A Binance.US megbicsaklik a szabályozói ellenőrzés közepette

-

A Binance.US, a Binance tőzsde amerikai ága, a Reuters friss jelentése szerint piaci részesedésének egy százalék alá csökkent.

Mindez azután történt, hogy a kriptopénz titánra az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet egy elmarasztaló pert indított. A tőzsde ügyfeleit felszólították, hogy vonják ki a pénzüket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az anyavállalat, a Binance tőzsde globális piaci részesedése is 52%-ra zsugorodott. Összehasonlításképpen, januárban még 60%-os piaci részesedéssel kezdett.

Mégis, az a tény, hogy a kriptotőzsde a szabályozási roham ellenére is a piac több mint felét uralja, azt mutatja, hogy dominanciáját a közeljövőben valószínűleg nem fogják megkérdőjelezni.

Június 17-én a Binance és a SEC megállapodott arról, hogy az USA-n belül maradnak az eszközállományok.

Azonban csak a leányvállalat alkalmazottai fognak hozzáférni ezekhez a vagyonokhoz.

Más hírek szerint a Binance panaszát a szabályozó hatóság sajtóközleményével kapcsolatban a bíróság nemrég megszüntette.

A nagy téttel bíró jogi csata átformálhatja az amerikai szabályozási környezetet.

Bár a Coinbase-t is elérte egy SEC kereset, az ügy jellege sokkal kevésbé elítélő a kiemelt tőzsde számára.


Olvastad már? A legjobb iGaming lehetőségek: Mit kaphat egy játékos?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!