További 13.005 bitcoint vásárol a MicroStrategy

-

A cég tavaly augusztusban kezdett el bitcoint vásárolni, most tovább növeli befektetéseit.
A MicroStrategy üzletiintelligencia-cég 13.005 Bitcoint (BTC) vásárolt – közölte Michael Saylor vezérigazgató tegnap  egy tweetben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cégnek így már összesen több mint 105.000 Bitcoin van a birtokában.

„A MicroStrategy további 13.005 bitcoint vásárolt ~489 millió dollárért, bitcoinonként ~37.617 dolláros átlagáron” – tweetelte Saylor, hozzátéve: „6/21/21-től #hodl ~105,085 bitcoint vásároltunk ~2.741 milliárd dollárért ~26.080 dollár/bitcoin átlagáron”.


A lépés azt követően történt, hogy a MicroStrategy a hónap elején bejelentette 400 millió dollár értékű átváltható kötvény kibocsátását, amelynek teljes bevételét Bitcoinba fektetik vissza.
A kötvényt több mint 100 millió dollárral túljegyezték, így a Bitcoinra szánt összeg 500 millió dollárra duzzadt.

Bitcoin-ámokfutás

Az üzletielemző-cégként alapított MicroStrategy most a Bitcoin-vásárlásait a két „alapvető” üzleti stratégia egyikeként tünteti fel.

„Vásároljunk és tartsunk bitcoint, amelyet megbízható értéktárolónaknak tekintünk, amely egy robusztus, nyilvános, nyílt forráskódú, szuverén monetáris politikától független architektúrára épül” – áll a vállalat mai sajtóközleményében.

Közben a Bitcoin-vásárlási hullám még nem ért véget.
Amint arról a Kriptoworld a hónap elején beszámolt, a MicroStrategy több mint 1 milliárd dollárnyi részvényt szeretne eladni, és a bevételt „általános célokra” fordítani – ezek egyike lehet, hogy még több Bitcoin vásárlása.

Olvastad már? Kriptopénzeket is kínáló CFD-brókerek összehasonlítása – XTB, Admirals, Plus500, AvaTrade

Forrás: cryptoslate.com
Kiemelt kép: StreamBase

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.02.

Prémium Bitcoin A Bitcoin pénteken megtörte négynapos veszteségsorozatát, miután a hírek szerint az amerikai szenátus elfogadta az adósságplafon emeléséről szóló törvényjavaslatot. Ezzel megelőzték a hétfői határidőt, ami a...

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!