Fumio Kishida japán miniszterelnök a Web3 támogatásáról számolt be

-

A WebX konferencián, Ázsia legnagyobb globális konferenciáján, amelynek középpontjában a digitális technológia áll, számos fontos személyiség, köztük Koichi Hagiuda, a Japán Liberális Demokrata Párt Politikai Kutatási Tanácsának elnöke és Fumio Kishida japán miniszterelnök is részt vett.

A CoinPost beszámolója szerint mindketten a Web3 technológia támogatását hangoztatták, Hagiuda kiemelte Japán már kialakult szabályozási környezetét és a Web3 növekedésének elősegítése iránti elkötelezettségét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Kishida miniszterelnök ezzel szemben a Web3 átalakító potenciálját és a társadalmi változásokhoz vezető erejét hangsúlyozta, és reményét fejezte ki, hogy a konferencia új, globálisan befolyásos projekteket fog ösztönözni, különösen a Metaverse területen belül.

Áprilisban a japán Liberális Demokrata Párt egy csoportja megosztott egy dokumentumot, amely az ország kriptovaluta-iparának növekedését célzó terveket tartalmazta.

Az ötleteik között szerepel az adószabályok megváltoztatása, a számviteli szabályok egyértelműbbé tétele és a decentralizált online szervezetekre vonatkozó törvény életbe léptetése.

A Fumio Kishida miniszterelnök „Cool Japan” technológiai promóciós stratégiájának részét képező javaslatok arra irányulnak, hogy Japánt kripto-barát joghatóságként hozzák létre, és megerősítsék vezető pozícióját a technológiasemleges és felelős innováció terén.

A közelmúltban az All Nippon Airways (ANA), Japán legnagyobb légitársasági csoportja elindított egy NFT-piacteret, az ANA GranWhale-t, amely repülési fotókat és digitális gyűjthető tárgyakat kínál az Ethereum blokkláncon.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Időközben a japán pénzügyminisztérium továbbra is vizsgálja egy központi banki digitális valuta (CBDC) megvalósíthatóságát, annak ellenére, hogy a Bank of Japan jelenleg nem rendelkezik konkrét tervekkel egy ilyen digitális valuta létrehozására.

Olvastad már? Elon Musk átnevezte a Twittert

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!