Az amerikai elnökjelölt mindegyik gyerekének 2 bitcoint vett

-

Robert F. Kennedy Jr., az amerikai elnökjelölt korábban már elmondta, hogy támogatja a bitcoint, most pedig megosztotta, hogy mennyire is gondolta komolyan ezt a kijelentést.

Július 26-án a Twitteren mondta el, hogy az év első felében jelentős mennyiségű bitcoint vásárolt, 2-t mindegyik gyerekének.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Azután döntötte ezt el, hogy a májusi Bitcoin Miami konferencia során tett bitcoin-támogató megjegyzései után számos kritikát kapott a kriptoipar részéről.

Kennedy számára az volt a fordulópont, hogy a legtöbb kritika szerint egy kifejezetten volatilis eszközt támogat a kijelentéseivel, közben pedig számára nincs tétje a dolognak.

Elmondása szerint nem sokkal a konferencia után úgy döntött, hogy akkor ideje komolyan venni a dolgokat, és nem csak beszélni róla, így mind a hét gyerekének vett 2-2 bitcoint.

Kennedynek négy fia van, és két lánya, 22 és 38 év közöttiek, a hetedik pedig a jelenlegi feleségéé, a színésznő Cheryl Hines lánya. Kennedy és Hines 2014 óta házasok.

Mikor a konferencián beszédet tartott, és bejelentette, hogy bitcoinban is fogad kampányadományokat, világossá tette, hogy semmilyen személyes bitcoin-vagyonnal sem rendelkezik.

„Én nem vagyok befektető, és nem azért vagyok itt, hogy pénzügyi tanácsot adjak bárkinek is.”

A mostani bejelentésével így Kennedy első alkalommal ismeri el, hogy birtokol kriptopénzt.

Egy kiszivárgott vagyon-nyilatkozat alapján, június végén látott napvilágot, hogy az elnökjelölt 100 és 250 ezer dollár közötti értékben rendelkezik bitcoinnal.

Viszont ha az említett 14 bitcoint vesszük alapul, és a konferencia utáni napok átlagosan 26800 dolláros árfolyamát, akkor Kennedynek nagyjából 380 ezer dollárnyi BTC-vel kellett volna rendelkeznie.

A cikk írásának a pillanatában az árfolyam 29500 dollár körül van, így most már 410 ezer dollárnyi bitcoinról van szó.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Twitter beszélgetés során Kennedy megerősítette, hogy az USD fedezetére a bitcoint használná fel, és így az eszközosztály kivétel képezne a tőkenyereség-adó alól.

Elmondása alapján a bitcoin visszahozhatja az innovációt Amerikába, a nyereségadó alóli kivétel pedig szerinte a lakossági befektetőkre és a kisvállalkozásokra lenne csak érvényes.

Ha a nagy cégek is részesülhetnének ilyen kedvezményekben, akkor a BlackRock vagy a Goldman Sachs elképesztő előnyhöz juthatna a többiek kárára.


Olvastad már? Jöhet a Bitcoin rali?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!