Messzire került a bitcoin a 67.000 dolláros történelmi csúcsától, de az elemzők szerint a történelmi adatok és a fraktálok növekedésre engednek következtetni.

Október 22-én a Bitcoin (BTC) árfolyama belépett abba a szakaszba, amelyet egyes kereskedők „konszolidációs fázisnak” hívnak, mivel a befektetők ilyenkor veszik ki a nyereséget az október 1-jén kezdődött, megállás nélküli árfolyam-emelkedés után, amelynek során a BTC mindössze három hét alatt 55%-kal emelkedett.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatják, hogy a péntek déli eladási hullám a Bitcoin árfolyamát a 63.300 dolláros támaszról a 60.000 dolláros szintre csökkentette.

BTC/USDT 1 napos diagram. Forrás: TradingView

Íme, mit mondanak a piaci elemzők a Bitcoin jelenlegi árfolyamának rövid távú alakulásáról.

„A Bitcoin készen állhat egy újabb emelkedésre”

A jelenlegi ármozgást üdvözlendő fejleménynek tartja a Decentrader kriptopiaci elemzőcsapata, amely kijelentette, hogy „a Bitcoin valószínűleg 2021 negyedik negyedévéig magasabbra fog ugrani”, ami nagyrészt a ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) és a Valkyrie Bitcoin Strategy alap (BTF) elindításának köszönhető.

Azokra az aggodalmakra reagálva, hogy a BTC számára a legutóbbi emelkedés már a csúcsot jelentette, a Decentrader rámutatott az új történelmi csúcsok történetére, és kiemelte azt a tényt, hogy „nulla olyan eset van, amikor a Bitcoin jelentős korábbi történelmi csúcsokat tört meg, és nem tudott volna tovább emelkedni”.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A cég elemzése szerint a Bitcoin jelenlegi fraktálmintázata azt sugallja, hogy „a Bitcoin következő nagyobb megállója feljebb 72.000 dollár lenne, ha a lendület fennmarad, ami után az 1,618-as Fibonacci-szint szerint 88.000 dollár körüli érték bizonyulna érdekes célpontnak”.

Az elmúlt néhány napban látott származtatott finanszírozás kiugrása mostanra „visszaállt a kiegyensúlyozottabb szintek felé”, az open interest továbbra is összhangban van az emelkedő trenddel, ami a Decentrader szerint segít csökkenteni az alacsonyabb korrekció kockázatát.

Ami az elemzőket illeti, „egy hétvégi nyomulás feljebb valószínűleg a 65.000 dollárnál lévő kezdeti ellenállással találkozik, ami a 66.800 dolláros 61,8%-os visszahúzódás és a tartomány értékterületi csúcsának 61,8%-a”.

A Decentrader szerint:

„Az ár a cikk írásakor kritikus fordulóponton van – minden korrekciót 50.000 dollár felé vételi lehetőségnek tekintünk. Az alacsony finanszírozási ráta, valamint a növekvő open interest szintén arra utal, hogy a Bitcoin készen állhat egy újabb [növekedésre].”

A BTC úgy fog viselkedni, mint az arany

A pénzügyi elemzők egyik népszerű összehasonlítása az, hogy a Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) kibocsátása hogyan hasonlítható az első arany ETF kibocsátásához.

A Bloomberg Intelligence szerint „az új ProShares Bitcoin Strategy ETF erős beáramlása a felhalmozott keresletet és az arbitrázslehetőségeket megcélzó kvantitatív kereskedőket mutatja, amelyek valószínűleg szűkítik a spreadeket és nyomást gyakorolnak a volatilitásra”.

Bitcoin határidős kontra arany határidős ügyletek. Forrás: Bloomberg Intelligence

A Bloomberg Intelligence szerint:

„Úgy látjuk, hogy a BTC jó úton halad az aranyhoz hasonló kereskedés felé”.

Rövid távú visszalépés 56.000 és 59.000 dollár között.

A Cointelegraph munkatársa, Michaël van de Poppe betekintést nyújtott abba, hogy mi következhet a BTC számára rövid távon, majd az alábbi grafikonon felvázolta az alsó támaszterületet, amelyet érdemes szemmel tartani egy jó visszalépési pontért.

BTC/USD 2 órás diagram. Forrás: Twitter

Van de Poppe szerint a 64.000 dolláros zóna „döntő fontosságú szint” volt, amit az árfolyamnak át kellett törnie, ami nem sikerült, és „így egy korrekciós mozgás zajlik” jelenleg.

Poppe szerint:

„Összességében az 56.000 és 59.000 dollár közötti árfolyamot tekintjük jó helynek a vásárlásra”.

A teljes kriptopénzpiaci tőke jelenleg 2,518 billió dollár, a Bitcoin dominanciája pedig 45,5%.

Olvastad már? Elképesztő rekordokat döntött az első amerikai ETF

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.