Az amerikai elnökjelölt mindegyik gyerekének 2 bitcoint vett

-

Robert F. Kennedy Jr., az amerikai elnökjelölt korábban már elmondta, hogy támogatja a bitcoint, most pedig megosztotta, hogy mennyire is gondolta komolyan ezt a kijelentést.

Július 26-án a Twitteren mondta el, hogy az év első felében jelentős mennyiségű bitcoint vásárolt, 2-t mindegyik gyerekének.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Azután döntötte ezt el, hogy a májusi Bitcoin Miami konferencia során tett bitcoin-támogató megjegyzései után számos kritikát kapott a kriptoipar részéről.

Kennedy számára az volt a fordulópont, hogy a legtöbb kritika szerint egy kifejezetten volatilis eszközt támogat a kijelentéseivel, közben pedig számára nincs tétje a dolognak.

Elmondása szerint nem sokkal a konferencia után úgy döntött, hogy akkor ideje komolyan venni a dolgokat, és nem csak beszélni róla, így mind a hét gyerekének vett 2-2 bitcoint.

Kennedynek négy fia van, és két lánya, 22 és 38 év közöttiek, a hetedik pedig a jelenlegi feleségéé, a színésznő Cheryl Hines lánya. Kennedy és Hines 2014 óta házasok.

Mikor a konferencián beszédet tartott, és bejelentette, hogy bitcoinban is fogad kampányadományokat, világossá tette, hogy semmilyen személyes bitcoin-vagyonnal sem rendelkezik.

„Én nem vagyok befektető, és nem azért vagyok itt, hogy pénzügyi tanácsot adjak bárkinek is.”

A mostani bejelentésével így Kennedy első alkalommal ismeri el, hogy birtokol kriptopénzt.

Egy kiszivárgott vagyon-nyilatkozat alapján, június végén látott napvilágot, hogy az elnökjelölt 100 és 250 ezer dollár közötti értékben rendelkezik bitcoinnal.

Viszont ha az említett 14 bitcoint vesszük alapul, és a konferencia utáni napok átlagosan 26800 dolláros árfolyamát, akkor Kennedynek nagyjából 380 ezer dollárnyi BTC-vel kellett volna rendelkeznie.

A cikk írásának a pillanatában az árfolyam 29500 dollár körül van, így most már 410 ezer dollárnyi bitcoinról van szó.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Twitter beszélgetés során Kennedy megerősítette, hogy az USD fedezetére a bitcoint használná fel, és így az eszközosztály kivétel képezne a tőkenyereség-adó alól.

Elmondása alapján a bitcoin visszahozhatja az innovációt Amerikába, a nyereségadó alóli kivétel pedig szerinte a lakossági befektetőkre és a kisvállalkozásokra lenne csak érvényes.

Ha a nagy cégek is részesülhetnének ilyen kedvezményekben, akkor a BlackRock vagy a Goldman Sachs elképesztő előnyhöz juthatna a többiek kárára.


Olvastad már? Jöhet a Bitcoin rali?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Robert Kiyosaki Bitcoin árfolyam előrejelzése, ha Trump megnyeri az amerikai választásokat

Robert Kiyosaki jelentős gazdasági változást jósol, ha Donald Trump visszatér az elnöki székbe, ami szerinte az arany, az ezüst és a Bitcoin árának emelkedéséhez fog...

Mémcoin őrület augusztusban: Legjobb választások a kripto szakértők részéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, de bikafutás várható. Ez az időszak jó belépési lehetőséget kínál az altcoinok számára, amelyek emelkedőben vannak. Az értékrobbanás hamarosan bekövetkezhet. A várakozás...

Polygon, Mantle árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Polygon, Mantle A kriptopénzek piacán továbbra is jelentős árfolyam-ingadozás tapasztalható, az Ethereum ETF tőzsdei bevezetése órákra van. Figyelemre méltó, hogy az ETH árfolyama 3520 dolláron jegyzik, 20,871...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!