Kivezetik az USDC tokent a Tron hálózatál

-

A Circle, az USDC stablecoin kibocsátója bejelentette, hogy a továbbiakban nem támogatják a Tron hálózatát.

A token-létrehozást azonnal leállították, a jelenlegi készlet pedig 2025 februárjáig lesz használható.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Circle a saját blogján közölt egy bejegyzést, amelyben megosztották, egy éven belül felfüggesztik a Tron hálózat támogatását, így a felhasználóknak ennyi idejük van, hogy más tokenre váltsák a készleteiket, vagy visszaváltsák azokat dollárra.

„A vállalat kockázatkezelési szabályzatával összhangban a Circle folyamatosan figyeli, hogy az USDC tokenek által használt blokkláncok mennyire fenntarthatók. Az elemzéseink során arra jutottunk, hogy a Tron hálózatot a továbbiakban nem támogatjuk, mivel az üzletvezetési, törvényi megfelelési szempontok esetén nem egyeztethető össze a működésünkkel. A mifelelősségünk, hogy az USDC tokenek megbízható, átlátható, és biztonságos eszközök legyenek, és fenntarthassuk a vezető szerepet a dollár alapú, szabályozott stablecoinok között.”

A Tron blokklánc a vállalkozó Justin Sun által lett létrehozva, és a használatához szükséges token, a TRX központi szerepet játszik a SEC vádjai sorában, amelyek alapján Sun értékpapír-csalást hajtott végre. Sun szerint ezek a vádak légből kapottak, és alaptalanok.

A Circle nem osztott meg ennél részletesebb indoklást, hogy miért vezetik ki a Tron támogatását, de sokan úgy vélik, hogy a SEC, a Tőzsdefelügyelet vádjai kulcsszerepet játszanak ebben.

Emellett az utóbbi időben a Tron hálózatát is több esetben érte támadás, amely szintén megkérdőjelezi a biztonságot.

A Tron esetében a Tether a nyerő

A Reflexivity Research nemrégiben adott ki egy elemzést, amelyben arra jutottak, hogy az USDT token forgalma esetében a Tron vezet, megelőzve az Ethereumot is.

A Tron esetében a stablecoin-forgalom 95,6%-a a Tether használatával zajlik, mostantól viszont az USDC már nem is próbál meg nagyobb részesedést szerezni magának a hálózaton.

Az USDC összesített kapitalizációja 28 milliárd dollár, ez viszonylag nagy csökkenésnek számít az Silicon Valley Bank bedőlésekor látott 56 milliárd dollárhoz viszonyítva.

USDC
Forrás: Coingecko

Nemrégiben pedig részvénykibocsátásra kért engedélyt a vállalat a Tőzsdefelügyelettől, de erről egyelőre nem osztottak meg több részletet a nagyközönséggel.

Olvastad már? Rohannak a kriptósok, hogy megvegyék ezt az érmét

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!