Miért lehet jó hír a Bitcoin-bányászok kiáramlásainak csökkenése?

-

A Bitcoin-bányászok mérőszámai gyakran hasznosak abban, hogy egyedi nézőpontot adjanak a piaci körülményekről.

Ezért érdemes lehet megvizsgálni a bányászok aktivitásával kapcsolatos legújabb Glassnode figyelmeztetést.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Glassnode szerint a Bitcoin-bányászok kivonulása a jelentések szerint az elmúlt 19 hónap legalacsonyabb szintjére csökkent.

Összehasonlításképpen, a Bitcoin-bányászok kiáramlása gyakran akkor növekszik, amikor eladási nyomásra számítanak, vagy amikor el kell adniuk állományukat, hogy fedezzék kiadásaikat.

Jelen esetben a bányászok áramlása csökkent, ami azt jelenti, hogy kevésbé ösztönzik őket az eladásra.

Az elmúlt néhány hétben a Bitcoin volatilitásának lassulását láthattuk. Az a hype, amit a Bitcoin ordinális szezonja alatt láttunk, mostanra jelentősen lecsillapodott a mostanihoz képest.

Ez azért fontos, mert az ordinals hozzájárult a bányászok magasabb bevételeihez.

Forrás: CryptoQuant

Most, hogy a piac lenyugodott, kevesebb a bányászbevétel, és így alacsonyabb a bányászok kiáramlása.

A jelenlegi lelassult bányászkiáramlásnak a hűvösebb piaci körülmények és a konszolidáció a valószínűbb oka.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A bányászok beáramlása is jelentősen visszaesett az elmúlt napokban. Érdemes volt megjegyezni, hogy mind a bányászok be-, mind a kiáramlások történelmi jelentőségű szintre estek vissza.

A közös nevező itt az alacsonyabb tranzakciók és így az alacsonyabb díjak. Nem meglepetés, hogy a Bitcoin tranzakcióinak száma az elmúlt öt napban csökkent. Háromhavi mélypontra, illetve korábban áprilisban látott szintekre esett vissza.

bitcoin
Forrás: Santiment

A Bitcoin-bányászok tartalékai a piac növekvő bizalmára utalnak

Ahogy korábban említettük, a Bitcoin-bányászok be- és kiáramlása alapján meghatározható a piacba vetett bizalom szintje.

Nos, a BTC bányászok tartalékai ugyanerre vonatkozóan nagyobb egyértelműséget nyújthatnak.

A bányász tartalék mutató a május vége felé regisztrált legalacsonyabb szintjéhez képest egészséges prémiumot ért el.

A bányászati tartalékok mutatója május 27. és június 3. között meredeken megugrott.

Az elmúlt 12 hónapban ez volt a legélesebb kiugrás. Egy ilyen jelentős elmozdulás arra utal, hogy több bányász hajlandó inkább HODL-olni, mintsem rövid távú nyereségért készpénzre váltani.

Forrás: CryptoQuant

A bányászok tartalékainak mérőszáma arra utal, hogy a piacra visszatér a hosszú távú bizalom.

A Bitcoin-tulajdonosoknak mostantól figyelniük kell az olyan eseményekre, amelyek erősíthetik a bikás kilátásokat, valamint azokra, amelyek a bizalom csökkenéséhez vezetnek.

Olvastad már? Az FTX 1 milliárd dollárra perelte be a korábbi alapítót, Sam Bankman-Friedet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!