A Binance a vádak ejtését kéri a Piacfelügyelet által indított perben

-

A Reuters és a Bloomberg is beszámolt róla, hogy a Binance tőzsde vezetősége hivatalosan is kérvényezte a bíróságon, hogy ejtsék a platform elleni vádakat, amelyeket a CFTC, a Piacfelügyelet hozott fel ellenük.

A CFTC márciusban indított eljárást a tőzsde ellen, mivel az állításaik alapján a Binance megszegte az amerikai törvényeket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hatóság elmondása szerint 2019 júliusától ajánlott a tőzsde olyan szolgáltatásokat az amerikai állampolgárok számára, amelyekhez nem rendelkezett a megfelelő engedélyekkel.

A perirat szerint a Binance regisztrálni is elfelejtett, mint USA-ban működő piaci szereplő, és így éveken keresztül törvényellenesen működött.

A CFTC így azzal gyanúsítja CZ-t, hogy illegálisan üzemeltette a tőzsdéjét, és rendkívüli módon elhanyagolták a törvényi megfelelés kérdését.

Az eredeti vádirat szerint a tőzsdének legkésőbb július 27-én válaszolnia kell a vádakra, hivatalos úton.

A Binance, és az alapítója, CZ egy másik ügyben is érintett Amerikában, a SEC, a Tőzsdefelügyelet is perbe fogta őket.

Ebben az ügyben azzal vádolják a tőzsdét, hogy engedély nélkül forgalmaz értékpapírnak számító tokeneket, és így félrevezeti a kereskedőket és a befektetőket.

A kriptotőzsde ráadásul nem csak az USA-ban szembesült ellenséges fogadtatással, ahol még ráadásul pénzmosásban való részvétellel is gyanúsítja az Igazságügy-minisztérium.

A belgiumi hatóságok a tőzsde működésének a felfüggesztését rendelték el a helyi lakosok számára, Franciaországban pedig pénzmosás elleni intézkedések elmulasztása miatt vizsgálódnak a hatóságok.

CZ-nek személyesen is biztosítania kellett a felhasználókat, hogy a tőzsde rendben működik, miután számos vezetőségi tag felmondott, és tömeges elbocsátásokról kezdtek pletykálni a médiában.

A múlt hónap során a tőzsde amerikai leányvállalatának a piaci részesedése nagymértékben összement, köszönhetően a hivatalok folyamatos zaklatásának, és a jogi támadásoknak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A szabályozói ellenségeskedés dacára a közelmúltban az XRP tokenek kibocsátója, a Ripple pert nyert a SEC ellen, a BlackRock, a világ legnagyobb befektetési alapja pedig saját, spot piaci bitcoin ETF-et akar indítani, és ehhez be is adta a kérvényt.

Az iparági nézetek alapján ez optimizmusra ad okot a jövőt illetően.

Olvastad már? Melyik kriptovalutát fogadják el leggyakrabban az online kaszinókban?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.20.

Prémium Bitcoin (BTC) Úgy tűnik, hogy rövid távon a Bitcoin (BTC) árfolyama egy sávban ragadt, de hosszú távon a token egy előre beprogramozott emelkedést követ. A jól ismert...

Venezuelában betiltják a kriptobányászatot

A venezuelai kormány csatlakozott azon országok sorához, amelyek nem nézik jó szemmel a kriptobányászatot annak hatalmas energiaigénye miatt. Egy helyi híroldal szerint Venezuela Villamosenergia Minisztériuma...

Chainlink (LINK) technikai elemzés 05.20.

Prémium Chainlink (LINK) A token rendkívüli erőt mutat, mivel úgy tűnik, hogy a bikák kapituláltak a múlt héten bekövetkezett bikás visszapattanást követő rallyt követően. A volumen konzisztens volt,...

Hogyan alakul az Ethereum jövője?

Az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin számos fejlesztést javasolt a hálózat javítása érdekében, és a javasolt változtatások célja olyan problémák kezelése, mint a blokkjutalom kérdése, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!