A Binance a vádak ejtését kéri a Piacfelügyelet által indított perben

-

A Reuters és a Bloomberg is beszámolt róla, hogy a Binance tőzsde vezetősége hivatalosan is kérvényezte a bíróságon, hogy ejtsék a platform elleni vádakat, amelyeket a CFTC, a Piacfelügyelet hozott fel ellenük.

A CFTC márciusban indított eljárást a tőzsde ellen, mivel az állításaik alapján a Binance megszegte az amerikai törvényeket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hatóság elmondása szerint 2019 júliusától ajánlott a tőzsde olyan szolgáltatásokat az amerikai állampolgárok számára, amelyekhez nem rendelkezett a megfelelő engedélyekkel.

A perirat szerint a Binance regisztrálni is elfelejtett, mint USA-ban működő piaci szereplő, és így éveken keresztül törvényellenesen működött.

A CFTC így azzal gyanúsítja CZ-t, hogy illegálisan üzemeltette a tőzsdéjét, és rendkívüli módon elhanyagolták a törvényi megfelelés kérdését.

Az eredeti vádirat szerint a tőzsdének legkésőbb július 27-én válaszolnia kell a vádakra, hivatalos úton.

A Binance, és az alapítója, CZ egy másik ügyben is érintett Amerikában, a SEC, a Tőzsdefelügyelet is perbe fogta őket.

Ebben az ügyben azzal vádolják a tőzsdét, hogy engedély nélkül forgalmaz értékpapírnak számító tokeneket, és így félrevezeti a kereskedőket és a befektetőket.

A kriptotőzsde ráadásul nem csak az USA-ban szembesült ellenséges fogadtatással, ahol még ráadásul pénzmosásban való részvétellel is gyanúsítja az Igazságügy-minisztérium.

A belgiumi hatóságok a tőzsde működésének a felfüggesztését rendelték el a helyi lakosok számára, Franciaországban pedig pénzmosás elleni intézkedések elmulasztása miatt vizsgálódnak a hatóságok.

CZ-nek személyesen is biztosítania kellett a felhasználókat, hogy a tőzsde rendben működik, miután számos vezetőségi tag felmondott, és tömeges elbocsátásokról kezdtek pletykálni a médiában.

A múlt hónap során a tőzsde amerikai leányvállalatának a piaci részesedése nagymértékben összement, köszönhetően a hivatalok folyamatos zaklatásának, és a jogi támadásoknak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A szabályozói ellenségeskedés dacára a közelmúltban az XRP tokenek kibocsátója, a Ripple pert nyert a SEC ellen, a BlackRock, a világ legnagyobb befektetési alapja pedig saját, spot piaci bitcoin ETF-et akar indítani, és ehhez be is adta a kérvényt.

Az iparági nézetek alapján ez optimizmusra ad okot a jövőt illetően.

Olvastad már? Melyik kriptovalutát fogadják el leggyakrabban az online kaszinókban?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!