A Fed 22 éves csúcsra emeli a kamatlábakat

-

Az Egyesült Államok jegybankja több mint 22 éve a legmagasabb szintre emelte a kamatlábakat.

Negyed százalékponttal 5,25% és 5,5% közötti szintre emelte a kamatokat, ami összhangban van a piaci várakozásokkal.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin, a piaci kapitalizáció alapján vezető kriptopénz, a legutóbbi kamatemeléssel szemben figyelemre méltóan stabil maradt.

A Fed kedden bejelentett döntésével olyan emelést hagyott jóvá, amely 2001 óta nem látott szintre emeli az irányadó szövetségi alapkamatlábat.

Ez a lépés a Federal Open Market Committee (FOMC) szerint egyhangú volt, ami meglepő egységet jelentett a Fed tisztviselői között, akik az év során az egyes ülések között nyilvánosan nem értettek egyet egymással.

A FOMC a gazdasági bővülés mérsékelt üteme mellett a robusztus munkahelyteremtést és az alacsony munkanélküliségi rátát említette a döntésükhöz hozzájáruló tényezők között.

Megjegyezték, hogy jövőbeli döntéseik a gazdasági és pénzügyi fejleményekkel együtt a szigorítás hatásától függnek majd.

A kamatswapok továbbra is 50%-os esélyt áraztak be egy további emelésre, ami további kamatemelések lehetőségét jelzi a jövőben.

Olvastad már? Melyik kriptovalutát fogadják el leggyakrabban az online kaszinókban?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!