A Bittrex Global megszünteti tevékenységét az amerikai részleg összeomlása után

-

A Bittrex Global kriptotőzsde november 20-án bejelentette, hogy felszámolja működését.

A platformon december 4-ig minden kereskedési tevékenység megszűnik. A felhasználókat arra kérték, hogy az említett időpontig vegyék ki pénzüket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A platform később már csak meghatározott kifizetéseket tesz lehetővé.

A Bittrex Global arról is tájékoztatott, hogy nem fog amerikai dollárban fizetni. Ehelyett arra kérte az ügyfeleket, hogy a kifizetés előtt vagy kriptóra vagy euróra konvertálják a pénzüket.

A tőzsde megszüntette az ajánlási programját és leállította az összes promóciót.

Úgy tűnik, a tőzsde sorsa hasonlóan alakul, mint az amerikai ágáé, amely idén a szabályozói intézkedések nyomán összeomlott.

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) áprilisban beperelte a Bittrex US-t, mert állítólag be nem jegyzett brókerként, tőzsdeként és elszámoló ügynökségként működött.

Az ügynökség a Bittrex Global ellen is vádat emelt. Ezt követően a Bittrex US májusban csődöt jelentett.

A bíróság októberben jóváhagyta a csődtervét, amelyet követően megkezdhette amerikai eszközeinek értékesítését.

Az amerikai leányvállalat még augusztusban beleegyezett, hogy 24 millió dollárt fizet a SEC-nek egy egyezség keretében.

Az egykor az egyik legnagyobb kriptotőzsde volt, a Bittrex Global 24 órás spot kereskedési forgalma a cikkírás idején 19,7 millió dollár körül mozgott.

A SEC nem lassít

A Bittrex azon virtuális eszközplatformok egyre hosszabb listáján szerepel, amelyeket idén az Egyesült Államokban szabályozói intézkedésekkel sújtottak.

A legutóbbi tőzsde, amelyet a SEC támadása ért, a Kraken.

Az ügynökség beperelte a tőzsdét, mert állítólag értékpapírokat kínáló, nem bejegyzett platformként működött. A Kraken azonnal tagadta a vádakat.

A SEC januárban beperelte a Gemini kriptotőzsdét és a Genesis kriptokölcsönző platformot is, mert állítólag be nem jegyzett értékpapírokat kínáltak és értékesítettek.

Júniusban a szabályozó hatóság a Binance (BNB) és a Coinbase (COIN) ellen indított eljárást hasonló vádakkal.

A SEC 2020 óta kitartóan folytatta a Ripple (XRP) elleni ügyét. A bíróság végül 2023 júliusában hozta meg ítéletét.

A bíró úgy döntött, hogy az XRP tokenek kriptotőzsdéken és programozott értékesítésen keresztül történő értékesítése nem minősül értékpapír értékesítésnek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az XRP tokenek intézményi értékesítése azonban valóban megsértette a szövetségi értékpapírtörvényeket.

A kriptoközösség a Ripple részleges győzelmeként értelmezte az ítéletet. Feltételezték, hogy az ítélet hatására a SEC átgondolja a megközelítését.

De úgy tűnik, hogy a szabályozó testület még inkább megerősödött a kriptoipar elleni hosszú háborújában.

Olvastad már? Jó hírek a Tamadoge rajongóinak: Sorra teljesítik a kitűzött terveket

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.01.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) erős bullish kilátásokkal rendelkezik az árfolyamgrafikonon. Az USD Coin (USDC) havi 70 milliárd dollár feletti átutalási volumenéről szóló hírek csak megerősítették...

4 kripto decemberre, amit feltétlenül nézz meg

Vendégbejegyzés Összeállításunk azokról a kriptókról szól, amelyeket érdemes figyelemmel követni 2023 decemberében. Ezek a kriptoprojektek ugyan még az előértékesítésük szakaszában járnak, de máris aktív közösségük van,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!