A hackerek újra lesújtottak, több mint 31 millió dollárt zsákmányoltak

-

Több mint 31 millió dollár értékű kriptóeszközöket hackeltek ki az Alphapo kriptofizetési processzoron keresztül július 23-án a hot walletekből.

Az ellopott tokenek között volt Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és TRON (TRX) is. Mivel az ellopott Bitcoin száma bizonytalan volt, a lopás összege még magasabb is lehet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A DeDotFi a Twitteren osztotta meg a részleteket még aznap, amikor a hacker incidens történt. Azt sugallja, hogy a privát kulcsok kiszivárgása vezetett a hacker incidenshez.

A hackerek először ETH-ra váltották át az ellopott pénzeket. Később ezeket a pénzeszközöket Avalanche és Bitcoinon keresztül továbbították. Ez megnehezíti a nyomozók számára a tranzakciótörténet nyomon követését.

Az Alphapo egy olyan fizetési szolgáltató, amely gyors tranzakciókat tesz lehetővé több mint 30 digitális eszközzel.

Emellett a fiat valuták széles választékát is kínálja. A feldolgozó elsősorban több szerencsejáték-platform, köztük a HypeDrop, az Ignition és a Bovada kriptovaluta átjárójaként szolgál.

A HypeDrop, az Alphapo egyik fő ügyfele a biztonsági incidenst követően azonnal leállította az összes kriptotranzakció feldolgozását.

A HypeDrop kiemelte felhasználóinak, hogy az ETH és TRX befizetések mellett a BTC, ETH és TRX kifizetésekkel kapcsolatos problémák továbbra is fennállnak.

A vállalat aktívan együttműködött a szolgáltatójával a nehézségek orvoslása és a működés normalizálása érdekében. Biztosította ügyfeleit a pénzeszközök biztonságáról.

A biztonsági aggályok kísértenek a kriptoiparban

Az Alphapo kriptohack újjáélesztette a biztonsági aggályokat a kriptopénz-iparban, figyelmeztetve a piac szereplőit a katasztrofális kriptotámadások állandóan jelen lévő eshetőségére.

Mivel a kriptopénzek egyre népszerűbbek, egyre több hacker veszi célba a fizetési processzorokat és tőzsdéket, hogy kihasználják a rendszer sebezhetőségeit.

Nem szabad alábecsülnünk az ilyen kriptohackek jelentőségét sem abban, hogy a szabályozó szervezetek meglehetősen ellenséges hozzáállása a kriptopénz-feldolgozókkal és -tőzsdékkel szemben kialakult.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kriptoplatformok számára a meglévő szabályoknak való megfelelés, valamint a további védelmek bevezetése kulcsfontosságú lesz a hosszú távú működés szempontjából.

Az ágazati szereplők már régóta hangsúlyozzák annak fontosságát, hogy aktívan együttműködjenek a szabályozó hatóságokkal olyan átfogó biztonsági szabványok kialakítása érdekében, amelyek az innováció aláásása nélkül védik a fogyasztókat.


Olvastad már? Még mindig beeshet a Bitcoin 20 ezer alá

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!