Egyre népszerűbb a copytrading a kriptoközösségben

-

Gracy Chen, a Bitget igazgatója nemrégiben arról számolt be, hogy az úgynevezett copytrading népszerűsége ugrásszerűen megnőtt, a Google adatai alapján mintegy 300%-kal az elmúlt két év során.

Chen szerint ez főleg annak tudható be, hogy az átlag felhasználó számára kevesebb kockázattal jár, ha egyszerűen lemásolja egy tapasztalt kereskedő ügyleteit, és főleg igaz ez a medvepiacokon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Chen szerint a jelenség világszerte egyre jobban terjed, bár általánosságban elmondható, hogy az afrikai felhasználók körében számít a legnépszerűbbnek ez a stratégia.

A copytrading során az automatizált platformok közbeiktatásával a felhasználók a kiválasztott kereskedő ügyleteit tudják lemásolni, anélkül, hogy nekik bármit is kellene tenni.

Ez a technikai főleg a kisebb kockázattűréssel rendelkező kereskedők, befektetők szemében lehet vonzó.

Chen elmondta, a Bitget is lehetőséget ad ennek a stratégiának a használatára, és a saját adataik alapján elmondhatják, hogy a 2020-as indulásuk óta több, mint 400 ezer kereskedő választotta ezt a kereskedési metódust.

A várakozásaik alapján a kriptotél, a medvepiac még egy ideig elhúzódhat, így valószínűleg még tovább növekszik majd a felhasználók száma, akik önálló kereskedés helyett inkább a tapasztalt veteránokat követik.

Ahogyan Chen megfogalmazza, a kevésbé tapasztaltak lecsapnak a lehetőségre, hogy az iparág nagypályásait másolhatják.

A Bitget saját adataiból kiderül, hogy a felhasználóiknak a 28%-a idén már legalább egyszer aktiválta a copytrading szolgáltatást.

Ezen kívül azt is számok támasztják alá, hogy a platform professzionális kereskedőit követő, nagyjából 109 ezer felhasználó profitot ért el az automatizált kereskedéssel.

A copytrading népszerűsége számít az egyik legnagyobb faktornak, amelynek köszönhetően a Bitget növelni tudta a piaci jelenlétét az elmúlt évek során, Chen viszont azt is megosztotta, hogy a focisztár Lionel Messivel kötött szponzori szerződés is remek üzleti döntésnek bizonyult.

A felhasználók körében az is osztatlan sikert aratott, hogy a Bitget egy saját biztosítási alapot tart fenn, és a cég pénzállományáról, a tartalékok és az ügyfélpénzek mértékéről rendszeresen tart tájékoztatást.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A közel-keleti terjeszkedés kapcsán Chen küln kiemelte, hogy a régió kifejezetten kriptobarát hozzáállást tanúsít, és a törvényeik is alátámasztják ezt.

A platform számos ügyféllel rendelkezik az említett területen, így a vezetőség számára egyértelmű volt, hogy idővel irodát nyissanak a régióban.


Olvastad már? Miért lehet jó hír a Bitcoin-bányászok kiáramlásainak csökkenése?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!