A Kraken társalapítója az Amerikai SEC-t támadja

-

Jesse Powell a Kraken társalapítója felszólította azokat a kripto cégeket, amelyek nem engedhetnek meg maguknak ilyen ügyeket a SEC-el, hogy lépjenek ki az „amerikai háborús övezetből”.

A Kraken kriptopénz-tőzsde társalapítója az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletét (SEC) ostorozta a hivatal legújabb jogi lépése miatt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy tweetben Powell a SEC-t „az USA legfelsőbb dekrétumaként” emlegette, kijelentve, hogy a szabályozó hatóság újabb támadással tért vissza Amerika ellen.

A Kraken társalapítója az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) támadja

Powell megjegyzései néhány órával azután hangzottak el, hogy a SEC beperelte a Kraken-t, azzal vádolva a céget, hogy megsértett több értékpapírtörvényt, és összekeverte a felhasználók pénzeszközeit a vállalati vagyonnal.

A szabályozó azzal vádolta meg a kriptoveteránt, hogy 2018 óta egyszerre üzemeltet be nem jegyzett értékpapírtőzsdét, brókert, kereskedőt és elszámoló ügynökséget.

Ezzel a SEC azzal vádolta a Krakent, hogy jogellenesen segítette elő a kriptoeszközök értékpapírjaival való kereskedést, és eközben kilenc számjegyű nyereségre tett szert.

Az értékpapír-felügyelet azzal érvelt, hogy a Kraken rossz belső elszámolási rendszerei miatt a felhasználók pénzeszközei veszélybe kerültek, ami az eszközeik körüli számlahiányhoz vezetett.

A SEC megállapította, hogy a Kraken az ügyfelek eszközeit tartalmazó számlákon működési kiadásokat kezelt.

Bár a Kraken nem értett egyet a SEC állításaival, és meg kívánja védeni magát, Powell úgy véli, hogy a hivatal azért jött, hogy ismét megzsarolja a kriptotőzsdét, miután februárban 30 millió dolláros egyezséget kötött vele.

A Kraken az illetéket olyan vádak miatt fizetett, amelyek szerint a staking-as-a-service terméke be nem jegyzett értékpapírnak minősül. A terméket később megszüntették.

„A mazochisták nem voltak elégedettek a NY-ben kapott ütésekkel, és a RegDom egy másik ízét vásárolják CA-ban. Azt hittem, februárban 30 millió dollárért rendeztük az összes aggályukat. Most megint visszatértek a folytatásért.”-mondta Powell.

Kraken

Powell az USA elhagyására szólítja fel a kripto cégeket

A Kraken társalapítója továbbá kitartott amellett, hogy a SEC azért emelt újabb vádakat, mert tudta, hogy egy „igazi harc” drága időbe és több mint 100 millió dollárba kerülne.

Bár az ügyvédek 30 millió dollárból is sokat tudnának kezdeni, a megegyezéssel körülbelül tíz hónapot nyertek, mielőtt az ügynökség visszatérne, hogy újra megzsarolja a kriptotőzsdét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Powell emellett felszólította azokat a kripto cégeket, amelyek nem engedhetnek meg maguknak ilyen problémákat a SEC-vel, hogy hagyják el az „amerikai háborús övezetet”.

A Krakennek hasonló vádakkal kell szembenéznie, mint a Binance és a Coinbase kriptotőzsdéknek.

A két vállalat még mindig jogi csatákat vív a SEC-el.

Olvastad már? A 214 milliárd dolláros iGaming forradalom: A legjobb platformok kiemelkedő előnyei

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum és a Solana növekedése az ETF-ek miatt várható: Tökéletes időzítés az MTAUR előértékesítéshez

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán figyelemre méltó fejlemények figyelhetők meg, az Ethereum (ETH) és a Solana (SOL) jelentős növekedés előtt áll, elsősorban az ETF-ek közelgő jóváhagyása miatt. A...

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!