A Fed 22 éves csúcsra emeli a kamatlábakat

-

Az Egyesült Államok jegybankja több mint 22 éve a legmagasabb szintre emelte a kamatlábakat.

Negyed százalékponttal 5,25% és 5,5% közötti szintre emelte a kamatokat, ami összhangban van a piaci várakozásokkal.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin, a piaci kapitalizáció alapján vezető kriptopénz, a legutóbbi kamatemeléssel szemben figyelemre méltóan stabil maradt.

A Fed kedden bejelentett döntésével olyan emelést hagyott jóvá, amely 2001 óta nem látott szintre emeli az irányadó szövetségi alapkamatlábat.

Ez a lépés a Federal Open Market Committee (FOMC) szerint egyhangú volt, ami meglepő egységet jelentett a Fed tisztviselői között, akik az év során az egyes ülések között nyilvánosan nem értettek egyet egymással.

A FOMC a gazdasági bővülés mérsékelt üteme mellett a robusztus munkahelyteremtést és az alacsony munkanélküliségi rátát említette a döntésükhöz hozzájáruló tényezők között.

Megjegyezték, hogy jövőbeli döntéseik a gazdasági és pénzügyi fejleményekkel együtt a szigorítás hatásától függnek majd.

A kamatswapok továbbra is 50%-os esélyt áraztak be egy további emelésre, ami további kamatemelések lehetőségét jelzi a jövőben.

Olvastad már? Melyik kriptovalutát fogadják el leggyakrabban az online kaszinókban?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!