Jöhet a Bitcoin rali?

-

Az egyik legfontosabbnak tartott indikátor kifejezetten optimistává tette az elemzőket.

A várakozások alapján a Bitcoin hatalmas rali előtt állhat, a stablecoinok aránya drasztikusan megemelkedett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CryptoQuant elemzői rávilágítottak, hogy a stablecoinok piacán a jelenlegi trendek azokat az alkalmakat másolják, amelyeket nagy emelkedés szokott követni.

Az úgynevezett stablecoin-arány így az akkumulációs fázis csúcsát mutatja a BTC számára.

A Bitfinex tőzsdén 2022 óta nem állt ennyire magasan ez az indikátor.

Mindezt annak ellenére, hogy a piac szinte még alig tért magához az FTX összeomlása óta, még úgy is, hogy az idei év eddig már 70%-os növekedést hozott.

„A Bitfinexen minden nagy rali előtt megugrott a stablecoin-arány, és ez az indikátor a nagyok közé tartozik.”

Egy mási indikátor, a stablecoin supply ratio, azaz az SSR is hasonló képet fest. Ez az indkátor úgy jön létre, hogy a BTC piaci kapitalizációját elosztjuk a stablecoin-szektor teljes piaci kapitalizációjával.

Az SSR értéke 2023 eddigi részében viszonylag alacsonyan állt, arra utalva, hogy a nagy játékosok egyelőre a pálya szélén várnak, hogy mikor lépjenek be a piacra.

Ez a belépés pedig nagy áremelkedést hozhat a jövőben, legalábbis a CryptoQuant szakértői szerint.

SimonaD, a platform elemzője a nemrégiben kiadott piaci körképükben beszélt részletesebben a tapasztalataikról.

„Március vége óta csökken a kereskedési volumen, az SSR stagnál, a Tether, a legnagyobb stablecoin mennyisége viszont jelentősen megnőtt. Nem sokkal később a BTC ára is megugrott. Az egyik lehetséges magyarázat az, hogy a nagybefektetők betáraztak stablecoinokból, és most a jó vételi lehetőségre várnak. A nemrégiben látott áremelkedés pedig inkább a már régebb óta a piacon lévő pénz átcsoportosításának az eredménye lehet.”

A bálnák sem tétlenkednek

A jelenlegi árszint fontos lehet a bálnák számára is. A tőzsdékre érkező bitcoin 40%-a most az ebbe a kategóriába tartozó tárcákból érkezik, ez az arány több, mint egy éve a legmagasabbnak számít.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Glassnode, egy másik elemzőplatform szerint május vége óta 255 ezerrel csökkent a bálnák BTC-egyenlege.

„A bálnáktól megy a legtöbb BTC a tőzsdékre, és most a Bitcoin történelmének az eddigi legnagyobb visszahúzódását láthatjuk. Ez rendkívül jelentős változásnak számít a bálnák esetén, és mindenképpen olyan jelenség, amelyre érdemes fokozott figyelmet fordítani.”

bitcoin
Forrás: Glassnode

Olvastad már? Fizetési módszerek a legjobb online kaszinókban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

3 alulértékelt token 10-szeres emelkedésért idén!

Prémium A kriptopénzek piaca ezen a héten fokozott áringadozást mutatott, ami rávilágított a kriptopénz területen a vételi és eladási nyomás növekedésére. Emellett a top tokenek sikeresen újra...

A Binance eladná az általa üzemeltetett Dél-koreai Gopax tőzsdét

A hírek szerint a Binance arra készül, hogy 10%-ra csökkentse részesedését a dél-koreai Gopax kriptotőzsdében, pontosabban az azt üzemeltető Streami vállalatban. A Binance nagyjából egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!