Az XRP volatilitása katasztrofálisan visszaesik

-

Az XRP egy masszív, 75%-os árfolyam-emelkedést követően meredeken zuhant a volatilitása.

A volatilitás e hirtelen csökkenése miatt néhány kereskedő vakargathatta a fejét, és azon tűnődhetett, hogy mi lesz a következő lépés a digitális eszközzel kapcsolatban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Alig néhány héttel ezelőtt az XRP lenyűgöző árfolyam-rallyn ment keresztül, és 75%-kal emelkedett.

Ezt az emelkedést nagyrészt a befektetők pozitív hangulatának hulláma és a szélesebb kriptopénzpiac bikás trendje hajtotta.

Az árfolyam emelkedésével párhuzamosan a volatilitás is nőtt, ami bőséges lehetőséget biztosított a kereskedők számára.

xrp
Forrás: tradingview.com

A jelentős árfolyam-emelkedést követő napokban azonban figyelemre méltó változás következett be. Az XRP volatilitása drasztikusan lecsökkent.

Ez meglehetősen szokatlan, mivel az árfolyam-emelkedéseket, különösen az ilyen mértékűeket, általában magas volatilitású időszakok követik, mivel a piac új kiegyensúlyozó árat próbál kialakítani.

A mozgóátlagok (MA-k), egy kulcsfontosságú technikai elemzési eszköz, elkezdtek eltávolodni egymástól, ez az úgynevezett diszperzió jelensége.

Különösen az exponenciális mozgóátlag (EMA), amely nagyobb hangsúlyt ad a legutóbbi árváltozásoknak, távolodik a többi MA-tól.

A mozgóátlagok diszperziója gyakran a volatilitás csökkenését jelzi, és általában az árstabilizáció jele.

A volatilitás csökkenését még jelentősebbé teszi, hogy a mozgóátlagok nem konvergálnak, ami arra utal, hogy a volatilitás csökkenése nem átmeneti, hanem az XRP új normája lehet, legalábbis a belátható jövőben.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A konvergencia hiánya arra utal, hogy az ár további stabilizálódásáig nem valószínű, hogy visszatér a magas volatilitás.

Jelenleg úgy tűnik, hogy amit látunk, az egyszerű árstabilizáció. Úgy tűnik, hogy a piac elnyeli a közelmúltbeli árnövekedést, a MA-k diszperziója pedig azt jelzi, hogy a digitális eszköz egy alacsonyabb volatilitású időszakba rendeződik.

Ez a szakasz nagyszerű lehetőséget nyújthat a kiszámíthatóbb és kevésbé kiszámítható piacot kedvelő kereskedők számára.


Olvastad már? A Cardano elérheti a 7.80 dollárt a következő bikafutásban?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!