A SEC megvádolja a Binance.US-t a kereskedelmi volumenek növelésével

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) azzal vádolta a Binance.US-t, a Binance globális kriptotőzsde amerikai ágát, hogy a kereskedési volumeneket a washing trading illegális gyakorlatával növelte, írja a Wall Street Journal.

Ez a gyakorlat azt jelenti, hogy egy szervezet saját magával kereskedik, hogy a piaci aktivitás illúzióját keltse.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Annak ellenére, hogy a Binance.US hevesen tagadja a vádakat, a SEC pere és az igazságügyi minisztérium folyamatban lévő vizsgálata a jelentések szerint több vezető tisztségviselő lemondásához és a platform piaci részesedésének jelentős csökkenéséhez vezetett.

A hónap elején a hírek szerint elbocsátotta a személyzet egy részét, körülbelül 50 állást, körülbelül egy héttel a SEC által a vállalat ellen indított pereket követően. A vállalat nagyon költséges peres eljárásra készül.

A szabályozó hatóság nemrégiben pert indított a Binance amerikai és globális szervezetei és vezérigazgatója, Changpeng Zhao ellen, be nem jegyzett értékpapírtőzsde működtetésének vádjával.

Amint arról beszámoltunk, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet perét követően a Binance.US piaci részesedése állítólag 1% alá esett, és az ügyfeleket arra kérték, hogy vonják ki a pénzüket.

Eközben a szabályozási kihívások ellenére az anyatőzsde, a Binance továbbra is tartja a globális piaci részesedés jelentős részét, 52%-ot, az év eleji 60%-ról visszaesve.


Olvastad már? A hackerek újra lesújtottak, több mint 31 millió dollárt zsákmányoltak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!