Új stablecoin-szabályozást terveznek az angolok

-

A híresztelések szerint az angol parlament frissítené a digitális eszközöket szabályozó törvényeit, és az új törvényeket a tervek alapján a következő hat hóna során dolgozzák majd ki.

A szakértők szerint a kormányzat még a következő választások előtt be akar mutatni egy tervezetet a parlament számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Gyorsított angol kriptográfiai jogszabályok

Bim Afolami, az Államkincstár tisztviselője hivatalosan is megerősítette ezeket az értesüléseket a Coinbase nemrégiben, Londonban tartott rendezvényén.

Afolami megosztotta a hallgatósággal, hogy a kormány keményen dolgozik, hogy megfelelő szabályzást tudjon biztosítani az iparág számára, és úgy vélik, hat hónapon belül már vitára bocsátható tervezetet tudnak bemutatni.

Az Államkincstár még októberben nyilatkozott úgy, hogy elkötelezettek a letisztult, egyértelmű jogszabályi környezet kialakítása iránt, hogy a kriptopénzek területe 2024-bn megfelelő törvényi hátteret kapjon.

Az előző nyáron ennek az előzményeként már elfogadásra került a pénzpiacokat szabályozó törvény frissített változata, és a kormány mélységében is foglalkozott a stablecoinokkal.

A piaci elemzőcégek, köztük az Elliptic arra számít, hogy a fiat pénzekhez kötött stablecoinok, és az ezeket kibocsátó vállalkozások a már létező pénzügyi jogszabályok alapján lesznek elbírálva.

Ez a hozzáállás lehetővé tenné az Egyesült Királyság hatóságainak, hogy meghatározzák, mely kriptoeszközök számítanak stablecoinnak, ezzel pedig még biztonságosabbá tehetik a kriptopiacot.

A blokkláncos hálózatok egy másik jellegzetessége, a staking szolgáltatások nyújtása viszont valószínűleg új szabályozást kap majd, és nem a jelenlegi befektetési törvények alapján próbálják majd meghatározni.

A Coinbase egyik tisztviselője, Tom Duff Gordon egy interjúban úgy fogalmazott, hogy ez a lépés különösen kiemelt fontosságú, hiszen a letisztázott szabályrendszer elengedhetetlen az innovációhoz, és a megfelelő befektető-védelemhez.

angol

Lassan őrölnek ezek a malmok

A hírek ellenére jelen pillanatban még mindig jobbára szabályozatlan a kriptotőzsdék és az iparági szolgáltatók helyzete, mivel a jelenlegi pénzügyi törvények nehezen alkalmazhatók rájuk.

Afolami nem osztott meg pontosabb ütemtervet, hogy a helyzet mikor oldódhat meg, de elmondta, az iparág összetettsége miatt nem is tudna ilyent.

2022-ben a miniszterelnök, Rishi Sunak úgy fogalmazott, hogy Angliát a kriptoipar központjává akarják tenni, de a törvények egyelőre nem tartanak lépést ezekkel az elképzelésekkel, a változás lassú, a cégek pedig nem tudják, hogy hogyan működjenek tovább.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Tavaly októberben a kormány elmondta, a helyi pénzügyi hatóság engedélye szükséges ahhoz, hogy a kriptopénzekkel is dolgozó vállalatok tovább működhessenek az országban.

Ez ahhoz vezetett, hogy többek között a Revolut és a Bitfinex egyaránt felfüggesztette a működését az országban.

A Coinbase megkezdte a helyi ügyfelei monitorozását, a Bittrex Global pedig elkezdte leépíteni a szolgáltatásait a szigetországban, a nem megfelelő törvényi háttérre hivatkozva.

Olvastad már? A 2021-es Axie Infinity sikere idén felülmúlható a Scapesmania által

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!