Az Amber Group elérte az unikornis státuszt

-

Az Amber Group kriptopénzügyi szolgáltató 100 millió dollárt gyűjtött be a B sorozatú finanszírozási fordulóban – a cég értéke 1 milliárd dollárra emelkedett.

Az Amber Group hongkongi székhelyű kriptopénzügyi szolgáltatócég 100 millió dollárt gyűjtött a China Renaissance befektetési bank által vezetett befektetési fordulóban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Magas rangú támogatók, mint a Tiger Global Management, a DCM Venture, és meglévő befektetők – a Coinbase és a Pantera Capital – is részt vettek abban a fordulóban, amelynek eredményeként az Amber Group elérte az unikornis státuszt.
A legfrissebb értékelés tízszerese a startup 2020 februárjában elért 28 millió dolláros A sorozatú finanszírozási fordulójakor vett értékének.
A Morgan Stanley egykori kereskedői által alapított Amber Group Hongkongban, Tajpejben, Szöulban és Vancouverben működik.
A cég azt tervezi, hogy a friss tőkét új tehetségek foglalkoztatására használja fel, illetve, hogy megnövelje globális elérhetőségét.
Kezdetben az Amber Group egy olyan technológián dolgozott, amely a gépi tanulás algoritmusait alkalmazza a kvantitatív kereskedelemben.
2017-ben azonban a digitális eszközök felé fordultak, amikor a bitcoin ára először érte el a 20.000 dollárt, felpörgetve a teljes piaci növekedést.
Jelenleg az Amber Group mintegy 500 intézményi ügyfelet és nagy vagyonú magánszemélyt szolgál ki, számos terméket kínálva, például algoritmikus és nagyfrekvenciás kereskedést, elektronikus végrehajtást, tőzsdén kívüli (OTC) kereskedelmet, valamint hitelezési szolgáltatásokat.
A platform támogatja a bitcoin és az ethereum kereskedelmét, valamint a stablecoinokat (USDT és USDC) is.
A vállalat nem engedi ügyfeleinek, hogy maguk kereskedjenek, ehelyett kamat fejében felveszi tőlük a betéteket, és egyfajta kereskedési menedzserként működik. A társaság körülbelül 1,5 milliárd dollárnyi vagyont kezel.
Az Amber Group vezérigazgatója, Michael Wu elmondta, hogy év eleje óta a cég összesített kereskedési volumene megduplázódott 250 milliárd dollárról 500 milliárd dollár fölé.
Tiantian Kullander pénzügyi igazgató azt állítja, hogy a cég az első nap óta nyereséges, a nettó árrés pedig 60% fölött van.

Elmondta, hogy ez elsősorban az Amber Group piaci stratégiájának köszönhető, amely szerint a cég a kriptovaluták volatilitásával kereskedik, nem pedig azzal, hogy alacsonyabb árakon vesznek, mint ahol eladnak.
Az Amber Group a második kriptopiaci vállalat, amely az elmúlt hetekben elérte az „unikornis” értékelést.
Június elején a francia kriptopénztárca-gyártó, a Ledger 380 millió dollárt gyűjtött össze egy C sorozatú befektetési fordulóban, így a vállalat értéke meghaladta a 1,5 milliárd dollárt.

Olvastad már? PlanB: a bitcoin elérheti a 450 ezer dollárt is 2021-ben

Forrás: decrypt.co
KIemelt kép: coinquora.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

A Coinbase szerint Kína jár jól az amerikai kriptós szigorral

A MarketWatch a hétvégén publikálta a Coinbase ügyvezetője, Brian Armstrong cikkét, amelyben a vállalkozó arra figyelmeztetett, az USA elvesztheti a pénzügyi vezető szerepet, ha nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!