A Worldcoin (WLD) várva várt indulása

-

A Worldcoin (WLD) várva várt indulását nagy érdeklődés fogadta. A piacra lépést követő első órák azonban nem voltak ellentmondásmentes.

Ahogy a piac nagy része várta, a WLD token, amely mögött számos kockázati tőkebefektető (VC) állt, a bevezetést követő órákban 85%-os emelkedést produkált.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ugyanez az ár azonban egy pillanatra 22,28%-kal esett vissza, mielőtt a legutóbbi versenyfutása a cikkírás idején 2,48 dollárra esett vissza. De ez még nem minden, ami a projekttel történt.

Zűrzavar az épülő piacon

Alig egy nappal a bevezetés után úgy tűnt, hogy FUD (Fear, Uncertainty, and Doubt) veszi körül a projektet.

Ennek oka az volt, hogy a potenciális befektetők kérdéseket tettek fel, és néhány on-chain elemző mélyen elmerült a lehetséges ellenérvekben.

A WLD-vel kapcsolatos terjedő viták és kommentek hatására a Santiment tweetelte, hogy a WLD az egyik legnépszerűbb elemzési téma több közösségi platformon is.

Az on-chain elemző platform azonban azt is megjegyezte, hogy a legtöbb konverzió a negatív irányba billent.

Korábban az Ethereum (ETH) társalapítója, Vitalik Buterin július 24-én hozta nyilvánosságra véleményét a projektről.

A Worldcoin Proof of Humanity ötletét boncolgatva Buterin megjegyezte, hogy az egyes körökben felmerült adatvédelmi aggályok és etikai kérdések jogosak lehetnek.

Ugyanakkor úgy vélte, hogy a projekt által kifejlesztett személyazonossági tanúsítvány fontos. Ezt a véleményét azzal indokolta, hogy kifejtette,

A személyazonosság bizonyítása azért is értékes, mert megoldja a spam- és a hatalomkoncentráció-ellenes problémákat, amelyekkel sokan küzdenek, méghozzá úgy, hogy elkerülhető a központi hatóságoktól való függés, és a lehető legkevesebb információt teszi közzé.

Egy másik végén az álnéven a láncban nyomozó ZachXBT felvetett néhány kérdést a Worldcoin projektről.

Szerinte a projekt verifikációs módszere fekete piaci fiókok megjelenéséhez vezethet.

Gyors változás a narratívában

ZachXBT azzal is vádolta a Wolrdcoint, hogy kihasználja a fejlődő országokból származó embereket.

De azt is megemlítette, hogy a projekt jövője attól függ, hogy milyen általános narratívát kap a kriptoközösség körében.

Eközben a WLD körüli kiegyensúlyozott hangulat csökkent. A cikkírás idején a mérőszám 4,588-ra esett vissza. Intuitív módon ez a metrika egy eszköz megítélésének társadalmi-volumen súlyozott egyensúlya.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ha ez a mutató kiugrik, az azt jelenti, hogy az eszköz körüli üzenetek túlnyomó többsége pozitív.

Ha viszont csökken, az azt jelenti, hogy az eszközzel kapcsolatos átlagos kommentek negatívak, mint például a WLD esetében.

Ez megerősítette a Santiment fent említett véleményét, hogy létezik a FUD.

Worldcoin
Forrás: Santiment

A közösségi volumen frontján a láncban lévő elemző platform azt jelezte, hogy az csökkent. Ez azt jelenti, hogy a WLD token keresése csökkent a bevezetés időszakához képest.

Olvastad már? A Fidelity legújabb jelentése a Bitcoinról

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!