A ProShares Bitcoin ETF megdöntötte a 18 éves rekordot, ami a leggyorsabban egymilliárd dolláros AUM-ot elérő alapot illeti.

Mivel a ProShares Bitcoin Strategy ETF a héten kezdte meg a kereskedést, ez lett a valaha volt leggyorsabb alap, amely elérte az 1 milliárd dolláros kezelt eszközállományt (AUM).

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Egyesült Államok első Bitcoin-alapú, határidős tőzsdén kereskedett alapjának, a BITO-nak a várva várt elindítása számos mérföldkőnek számító eredményt hozott.

Eric Balchunas, a Bloomberg vezető ETF-elemzője arról számolt be, hogy az alap eddig a valaha volt leggyorsabb ütemben érte el a tíz számjegyű AUM-ot, mindössze két nap kereskedés után.

A BITO könnyedén túlszárnyalta a korábbi rekordtartót, a GLD tickettel ellátott aranyalapú alapot, amelynek 2004-ben három napra volt szüksége ahhoz, hogy elérje az egymilliárd dolláros határt.

Ezt „költői apropóval” kommentálta, feltehetően a Bitcoin értékmegőrző tulajdonságaira és a digitális aranyhoz való hasonlítására utalva.

Balchunas felkiáltott: „Ilyet még soha nem láttam. Fogadok, hogy még a ProShares is megdöbbent”, miközben retweetelte a Bloomberg Intelligence kutatási elemzőjének, James Seyffartnak a bejegyzését, aki frissítette az eredeti chartot.

Balchunas megjegyezte, hogy ha ez a volumen folytatódik, lehet, hogy nem marad több kontraktus, amit megvásárolhatnának, utalva az ETFStore elnökének, Nate Geraci-nak a bejegyzésére, amely szerint a BITO kitettség közel 45%-a most novemberi határidős kontraktusokban van.

„Ha a $BITO továbbra is ilyen ütemben folytatja a beáramlást, akkor a hónap végére nem marad egyetlen határidős kontraktusa sem, amit megvásárolhatna a pos [pozíció] limitek miatt”.

A ProShares alap megdöntötte a valaha volt legmagasabb első napi organikus volumen rekordját is, amely október 19-én, az induláskor elérte az 1 milliárd dollárt.

A debütáló napon több mint 24 millió részvénnyel kereskedtek, és az ETF életbe lépése óta már több mint 2 milliárd dollárnyi forgalmat bonyolítottak le.

Balchunas azt jósolta, hogy a következő Bitcoin határidős alap indítása pénteken lesz. Ez valószínűleg a Valkyrie Bitcoin Strategy ETF lesz, amely a felkészülés jegyében visszaváltozik BTF-re.

Kripto körökben a korábbi BTFD ticker a „buy the f*cking dip”-re is utalt, ami nem biztos, hogy túl tetszetős az SEC-nek.

A lendület a CoinGecko szerint a Bitcoin árfolyamát október 20-án új történelmi csúcsra, 67.276 dollárra hajtotta. A cikk írásakor az eszköz kissé visszahúzódott, jelenleg pedig 65.230 dollár körül cserél gazdát.

Olvastad már? Az egyik legnagyobb kritpotőzsde fogja szponzorálni az NBA-t

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!