Fumio Kishida japán miniszterelnök a Web3 támogatásáról számolt be

-

A WebX konferencián, Ázsia legnagyobb globális konferenciáján, amelynek középpontjában a digitális technológia áll, számos fontos személyiség, köztük Koichi Hagiuda, a Japán Liberális Demokrata Párt Politikai Kutatási Tanácsának elnöke és Fumio Kishida japán miniszterelnök is részt vett.

A CoinPost beszámolója szerint mindketten a Web3 technológia támogatását hangoztatták, Hagiuda kiemelte Japán már kialakult szabályozási környezetét és a Web3 növekedésének elősegítése iránti elkötelezettségét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Kishida miniszterelnök ezzel szemben a Web3 átalakító potenciálját és a társadalmi változásokhoz vezető erejét hangsúlyozta, és reményét fejezte ki, hogy a konferencia új, globálisan befolyásos projekteket fog ösztönözni, különösen a Metaverse területen belül.

Áprilisban a japán Liberális Demokrata Párt egy csoportja megosztott egy dokumentumot, amely az ország kriptovaluta-iparának növekedését célzó terveket tartalmazta.

Az ötleteik között szerepel az adószabályok megváltoztatása, a számviteli szabályok egyértelműbbé tétele és a decentralizált online szervezetekre vonatkozó törvény életbe léptetése.

A Fumio Kishida miniszterelnök „Cool Japan” technológiai promóciós stratégiájának részét képező javaslatok arra irányulnak, hogy Japánt kripto-barát joghatóságként hozzák létre, és megerősítsék vezető pozícióját a technológiasemleges és felelős innováció terén.

A közelmúltban az All Nippon Airways (ANA), Japán legnagyobb légitársasági csoportja elindított egy NFT-piacteret, az ANA GranWhale-t, amely repülési fotókat és digitális gyűjthető tárgyakat kínál az Ethereum blokkláncon.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Időközben a japán pénzügyminisztérium továbbra is vizsgálja egy központi banki digitális valuta (CBDC) megvalósíthatóságát, annak ellenére, hogy a Bank of Japan jelenleg nem rendelkezik konkrét tervekkel egy ilyen digitális valuta létrehozására.

Olvastad már? Elon Musk átnevezte a Twittert

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!