Elon Musk átnevezte a Twittert

-

Egy tweet-sorozatban beszélt arról a vállalkozó, hogy a napokban megtörténhet a Twitter átkeresztelése, az X névre.

Ez a lépés lenne az első a számosból, amelyek végére a platform egy univerzális alkalmazássá válhatna.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Musk tweetjei, és a különböző szavazások alapján az új változatban a fekete lenne a domináns szín, eltűnne a kék madaras logó, és az új név az X lenne.

Elképzelhető, hogy a webcím is az x.com lenne, amely már most is a Twitterre irányítja át a látogatókat. Ez a domain-név 1999 óta van Musk birtokában.

Az internetes archívumokból kiderül, hogy az x.com sokáig egy üres oldalként szerepelt a világhálón, mindössze egy x betűt mutatva.

Egy időben Musk másik cégére, a Boring Company-ra mutatott a linkje, de a PayPal, és még az eBay hivatalos weboldala is szerepel a linkelt lapok listáján.

Musk márciusban alapította az X Corp nevű céget, amely később a Twitter anyacége lett.

Musk bevallottan egy, a Wechat-hez hasonló appot szeretne létrehozni, és ennek a részeként végezte el ezeket a lépéseket.

A kriptósok nem örülnek

Elmondható, hogy a kriptoközösség rosszul fogadta az átnevezés ötletét.

A Twitter régóta a legnépszerűbb közösségi platformnak számít a kriptósok számára, 2020 és 2022 között több, mint 1 milliárd tweet született ilyen témakörben.

Van, aki szerint a Twitter, mint márkanév, egy ikonnak számít, és Musk őrültséget követ el, ha átnevezi.

Mások szerint továbbra is csak Twitternek fogják majd hívni az emberek, és ezt a nézetet is sokan visszhangozzák.

Vannak persze pozitív nézetek is, amelyek alapján Musk minden-egyben applikációja már a PayPal eladása óta a vállalkozó egyik dédelgetett álma lehet, ráadásul Musk maga is úgy tweetelt, hogy a Twitter felvásárlása egyértelműen az X létrehozásának a része.

Voltak, akik ötleteket is osztottak meg arról, hogy hogyan is kellene levezényelni ezt a névváltást.

Volt, aki szerint a Twitter maradhatna, ami eddig is, és az X lehetne egy integrált kriptotárca neve, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók pénzt küldjenek egymás között.

A Twitter ügyvezetője, Linda Yaccarino szintén megosztott néhány részletet az X-ről, elmondva, hogy a tervek alapján korlátlan interaktivitást biztosít majd.

Számos médiaformátumot vezetnek majd be, a banki és a fizetési megoldások mellett, Musk pedig elmondta, a kriptopénzeket is elérhetővé tenné a platformon.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Musk azután hozta nyilvánosságra az átnevezésről szóló terveit, hogy július közepén bejelentette, a cég hirdetési bevételei lecsökkentek, mintegy 50%-kal, bár azt nem tette hozzá, hogy ezt a csökkenést milyen időtávon kell érteni.

Olvastad már? A SEC megvádolja a Binance.US-t a kereskedelmi volumenek növelésével

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!