További 13.005 bitcoint vásárol a MicroStrategy

-

A cég tavaly augusztusban kezdett el bitcoint vásárolni, most tovább növeli befektetéseit.
A MicroStrategy üzletiintelligencia-cég 13.005 Bitcoint (BTC) vásárolt – közölte Michael Saylor vezérigazgató tegnap  egy tweetben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cégnek így már összesen több mint 105.000 Bitcoin van a birtokában.

„A MicroStrategy további 13.005 bitcoint vásárolt ~489 millió dollárért, bitcoinonként ~37.617 dolláros átlagáron” – tweetelte Saylor, hozzátéve: „6/21/21-től #hodl ~105,085 bitcoint vásároltunk ~2.741 milliárd dollárért ~26.080 dollár/bitcoin átlagáron”.


A lépés azt követően történt, hogy a MicroStrategy a hónap elején bejelentette 400 millió dollár értékű átváltható kötvény kibocsátását, amelynek teljes bevételét Bitcoinba fektetik vissza.
A kötvényt több mint 100 millió dollárral túljegyezték, így a Bitcoinra szánt összeg 500 millió dollárra duzzadt.

Bitcoin-ámokfutás

Az üzletielemző-cégként alapított MicroStrategy most a Bitcoin-vásárlásait a két „alapvető” üzleti stratégia egyikeként tünteti fel.

„Vásároljunk és tartsunk bitcoint, amelyet megbízható értéktárolónaknak tekintünk, amely egy robusztus, nyilvános, nyílt forráskódú, szuverén monetáris politikától független architektúrára épül” – áll a vállalat mai sajtóközleményében.

Közben a Bitcoin-vásárlási hullám még nem ért véget.
Amint arról a Kriptoworld a hónap elején beszámolt, a MicroStrategy több mint 1 milliárd dollárnyi részvényt szeretne eladni, és a bevételt „általános célokra” fordítani – ezek egyike lehet, hogy még több Bitcoin vásárlása.

Olvastad már? Kriptopénzeket is kínáló CFD-brókerek összehasonlítása – XTB, Admirals, Plus500, AvaTrade

Forrás: cryptoslate.com
Kiemelt kép: StreamBase

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Egy újabb Bitcoin feleződés utáni előrejelzés

Elérkezett végre a D-nap - a Bitcoin (BTC) 2024-es feleződése. Az izgalom ellenére azonban a várva várt esemény két táborra osztotta a közönséget - Azokra,...

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!