Több tényező is akadályozza a web3 terjedését

-

Egy ausztrál kriptós konferencia során a Trust Wallet ügyvezetője, Eowyn Chen is előadást tartott, és ennek során beszélt a web3 iparág előtt álló lehetőségekről, a jelenlegi medvepiacról, és persze arról, hogy a következő emelkedő piaci fázis előtt milyen fogyasztói aggályokat kell eloszlatni.
Szóba került az is, hogy melyek a terjedést akadályozó nehézségek, amelyek útját állják a tömeges elfogadásnak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Chen külön kiemelte, hogy az iparág növekedésében mennyire fontos szerepe van a könnyű kezelhetőségnek, a magánszféra tiszteletben tartásának, és a személyazonosság kérdésének.
A Trust Wallet egy nem-letétkezelő, számos kriptopénzt támogató tárca, amelyet két éve vásárolt fel a Binance tőzsde, az ügyvezetőjük pedig egy queenslandi konferencia egyik fő előadójaként lett meghívva.
A biztonságról szót ejtve Chen elmondta, hogy bizonyos intzkedéseknek aktívnak kellene lenniük a tárcák esetében.
Például ha egy okosszerződés köztudottan csalókhoz köthető, akkor arról a felhasználó kapjon figyelmeztetést.
Azt is hozzátette, hogy a mai világban, ha valaki teljesen biztos akar lenni egy-egy okosszerződés biztonságban, magának kell végigtanulmányoznia a forráskódot, és ellenőrizni, hogy minden rendben van-e vele.
Felhasználói oldalról nézve viszont az lenne a cél, hogy erre senkinek se legyen szüksége, és a szerződéseket, az appokat bárki használhassa.

„Az egész iparágra szükség van ehhez, együtt kell felépíteni egy környezetet, ahol a felhasználók biztonságban érezhetik magukat. Rengeteget tehetünk ezen a téren, főleg, ha a blokkláncok köré épült ökoszisztémákat nézzük, amelyek akár egyfajta ön-kormányzást is megvalósíthatnak.”

Az előadása során azt is elmondta, a legfontosabbnak mégis talán a személyazonosítást tartja, hogy tudni lehessen, a felhasználók valódiak.
Így senkinek sem maradna semmiféle magánszférája, a kormányok pedig nagyon egyszerűen le tudnák ellenőrizni, hogy ki az, aki engedelmesen együttműködik az utasításokkal.

„Mikor az USA elkezdte az adatgyűjtést a kormányzati digitális valutákkal kapcsolatban, a közvélemény legnagyobb aggálya a magánszféra eltűnése volt, hiszen az ilyen pénzzel minden nyomon követhető. Ezeket a szabályozásokat figyelembe kell venni, mikor az ember egy iparág jövőjéről gondolkodik.”

Az aktuális helyzetről beszélve Chen elmondta, hogy a kriptoipar számára ez a medvepiac az eddigi legdurvább, és sok vállalat küzd gondokkal, de egyben új lehetőségek is nyílnak.
A web3-as vállalkozások remélhetőleg élnek az esélyekkel, és lebontják a terjedést gátló akadályokat, még a következő piaci emelkedés előtt.
Chen szerint az iparágnak készen kell lennie, hogy mikor megérkezik a rally, ténylegesen növekedő pályára állhasson a szektor, és tömegesen elterjedhessen a technológia.
A web3-nak pozitív változást kell hoznia a világba, és hosszú távon is fenntartható kapcsolatot kiépítenie a felhasználókkal.

„A web3 igazi küldetése az, hogy védelmezze és erősítse a felhasználókat, biztosítsa az alapvető jogaikat, és a tulajdonuk fölötti rendelkezést. Ehhez olyan termékeket, szolgáltatásokat kell felépítenünk, amelyekhez bárki hozzáférhet. Nyílt szabványokkal kell dolgozni, és elejét venni a monopóliumok kialakulásának.”

Olvastad már? Cardano: újra paritásba kerülhet az ADA az USD-vel?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Nem csak fájlok átvitele – mire használható még a pendrive?

A pendrive-ok, más néven USB-meghajtók több mint egy tucat éve velünk vannak. Leváltották a hajlékonylemezeket, kiszorítják a CD-ket és DVD-ket is, elkísérnek minket mindennapjainkban –...

Chainlink technikai elemzés 03.30.

Prémium Chainlink A ChainLink árelemzése volatilis piacot mutat, csökkenő tendenciával. A ChainLink legutóbbi piaci viselkedése azt sugallja, hogy az ár viszonylag stabil tendenciát mutat, kisebb ingadozásra való hajlammal. A...

Az Aptos (APT) legújabb együttműködése lendíthet az árfolyamán?

Az Aptos az Econia Labs-szal együttműködve igyekszik frissíteni DeFi alapítványát, hogy több új generációs DeFi terméket vonzzon a platformjára. Bár a lépés célja, hogy hasznot húzzon...

Sam Bankman-Fried ártatlannak vallja magát

Sam Bankman-Fried, az FTX alapítója a Reuters jelentése szerint ártatlannak vallja magát a kampányfinanszírozási törvények kijátszásának és egy vagy több kínai kormánytisztviselő megvesztegetése vádjában. Korábban...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!