A mozgóátlagok bemutatása

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

Mozgóátlag

A technikai elemzésben a mozgóátlag egy olyan mutató , amelyet a piac átlagos záróárának egy meghatározott időszakon belüli megjelenítésére használnak.

A kereskedők gyakran használnak mozgóátlagokat, mivel ezek jól jelzik az aktuális piaci lendületet.

A két leggyakrabban használt mozgóátlag az egyszerű mozgóátlag (SMA) és az exponenciális mozgóátlag (EMA).

A különbség ezek között a mozgóátlagok között az, hogy az egyszerű mozgóátlag nem ad súlyt az adathalmazban szereplő átlagoknak, míg az exponenciális mozgóátlag nagyobb súlyt ad a folyó áraknak .

Mozgóátlag

HOGYAN SZÁMÍJUK KI A MOZGÓÁTLAGOT?

Ahogy fentebb kifejtettük, a leggyakoribb mozgóátlagok az egyszerű mozgóátlag (SMA) és az exponenciális mozgóátlag (EMA). Szinte minden diagramcsomagnak lesz mozgóátlaga technikai mutató.

Az egyszerű mozgóátlag egyszerűen a sorozat összes adatpontjának átlaga osztva a pontok számával.

Az SMA kihívása az, hogy minden adatpont azonos súlyú legyen, ami torzíthatja a jelenlegi piaci trend valódi tükröződését.

Az EMA-t ennek a problémának a megoldására fejlesztették ki, mivel nagyobb súlyt ad a legújabb áraknak.

Ez érzékenyebbé teszi az EMA-t a piaci aktuális trendekre, és hasznos a trend irányának meghatározásakor.

MI A MOZGÓÁTLAGOK CÉLJA?

A mozgóátlag fő célja a piac rövid távú ingadozásainak kiküszöbölése.

Mivel a mozgóátlagok egy kiválasztott időszak átlagos záróárait képviselik, a mozgóátlag lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy egyszerű módon azonosítsák a piac általános trendjét .

A mozgóátlag másik előnye, hogy testreszabható mutató, ami azt jelenti, hogy a kereskedő kiválaszthatja a kereskedési céljainak megfelelő időkeretet.

A mozgóátlagokat gyakran használják piacra lépésekre, valamint a lehetséges támogatási és ellenállási szintek meghatározására.

A mozgóátlag gyakran ellenállási szintként működik, amikor az ár az MA alatt mozog, és támogatási szintként működik, amikor az ár az MA felett mozog.

HOGYAN ÉRTELMEZED A MOZGÓÁTLAGOKAT?

A kereskedő háromféleképpen használja a mozgóátlagot:

⦁ A trend irányának meghatározására
⦁ Támogatási és ellenállási szintek meghatározására
⦁ Több mozgóátlag használata hosszú és rövid távú piaci trendekhez

1. A trend irányának meghatározásához:

Ha az árak magasabb trendet mutatnak, a mozgóátlag úgy igazodik, hogy magasabbra is emelkedik, hogy tükrözze a növekvő árakat.

Ez bullish jelzésként értelmezhető, ahol a kereskedők előnyben részesíthetik a vásárlási lehetőségeket.

Ennek az ellenkezője lenne igaz, ha az árfolyam folyamatosan a mozgóátlag mutató alatt forogna, ahol a kereskedők az eladási lehetőségeket részesítenék előnyben a csökkenő tendenciát jelző piac miatt.

Mozgóátlag

2. A támasz- és ellenállásszintek mozgóátlaga:

A mozgóátlag használható a támogatási és ellenállási szintek meghatározására, miután egy kereskedő kereskedést bonyolított le.

Ha a kereskedő azt látja, hogy a mozgóátlag emelkedik, akkor a mozgóátlag ismételt tesztelésével beléphet a piacra.

Hasonlóképpen, ha a kereskedő már hosszú egy emelkedő trendű piacon, akkor a mozgóátlag használható stop loss szintként. Ennek ellenkezője igaz a csökkenő trendekre.

Az alábbi diagramok példák arra, hogyan lehet a mozgóátlagot támasz- és ellenállásszintként is használni.

Mozgóátlag

3. Több mozgóátlag használata

Gyakran előfordul, hogy a kereskedők több mozgóátlag mutatót használnak egyetlen diagramon, amint az az alábbi diagramon látható.

Ez lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy egyszerre értékeljék a piac rövid és hosszú távú trendjeit.

Mivel az ár a grafikonon ezen ábrázolt szintek felett vagy alatt mozog, ez egy adott devizapár erősségeként vagy gyengeségeként értelmezhető.

Ez a több indikátor használatának módszere rendkívül hasznos lehet a trendi piacokon, és hasonló az MACD oszcillátor használatához. .

Több mozgóátlag használatakor sok kereskedő megnézi, hogy a vonalak mikor keresztezik egymást .

Ezt a jelenséget „Aranykeresztnek” nevezik, ha bullish minta képződik, és „Halálkeresztnek”, ha a minta bearish.

Az aranykeresztet akkor azonosítják, ha a rövid távú mozgóátlag (például az 50 napos mozgóátlag) átlépi a hosszú távú mozgóátlagot (például a 200 napos mozgóátlagot), míg a halálkereszt a rövid távú mozgóátlagot jelenti. mozgóátlag átlépése a hosszú távú mozgóátlag alatt.

A hosszú kereskedésű kereskedőknek a Halálkeresztre úgy kell tekinteniük, mint arra az időpontra, amikor fontolóra veszik a kereskedés lezárását, míg a short ügyletekkel foglalkozóknak az aranykeresztet a kereskedés lezárásának jelzésének kell tekinteniük.

Mozgóátlag

Olvastad már? RSI: Relative Strength Index

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


FONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!