A kriptopiacok a hét eleji rekordmagasságok elérése után rosszabbra fordultak, a Bitcoin 6%-ot esett a 60.000 dolláros szint közelébe.

A Bitcoin (BTC) október 22-én rövid időre 60 000 dollár alá esett, mivel a történelmi csúcsok utáni korrekció elmélyítette a piac erejével kapcsolatos aggodalmakat.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kereskedők szemmel tartják az 56 000 dolláros szintet

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD a Bitstampon 59 930 dolláros mélypontot ért el, ami további 6%-os csökkenést jelentett a nap folyamán.

Egy fellendülés visszavitte a párt a 60.000 dolláros szint fölé, de az óvatosság továbbra is fontos jelszó maradt, mivel a héten az árfolyam 61.000 dollár alá csúszott.

„Figyeltem ezt a 64 000 dolláros zónát mint egy kritikus szintet, amit meg kell törni, és a piac elbukott, így egy korrekciós mozgás zajlik” – foglalta össze a helyzetet Michaël van de Poppe, a Cointelegraph munkatársa.

„Összességében; az 56-59K dolláros szint jó hely a Bitcoin-vásárlásra”.

Az előző, 64 900 dolláros történelmi csúcsról kiderült, hogy kevés új támaszt nyújt, ehelyett inkább egy ismétlődő ellenállási zóna lett, mivel a bikáknak nem sok szerencséjük volt az újonnan megszerzett nyereségük biztosításában.

Optimizmus, ahogy az lenni szokott, csak azoktól érkezett, akik hosszabb távú perspektívát választottak. Köztük volt a népszerű Twitter-elemző, TechDev, aki hangsúlyozta, hogy 2021 még mindig megfelel a történelmi bikapiaci trendeknek.

„A BTC végső impulzusa MINDIG öt fokkal meredekebb volt, mint a ciklusközépi csúcshoz való felfutás” – jegyezte meg egy összehasonlító grafikon mellett.

„Ez eddig is így volt. Ha ez folytatódik, és a 228K-250K dolláros ablakot elérjük (két történelmileg legmegbízhatóbb fib-alapú célpont)… Ez január végén történne meg. Érdekes lesz figyelni”.

BTC/USD-diagram. Forrás: TechDev/ Twitter
Az Ethereum a kereskedők elszántságát teszteli

A Bitcoin így átadta a rivaldafényt az altcoinoknak rövidebb időtávokon, a húsz legnagyobb piaci tőkeértékű kriptovaluta közül a Solana (SOL) vezet, 13%-os emelkedéssel 24 óra alatt.

ETH/USD 1 órás gyertyadiagram (Bitstamp). Forrás: TradingView

Az ethereum (ETH), frissen egy sikertelen kísérlet után, hogy új történelmi csúcsokat törjön meg, egy rövid fellendülés után 4000 dollárt esett.

A Bitcoin piaci részesedése 45,7%-on állt, ami az alt piacok relatív erejét tükrözi a hétvége felé.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Az októberi „legrosszabb forgatókönyv”, ahogy arról a Cointelegraph korábban beszámolt, eközben 63 000 dolláros havi zárást jelenthet a BTC/USD számára.

Olvastad már? A májusi árzuhanás óta nem volt ekkora a Bitcoin-forgalom a PayPalon

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.