Elon Musk átnevezte a Twittert

-

Egy tweet-sorozatban beszélt arról a vállalkozó, hogy a napokban megtörténhet a Twitter átkeresztelése, az X névre.

Ez a lépés lenne az első a számosból, amelyek végére a platform egy univerzális alkalmazássá válhatna.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Musk tweetjei, és a különböző szavazások alapján az új változatban a fekete lenne a domináns szín, eltűnne a kék madaras logó, és az új név az X lenne.

Elképzelhető, hogy a webcím is az x.com lenne, amely már most is a Twitterre irányítja át a látogatókat. Ez a domain-név 1999 óta van Musk birtokában.

Az internetes archívumokból kiderül, hogy az x.com sokáig egy üres oldalként szerepelt a világhálón, mindössze egy x betűt mutatva.

Egy időben Musk másik cégére, a Boring Company-ra mutatott a linkje, de a PayPal, és még az eBay hivatalos weboldala is szerepel a linkelt lapok listáján.

Musk márciusban alapította az X Corp nevű céget, amely később a Twitter anyacége lett.

Musk bevallottan egy, a Wechat-hez hasonló appot szeretne létrehozni, és ennek a részeként végezte el ezeket a lépéseket.

A kriptósok nem örülnek

Elmondható, hogy a kriptoközösség rosszul fogadta az átnevezés ötletét.

A Twitter régóta a legnépszerűbb közösségi platformnak számít a kriptósok számára, 2020 és 2022 között több, mint 1 milliárd tweet született ilyen témakörben.

Van, aki szerint a Twitter, mint márkanév, egy ikonnak számít, és Musk őrültséget követ el, ha átnevezi.

Mások szerint továbbra is csak Twitternek fogják majd hívni az emberek, és ezt a nézetet is sokan visszhangozzák.

Vannak persze pozitív nézetek is, amelyek alapján Musk minden-egyben applikációja már a PayPal eladása óta a vállalkozó egyik dédelgetett álma lehet, ráadásul Musk maga is úgy tweetelt, hogy a Twitter felvásárlása egyértelműen az X létrehozásának a része.

Voltak, akik ötleteket is osztottak meg arról, hogy hogyan is kellene levezényelni ezt a névváltást.

Volt, aki szerint a Twitter maradhatna, ami eddig is, és az X lehetne egy integrált kriptotárca neve, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók pénzt küldjenek egymás között.

A Twitter ügyvezetője, Linda Yaccarino szintén megosztott néhány részletet az X-ről, elmondva, hogy a tervek alapján korlátlan interaktivitást biztosít majd.

Számos médiaformátumot vezetnek majd be, a banki és a fizetési megoldások mellett, Musk pedig elmondta, a kriptopénzeket is elérhetővé tenné a platformon.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Musk azután hozta nyilvánosságra az átnevezésről szóló terveit, hogy július közepén bejelentette, a cég hirdetési bevételei lecsökkentek, mintegy 50%-kal, bár azt nem tette hozzá, hogy ezt a csökkenést milyen időtávon kell érteni.

Olvastad már? A SEC megvádolja a Binance.US-t a kereskedelmi volumenek növelésével

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!