Az Ethereum ára az év végére eléri a 2.500 dollárt?

-

A Finder legfrissebb jelentése szerint a világ második legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptopénzének, az ethereumnak (ETH) az ára várhatóan 2.700 dolláros csúcsot fog elérni, mielőtt 2023 végére 2.500 dollár körül állapodna meg.

A jelentés egy 29 kriptopénz- és fintech-szakértőből álló testület előrejelzésein alapul, akik bizakodásukat fejezték ki a digitális valuta hosszú távú növekedésével kapcsolatban is.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Emellett a legtöbb szakértő úgy véli, hogy nem valószínű, hogy az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) az ETH-t értékpapírként fogja besorolni.

Az Ethereum árfolyam-előrejelzések és piaci kilátások

Az Omnia Markets alapítója és vezérigazgatója, Mitesh Shah szerint az Ethereum árfolyamának emelkedése a bitcoin közelmúltbeli szárnyalásának tudható be.

Megjegyezte, hogy ahogy a bitcoin értéke emelkedik az olyan tényezőknek köszönhetően, mint az intézményi elfogadás, az ether árfolyama is várhatóan emelkedni fog, mivel a befektetők diverzifikálni szeretnék portfóliójukat.

Shah a Finder legfrissebb ETH árjósló jelentésében az év végi előrejelzést a panelátlaghoz igazodva 2.400 dollárra adta meg.

ethereum
Forrás: Finder

A Swyftx termékvezetője, Tommy Honan még ennél is optimistább, és az év végére 2.500 dolláros ether árfolyamot jósol.

Előrejelzését a sikeres proof-of-stake (PoS) konszenzusmechanizmusra történő frissítésnek tulajdonítja.

Szerinte a frissítés hatékonyabbá és deflációsabbá tette az Ethereumot, és növelte a vonzerejét mind a lakossági, mind az intézményi befektetők körében.

„Az Ethereum továbbra is a kiemelkedő második számú befektetés mind a lakossági, mind az intézményi befektetők számára. A sikeres proof of stake upgrade-et követően, ami olyan volt, mintha ‘egy sugárhajtású repülőgép hajtóművét cserélnénk ki, repülés közben’, az ETH hatékonyabbá és deflációsabbá vált, hogy csak néhányat említsünk” – jegyezte meg Honan.

A szakértői testület optimista véleménye 2023 utánra is kiterjed. Előrejelzésük szerint 2025 végére az ethereum ára eléri az 5.845 dollárt, 2030 végére pedig tovább emelkedik 16.414 dollárra.

Joseph Raczynski futurista még ennél is bikásabb, aki 2025-re 8.000 dolláros ETH árat jósol, 2030-ra pedig közel megduplázódik, és 15.000 dollárra emelkedik.

Raczynski úgy véli, hogy az ethereum számára idén számos szabályozási akadályt sikerül leküzdeni, ami hozzájárul majd az általános növekedéshez. Hozzáteszi, hogy a rövid távú növekedés ellenére az ethereum valódi árpotenciálja a következő 5-10 évben rejlik.

Szabályozási bizonytalanság

A vitafórum jelentős része a SEC által az ETH értékpapírként való esetleges besorolása körül forgott.

A Finder szakértői testületének többsége (67%) nem hisz abban, hogy az ETH-t értékpapírnak fogják minősíteni. Ugyanakkor 11% valószínűnek tartja, míg a fennmaradó 22% bizonytalan.

A Seasonal Tokens alapítója, Ruadhan O azon többséghez tartozik, akik szerint nem valószínű, hogy az ETH-t értékpapírnak fogják minősíteni.

Aggodalmának adott hangot, hogy egy ilyen döntés korlátozná az amerikai lakosok lehetőségét az okosszerződéses technológiához való hozzáférésre.

„Ha az ethereumot értékpapírnak nyilvánítják, akkor a tőzsdék nem tudnák az amerikai lakosoknak kínálni anélkül, hogy megsértenék az értékpapírtörvényeket” – mondta a Seasonal Tokens vezetője.

„Ezáltal az USA az egyetlen olyan országgá válna a világon, ahol nem lehet könnyen hozzáférni az okosszerződéses technológiához”.

A Digital Capital Management ügyvezető igazgatója, Ben Ritchie, aki a 22%-os bizonytalan sávba tartozik, megjegyezte, hogy az Ethereum decentralizált jellege a javára válhat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ugyanakkor aggodalmát fejezte ki a centralizált staking megoldások növekvő előtérbe kerülésével kapcsolatban, ami veszélyt jelenthet a hálózat decentralizáltságára.

A jelentés zárásaként a Finder szakértői testületének többsége (56%) úgy véli, hogy most van itt az ideje az ETH megvásárlásának.

Körülbelül 41% azt tanácsolja, hogy tartsuk meg a kriptopénzt, és mindössze 4% javasolja az eladást. A Finder jelentését teljes egészében itt olvashatja el.


Olvastad már? Elon Musk stablecoin aggodalmat gerjesztett

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!