Az OpenAI vezérigazgatója ma bemutatja „a kriptopénzt„

-

A Worldcoin nevű új digitális valuta a Tools for Humanity nevű cég ötlete, amelyet Sam Altman, az OpenAI társalapítója hozott létre.

A kibocsátás nemcsak a kriptopénz-iparágban jelent kulcsfontosságú mérföldkövet, hanem a blokklánc technológia és a mesterséges intelligencia összefonódását is jelzi.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ügyet ismerő, meg nem nevezett források szerint a Worldcoin token forgalmazásának részleteit is nyilvánosságra hozzák.

A Tools for Humanity képviselői azonban szűkszavúak maradtak, sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudták a híreket.

A Worldcoin Twitter-fiókján egy rejtélyes üzenet jelent meg, miszerint „Itt az idő. 24.7.23”, táplálta a spekulációkat, bár további konkrétumokkal nem szolgált.

A Worldcoin arra az elgondolásra épül, hogy digitális identitást hozzon létre a bolygó minden egyes embere számára.

Ennek elérése érdekében a Tools for Humanity kifejlesztett egy egyedi eszközt, amely beolvassa a felhasználók íriszét, így a blokkláncon keresztül egyedi digitális identitást hoz létre.

Alex Blania vezérigazgató kiemelte ennek a technológiának a fontosságát egy olyan korszakban, amikor a mesterséges intelligencia elmosódott a határvonal az ember és a nem ember között az interneten.

Blania azt is hangsúlyozta, hogy a Worldcoint a blokklánc technológia által biztosított decentralizált jellege különbözteti meg a többi kripto startuptól.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A vezérigazgató továbbá kiemelte a Worldcoinban rejlő lehetőségeket az egyetemes alapjövedelem (UBI) rendszerének megkönnyítésében.

Azáltal, hogy a Worldcoin egy gazdasági réteget integrál egy személyazonossági rendszerrel, az UBI elosztásában játszhat szerepet, különösen egy olyan világban, ahol a mesterséges intelligencia számos munkahelyet elavulttá tehet.

Olvastad már? Még mindig beeshet a Bitcoin 20 ezer alá

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!