A kínai hashráta 8 hónapos mélyponton – a bányászok leállnak

-

A Bitcoin hashrátája nagyjából 91 EH/s-ra zuhant, bezárnak a szecsuáni bányászok.

A Bitcoin hashrátája november eleje óta nem látott szintre csökkent, mivel a kínai bányászok elkezdték leállítani létesítményeiket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin-hálózat hashrátája – azaz a számítási teljesítménye – május közepén látott csúcsától 46%-ot esett vissza.
A Bitinfocharts adatai szerint a hashráta jelenleg 91,2 EH/s (exahash/másodperc) ami körülbelül fele a hat hete közzétett 171,4 EH/s értéknek.
A Bitinfocharts a bányászat jövedelmezőségének csökkenéséről is beszámolt: ez a napi 0,449 USD/terahash/másodperces csúcsról 0,226 USD-re csökkent.
A BTC hashrátája 8 hónapja nem volt ilyen alacsony, utoljára 2020. november 3-án csökkent 90 EH/s alá.
A magasabb hashráta nagyobb versenyt eredményez a bányászok között az új blokkok feldolgozásában, emellett növeli az 51%-os támadás teljesítéshez szükséges erőforrások méretét, és ezáltal biztonságosabbá teszi a hálózatot.
A hashráta és a bányászat jövedelmezőségének visszaesése annak tudható be, hogy Kína egész területén zajlik a bitcoinbányászati ​​létesítmények hatóságok általi folyamatos visszaszorítása.
A hétvégén Kína Szecsuán tartományának legnagyobb bányászati ​​pooljának bezárásáról készített képeket osztották meg a közösségi médiában.


Június 18-án Ya’an – Szecsuán nyugati részén fekvő  nagyváros – hatóságai elrendelték a helyi Bitcoin-bányászati ​​műveletek leállítását.
2019 végén a CoinShares becslése szerint Szecsuán a globális hashráta több mint felének adott otthont, a tartományban elérhető olcsó és bőséges vízenergia miatt.
Június 12-én a Jünnan tartománybeli hatóságok is közleményt adtak ki, amelyben nyomozást rendeltek el a bitcoin bányászatában résztvevő magánszemélyek és vállalatok által illegálisan felhasznált villanyáram miatt.
A CNBC június 15-én közzétett jelentése szerint Nic Carter, a Castle Island Ventures partnere megjegyezte, hogy a Bitcoin hasrátája csökken, és szerinte „valószínű, hogy az ország egész területén leállítják a létesítményeket”.
Május elején a Cointelegraph arról számolt be, hogy már vannak arra utaló jelek, hogy a Bitcoin-hashráta kezdi elhagyni Kínát.

A kedvező jogszabályok és a rengeteg olcsó megújuló energia miatt az amerikai Texas állam lett az egyik legnépszerűbb úti célja a Kínából kivándorló bányavállalatoknak.

Olvastad már? Charles Hoskinson: az Ethereum felül fogja múlni a Bitcoint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!