A heti híreket egyértelműen uralta az első bitcoin ETF elindulása az USA piacán.

A hét közepén a bitcoin megdöntötte a tavaszi rekordját, és 67 ezer dollárnál új csúcsot állított be. Sokak szerint a már több, mint nyolc éve húzódó ETF elfogadása nagyban közrejátszott ebben.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Kanadában már négy bitcoinos ETF is elérhető, az USA esetén viszont ez az első. Viszont van egy kis csavar a történetben, az ETF nem a bitcoin árát követi, hanem egy opciós, határidős szerződést.

Ez a konstrukció nem számít túlságosan ügyfélbarátnak, és nem könnyíti meg a belépést a kriptopiacra. Főleg a profi kereskedők számára lett létrehozva.

Ettől függetlenül a termék erősen kezdett, az első napján elérte az egy milliárd dolláros forgalmat, az elemzők szerint „minden várakozást felülmúlt”. Vélhetően hamarosan újabb ETF is elfogadásra kerül.

A másodikat már rögtön pár nap után engedélyezték, a Valkyrie szintén egy határidős konstrukcióval jelenik majd meg a piacon.

A bitcoin emelkedését követte az ether is. 4366 dolláros csúcsot ért el a hét közepén, de aztán visszahúzódásba kezdett. A bitcoin 61500, az ether pedig 4000 dollár környékére csúszott.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Az altok is mozgolódnak

A nagyobb kapitalizációjú altok is megindultak, a Solana 20, a Luna és az Avalanche pedig 10-10%-ot növekedtek. A Solana nem egy éjszaka alatt menetelt ekkorát, igazából egész héten növekvő pályán mozgott, így érte el az előző hét nap alatt a 23%-os erősödést.

A DefiLlama számaiból az látszik, hogy a decentralizált pénzügyi szektor is szépen fejlődik, a héten a lekötött tőke a Solana dappjaiban elérte a 12,7 milliárd dolláros értéket. A defi az Ethereum okosszerződéseinek köszönhetően jött létre, de azóta számos más platformon megvetette a lábát.

A Luna szintén jól ment, az elmúlt hét napban 11%-kal növelte az árfolyamát. A Luna token nagy szerepet játszik a Terra USD, egy dollárhoz kötött stablecoin értékének a fenntartásában.

A legtöbb stablecoin fizikai fedezet tárolásával biztosítja a tokenek értékét, a Terra protokollja viszont a Luna tokenek létrehozásával vagy elégetésével tartja fenn a megfelelő árfolyamot.

A Terra nemrégiben három nagy fejlesztést is véglegesített a hálózatán, így még közelebb kerültek a teljes, láncközi interoperabilitás eléréséhez.

Az Avalanche is említésre méltó 12%-ot növekedett. Platformként szintén támogatja az okosszerződések futtatását, nemrégiben pedig a Coinbase is listázta.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A héten jelentették be a Formula E szponzori szerződésüket, amely több évre szól, és kriptós projektként az elsők ezen a területen.

Összességében elmondhatjuk, hogy a bitcoin sikeres hete az egész iparág számára sikert jelent. A kriptós befektetők megnyugodhattak, hogy a SEC végre engedélyezte egy ETF indulását az Államokban is. Ez nem tűnik túl nagy lépésnek, de jelentős mérföldkő a kriptopénzek általános elfogadottsága számára.

Olvastad már? Az elemzők továbbra is tartják a 250K-s árcélt

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.