általában az árstabilizáció jele.

A volatilitás csökkenését még jelentősebbé teszi, hogy a mozgóátlagok nem konvergálnak, ami arra utal, hogy a volatilitás csökkenése nem átmeneti, hanem az XRP új normája lehet, legalábbis a belátható jövőben.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A konvergencia hiánya arra utal, hogy az ár további stabilizálódásáig nem valószínű, hogy visszatér a magas volatilitás.

Jelenleg úgy tűnik, hogy amit látunk, az egyszerű árstabilizáció. Úgy tűnik, hogy a piac elnyeli a közelmúltbeli árnövekedést, a MA-k diszperziója pedig azt jelzi, hogy a digitális eszköz egy alacsonyabb volatilitású időszakba rendeződik.

Ez a szakasz nagyszerű lehetőséget nyújthat a kiszámíthatóbb és kevésbé kiszámítható piacot kedvelő kereskedők számára.


Olvastad már? A Cardano elérheti a 7.80 dollárt a következő bikafutásban?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 60 ezer dollárral kapcsolatos aggodalmak miatt a kriptopiac érzi a borzongást

A Bitcoin (BTC) közelmúltbeli felfutása nagy reményt keltett a kriptoterületen az elmúlt hónapokban. A BTC közelmúltbeli árfolyammozgásai azonban teljes mértékben megváltoztatták az árfolyamot. Mozgatók, megrendítők és...

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!