Egy ausztrál kriptós konferencia során a Trust Wallet ügyvezetője, Eowyn Chen is előadást tartott, és ennek során beszélt a web3 iparág előtt álló lehetőségekről, a jelenlegi medvepiacról, és persze arról, hogy a következő emelkedő piaci fázis előtt milyen fogyasztói aggályokat kell eloszlatni.

Szóba került az is, hogy melyek a terjedést akadályozó nehézségek, amelyek útját állják a tömeges elfogadásnak.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Chen külön kiemelte, hogy az iparág növekedésében mennyire fontos szerepe van a könnyű kezelhetőségnek, a magánszféra tiszteletben tartásának, és a személyazonosság kérdésének.

A Trust Wallet egy nem-letétkezelő, számos kriptopénzt támogató tárca, amelyet két éve vásárolt fel a Binance tőzsde, az ügyvezetőjük pedig egy queenslandi konferencia egyik fő előadójaként lett meghívva.

A biztonságról szót ejtve Chen elmondta, hogy bizonyos intzkedéseknek aktívnak kellene lenniük a tárcák esetében.

Például ha egy okosszerződés köztudottan csalókhoz köthető, akkor arról a felhasználó kapjon figyelmeztetést.

Azt is hozzátette, hogy a mai világban, ha valaki teljesen biztos akar lenni egy-egy okosszerződés biztonságban, magának kell végigtanulmányoznia a forráskódot, és ellenőrizni, hogy minden rendben van-e vele.

Felhasználói oldalról nézve viszont az lenne a cél, hogy erre senkinek se legyen szüksége, és a szerződéseket, az appokat bárki használhassa.

„Az egész iparágra szükség van ehhez, együtt kell felépíteni egy környezetet, ahol a felhasználók biztonságban érezhetik magukat. Rengeteget tehetünk ezen a téren, főleg, ha a blokkláncok köré épült ökoszisztémákat nézzük, amelyek akár egyfajta ön-kormányzást is megvalósíthatnak.”

Az előadása során azt is elmondta, a legfontosabbnak mégis talán a személyazonosítást tartja, hogy tudni lehessen, a felhasználók valódiak.

Így senkinek sem maradna semmiféle magánszférája, a kormányok pedig nagyon egyszerűen le tudnák ellenőrizni, hogy ki az, aki engedelmesen együttműködik az utasításokkal.

„Mikor az USA elkezdte az adatgyűjtést a kormányzati digitális valutákkal kapcsolatban, a közvélemény legnagyobb aggálya a magánszféra eltűnése volt, hiszen az ilyen pénzzel minden nyomon követhető. Ezeket a szabályozásokat figyelembe kell venni, mikor az ember egy iparág jövőjéről gondolkodik.”

Az aktuális helyzetről beszélve Chen elmondta, hogy a kriptoipar számára ez a medvepiac az eddigi legdurvább, és sok vállalat küzd gondokkal, de egyben új lehetőségek is nyílnak.

A web3-as vállalkozások remélhetőleg élnek az esélyekkel, és lebontják a terjedést gátló akadályokat, még a következő piaci emelkedés előtt.

Chen szerint az iparágnak készen kell lennie, hogy mikor megérkezik a rally, ténylegesen növekedő pályára állhasson a szektor, és tömegesen elterjedhessen a technológia.

A web3-nak pozitív változást kell hoznia a világba, és hosszú távon is fenntartható kapcsolatot kiépítenie a felhasználókkal.

„A web3 igazi küldetése az, hogy védelmezze és erősítse a felhasználókat, biztosítsa az alapvető jogaikat, és a tulajdonuk fölötti rendelkezést. Ehhez olyan termékeket, szolgáltatásokat kell felépítenünk, amelyekhez bárki hozzáférhet. Nyílt szabványokkal kell dolgozni, és elejét venni a monopóliumok kialakulásának.”

Olvastad már? Cardano: újra paritásba kerülhet az ADA az USD-vel?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!