A SEC megvádolja a Binance.US-t a kereskedelmi volumenek növelésével

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) azzal vádolta a Binance.US-t, a Binance globális kriptotőzsde amerikai ágát, hogy a kereskedési volumeneket a washing trading illegális gyakorlatával növelte, írja a Wall Street Journal.

Ez a gyakorlat azt jelenti, hogy egy szervezet saját magával kereskedik, hogy a piaci aktivitás illúzióját keltse.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Annak ellenére, hogy a Binance.US hevesen tagadja a vádakat, a SEC pere és az igazságügyi minisztérium folyamatban lévő vizsgálata a jelentések szerint több vezető tisztségviselő lemondásához és a platform piaci részesedésének jelentős csökkenéséhez vezetett.

A hónap elején a hírek szerint elbocsátotta a személyzet egy részét, körülbelül 50 állást, körülbelül egy héttel a SEC által a vállalat ellen indított pereket követően. A vállalat nagyon költséges peres eljárásra készül.

A szabályozó hatóság nemrégiben pert indított a Binance amerikai és globális szervezetei és vezérigazgatója, Changpeng Zhao ellen, be nem jegyzett értékpapírtőzsde működtetésének vádjával.

Amint arról beszámoltunk, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet perét követően a Binance.US piaci részesedése állítólag 1% alá esett, és az ügyfeleket arra kérték, hogy vonják ki a pénzüket.

Eközben a szabályozási kihívások ellenére az anyatőzsde, a Binance továbbra is tartja a globális piaci részesedés jelentős részét, 52%-ot, az év eleji 60%-ról visszaesve.


Olvastad már? A hackerek újra lesújtottak, több mint 31 millió dollárt zsákmányoltak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!