A Kraken társalapítója az Amerikai SEC-t támadja

-

Jesse Powell a Kraken társalapítója felszólította azokat a kripto cégeket, amelyek nem engedhetnek meg maguknak ilyen ügyeket a SEC-el, hogy lépjenek ki az „amerikai háborús övezetből”.

A Kraken kriptopénz-tőzsde társalapítója az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletét (SEC) ostorozta a hivatal legújabb jogi lépése miatt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy tweetben Powell a SEC-t „az USA legfelsőbb dekrétumaként” emlegette, kijelentve, hogy a szabályozó hatóság újabb támadással tért vissza Amerika ellen.

A Kraken társalapítója az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) támadja

Powell megjegyzései néhány órával azután hangzottak el, hogy a SEC beperelte a Kraken-t, azzal vádolva a céget, hogy megsértett több értékpapírtörvényt, és összekeverte a felhasználók pénzeszközeit a vállalati vagyonnal.

A szabályozó azzal vádolta meg a kriptoveteránt, hogy 2018 óta egyszerre üzemeltet be nem jegyzett értékpapírtőzsdét, brókert, kereskedőt és elszámoló ügynökséget.

Ezzel a SEC azzal vádolta a Krakent, hogy jogellenesen segítette elő a kriptoeszközök értékpapírjaival való kereskedést, és eközben kilenc számjegyű nyereségre tett szert.

Az értékpapír-felügyelet azzal érvelt, hogy a Kraken rossz belső elszámolási rendszerei miatt a felhasználók pénzeszközei veszélybe kerültek, ami az eszközeik körüli számlahiányhoz vezetett.

A SEC megállapította, hogy a Kraken az ügyfelek eszközeit tartalmazó számlákon működési kiadásokat kezelt.

Bár a Kraken nem értett egyet a SEC állításaival, és meg kívánja védeni magát, Powell úgy véli, hogy a hivatal azért jött, hogy ismét megzsarolja a kriptotőzsdét, miután februárban 30 millió dolláros egyezséget kötött vele.

A Kraken az illetéket olyan vádak miatt fizetett, amelyek szerint a staking-as-a-service terméke be nem jegyzett értékpapírnak minősül. A terméket később megszüntették.

„A mazochisták nem voltak elégedettek a NY-ben kapott ütésekkel, és a RegDom egy másik ízét vásárolják CA-ban. Azt hittem, februárban 30 millió dollárért rendeztük az összes aggályukat. Most megint visszatértek a folytatásért.”-mondta Powell.

Kraken

Powell az USA elhagyására szólítja fel a kripto cégeket

A Kraken társalapítója továbbá kitartott amellett, hogy a SEC azért emelt újabb vádakat, mert tudta, hogy egy „igazi harc” drága időbe és több mint 100 millió dollárba kerülne.

Bár az ügyvédek 30 millió dollárból is sokat tudnának kezdeni, a megegyezéssel körülbelül tíz hónapot nyertek, mielőtt az ügynökség visszatérne, hogy újra megzsarolja a kriptotőzsdét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Powell emellett felszólította azokat a kripto cégeket, amelyek nem engedhetnek meg maguknak ilyen problémákat a SEC-vel, hogy hagyják el az „amerikai háborús övezetet”.

A Krakennek hasonló vádakkal kell szembenéznie, mint a Binance és a Coinbase kriptotőzsdéknek.

A két vállalat még mindig jogi csatákat vív a SEC-el.

Olvastad már? A 214 milliárd dolláros iGaming forradalom: A legjobb platformok kiemelkedő előnyei

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!