A világ vezető fizetési szolgáltatója 145,6 millió dollár értékű Bitcoin-forgalmat bonyolított le azon a napon, amikor a BTC a 67.000 dolláros rekordmagasságra emelkedett.

A PayPal globális pénzforgalmi szolgáltatónál a Bitcoin (BTC) kereskedési volumene október 20-án elérte a 145,60 millió dollárt, éppen akkor, amikor a vezető kriptodeviza a 67.000 dolláros rekordmagasság fölé ralizott.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A volumenek legutóbbi megugrása a legmagasabbnak bizonyult a május 19-i Bitcoin-árzuhanás óta, amikor 43.500 dollár körüli értékről egészen 30.000 dollárig zuhant a kriptopénz.

Ezen a napon mintegy 304 millió dollár értékű BTC cserélt gazdát, ami majdnem kétszerese az október 20-án regisztrált mennyiségnek.

Bitcoin-forgalom a PayPalon. Forrás: ByBt.com

Mindazonáltal egyik esetben sem volt egyértelmű, hogy a volumenek a Bitcoin-árfolyamrali során megnövekedett vásárlásoknak vagy az újonnan elért csúcsok közelében történt eladásoknak voltak-e köszönhetőek.

Bármi is legyen az ok, a PayPal-mérések a lakossági aktivitás növekedését tükrözik október 20-án, amit a „Bitcoin” kulcsszóra vonatkozó internetes keresések számának megugrása is alátámaszt.

Kiskereskedelmi fellendülés?

Figyelemre méltó, hogy a PayPal lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár 1 dollár ellenében is elkezdjenek Bitcoinba fektetni. Ennek eredményeképpen a fizetési szolgáltatócég életképes platformként jelent meg a lakossági befektetők számára, amit az ágazat a kripto szélesebb körű elterjedésének jeleként értékel.

Érdekes módon, amióta a PayPal betört a kriptoszektorba, a legalább 1 dollár értékű BTC-t birtokló egyedi címek száma a 2020. november 20-i 26,83 millióról a cikk írásakor 33,89 millióra emelkedett.

Eközben október 20-án a szám 34,12 millió volt, ami minden idők legmagasabb értéke.

1 dollárnál nagyobb egyenlegű BTC-címek. Forrás: CoinMetrics, Messari

Alexander Vasiliev, a Mercuryo kriptofizetési szolgáltatás társalapítója a PayPal kriptoiparba való betörését a kiskereskedelmi boom jeleként értékelte.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Várakozása szerint a Bitcoin 2021 negyedik és utolsó negyedévét nyereséggel zárja majd, mivel a mindennapi kereskedők biztonsági hálót keresnek a tartósan emelkedő infláció ellen.

„A PayPal-felhasználók fokozott vásárlási nyomása és ennek megfelelő hatása a Bitcoin árfolyamára jelentős emelkedést idézhet elő ebben a negyedik negyedévben és az év végéhez közeledve” – mondta Vasiliev a Cointelegraph-nak, hozzátéve:

„A vállalatnak több millió ügyfele van, és a BTC tömeges felvásárlása hatékonyan új csúcsokra lökheti a Bitcoint […] Az ATH 67 ezer dolláron áll, így az év végére rosszabb esetben 80 ezer dolláros, legjobb esetben pedig 100 ezer dolláros áresést láthatunk”.

A PayPalnak világszerte mintegy 392 millió aktív felhasználója van, kriptopénz-szolgáltatásai azonban csak az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban érhetőek el.

Eközben a vállalat a decentralizált pénzügyi (defi) szektorba való belépést is szem előtt tartja, ezzel erősítve a Bitcoin-szektoron kívüli terjeszkedést.

Olvastad már? További 2000 dollárt emelkedett a bitcoin, mielőtt visszaesett volna

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!