Az Amber Group elérte az unikornis státuszt

-

Az Amber Group kriptopénzügyi szolgáltató 100 millió dollárt gyűjtött be a B sorozatú finanszírozási fordulóban – a cég értéke 1 milliárd dollárra emelkedett.

Az Amber Group hongkongi székhelyű kriptopénzügyi szolgáltatócég 100 millió dollárt gyűjtött a China Renaissance befektetési bank által vezetett befektetési fordulóban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Magas rangú támogatók, mint a Tiger Global Management, a DCM Venture, és meglévő befektetők – a Coinbase és a Pantera Capital – is részt vettek abban a fordulóban, amelynek eredményeként az Amber Group elérte az unikornis státuszt.
A legfrissebb értékelés tízszerese a startup 2020 februárjában elért 28 millió dolláros A sorozatú finanszírozási fordulójakor vett értékének.
A Morgan Stanley egykori kereskedői által alapított Amber Group Hongkongban, Tajpejben, Szöulban és Vancouverben működik.
A cég azt tervezi, hogy a friss tőkét új tehetségek foglalkoztatására használja fel, illetve, hogy megnövelje globális elérhetőségét.
Kezdetben az Amber Group egy olyan technológián dolgozott, amely a gépi tanulás algoritmusait alkalmazza a kvantitatív kereskedelemben.
2017-ben azonban a digitális eszközök felé fordultak, amikor a bitcoin ára először érte el a 20.000 dollárt, felpörgetve a teljes piaci növekedést.
Jelenleg az Amber Group mintegy 500 intézményi ügyfelet és nagy vagyonú magánszemélyt szolgál ki, számos terméket kínálva, például algoritmikus és nagyfrekvenciás kereskedést, elektronikus végrehajtást, tőzsdén kívüli (OTC) kereskedelmet, valamint hitelezési szolgáltatásokat.
A platform támogatja a bitcoin és az ethereum kereskedelmét, valamint a stablecoinokat (USDT és USDC) is.
A vállalat nem engedi ügyfeleinek, hogy maguk kereskedjenek, ehelyett kamat fejében felveszi tőlük a betéteket, és egyfajta kereskedési menedzserként működik. A társaság körülbelül 1,5 milliárd dollárnyi vagyont kezel.
Az Amber Group vezérigazgatója, Michael Wu elmondta, hogy év eleje óta a cég összesített kereskedési volumene megduplázódott 250 milliárd dollárról 500 milliárd dollár fölé.
Tiantian Kullander pénzügyi igazgató azt állítja, hogy a cég az első nap óta nyereséges, a nettó árrés pedig 60% fölött van.

Elmondta, hogy ez elsősorban az Amber Group piaci stratégiájának köszönhető, amely szerint a cég a kriptovaluták volatilitásával kereskedik, nem pedig azzal, hogy alacsonyabb árakon vesznek, mint ahol eladnak.
Az Amber Group a második kriptopiaci vállalat, amely az elmúlt hetekben elérte az „unikornis” értékelést.
Június elején a francia kriptopénztárca-gyártó, a Ledger 380 millió dollárt gyűjtött össze egy C sorozatú befektetési fordulóban, így a vállalat értéke meghaladta a 1,5 milliárd dollárt.

Olvastad már? PlanB: a bitcoin elérheti a 450 ezer dollárt is 2021-ben

Forrás: decrypt.co
KIemelt kép: coinquora.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!