A cég tavaly augusztusban kezdett el bitcoint vásárolni, most tovább növeli befektetéseit.

A MicroStrategy üzletiintelligencia-cég 13.005 Bitcoint (BTC) vásárolt – közölte Michael Saylor vezérigazgató tegnap  egy tweetben.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A cégnek így már összesen több mint 105.000 Bitcoin van a birtokában.

„A MicroStrategy további 13.005 bitcoint vásárolt ~489 millió dollárért, bitcoinonként ~37.617 dolláros átlagáron” – tweetelte Saylor, hozzátéve: „6/21/21-től #hodl ~105,085 bitcoint vásároltunk ~2.741 milliárd dollárért ~26.080 dollár/bitcoin átlagáron”.

A lépés azt követően történt, hogy a MicroStrategy a hónap elején bejelentette 400 millió dollár értékű átváltható kötvény kibocsátását, amelynek teljes bevételét Bitcoinba fektetik vissza.

A kötvényt több mint 100 millió dollárral túljegyezték, így a Bitcoinra szánt összeg 500 millió dollárra duzzadt.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Bitcoin-ámokfutás

Az üzletielemző-cégként alapított MicroStrategy most a Bitcoin-vásárlásait a két „alapvető” üzleti stratégia egyikeként tünteti fel.

“Vásároljunk és tartsunk bitcoint, amelyet megbízható értéktárolónaknak tekintünk, amely egy robusztus, nyilvános, nyílt forráskódú, szuverén monetáris politikától független architektúrára épül” – áll a vállalat mai sajtóközleményében.

Közben a Bitcoin-vásárlási hullám még nem ért véget.

Amint arról a Kriptoworld a hónap elején beszámolt, a MicroStrategy több mint 1 milliárd dollárnyi részvényt szeretne eladni, és a bevételt „általános célokra” fordítani – ezek egyike lehet, hogy még több Bitcoin vásárlása.

Olvastad már? Kriptopénzeket is kínáló CFD-brókerek összehasonlítása – XTB, Admirals, Plus500, AvaTrade

Forrás: cryptoslate.com

Kiemelt kép: StreamBase

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!