Elon Musk stablecoin aggodalmat gerjesztett

-

Elon Musk potenciális lépése a stablecoin területére kétpárti aggodalmat gerjeszt a Kongresszusban.

Erre azután került sor, hogy a képviselőház pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó bizottsága aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a készülő jogszabály potenciálisan lehetővé teszi a nagy technológiai vállalatok számára, hogy saját stablecoinokat bocsássanak ki, és ezzel növeljék befolyásukat az életünket illetően.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vita során felvetett egyik jelentős aggodalom az a forgatókönyv volt, hogy az X, amelyet Musk nemrég felvásárlását követően átnevezett, a stablecoin-kibocsátás révén globális fizetési szolgáltatóvá válhatna.

Az X-et, korábban Twittert, Musk tavaly vásárolta fel, majd ezt követően átkeresztelte.

Célja, hogy egy mikroblogplatformon túl egy mindenre kiterjedő kommunikációs és pénzügyi csomóponttá bővüljön, ahogy azt az új vezérigazgató, Linda Yaccarino is kijelentette.

A Yaccarino és Musk által a platform számára javasolt változtatások széleskörűek, és arra törekszenek, hogy „az ötletek, áruk, szolgáltatások és lehetőségek globális piacterét” hozzák létre.

Musk potenciális törekvése a stablecoin-kibocsátásra tovább szilárdítja a pénzügyi műveleteknek a platformba való integrálásáról szóló elképzelését.

A kétpárti aggodalmakat a bizottság rangidős demokratája, a kaliforniai Maxine Waters képviselő és a republikánus Ralph Norman dél-karolinai képviselő is megerősítette.

Aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a jogszabályban nincs kifejezett tiltás, amely megakadályozná, hogy a nagy technológiai vállalatok, mint a Twitter X vagy a kiskereskedelmi vállalatok, mint az Amazon, saját stablecoint bocsássanak ki.

Mindez azután történt, hogy a Meta, korábban Facebook, a politikai döntéshozók ellenállása miatt kénytelen volt félretenni Diem nevű kriptopénz-projektjét.

A 2019-ben Libra néven indított Diem egy stablecoin szerepét töltötte volna be, de több kudarc és a szabályozók folyamatos ellenállása után a projektet végül idén év elején leállították.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az a lehetőség, hogy más nagy technológiai cégek is kibocsátják saját stablecoinjaikat, újra felerősítette az ilyen cégek további dominanciájával kapcsolatos félelmeket a mindennapi életünkben, és a Diem esete élesen emlékeztet az ilyen vállalkozásokkal járó összetettségre és szabályozási kihívásokra.

Olvastad már? Az amerikai elnökjelölt mindegyik gyerekének 2 bitcoint vett

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!