A Better Business Bureau (BBB) figyelmeztetett a Tiktokon zajló kriptopénz-befektetési csalásokra.

„Ön éppen a Tiktokon görget, amikor egy videóra bukkan, amelyen egy halom készpénz látható. Az alkotó azt állítja, hogy a pénzköteget néhány nap alatt kriptopénzbe fektetve kereste meg” – részletezte a BBB.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Tiktok felhasználóit becsapó kriptocsalók

A Better Business Bureau (BBB) pénteken a Tiktok nevű népszerű videohoszting platformon kriptovaluta-csalásokra figyelmeztetett.

Az 1912-ben alapított BBB egy magán, nonprofit szervezet, amely több mint 110 éve segíti az embereket abban, hogy megtalálják azokat a vállalkozásokat, márkákat és jótékonysági szervezeteket, amelyekben megbízhatnak.

A BBB kifejtette, hogy „ahogy a Tiktok népszerűsége növekszik, úgy nő a csalók száma is”. Megjegyezve, hogy a BBB sok új jelentést lát a „Scam Tracker” (átverési nyomkövető) segítségével ezzel a pénzforgató átveréssel kapcsolatban, a BBB leírta:

„Ön éppen a Tiktokon görget, amikor egy olyan videóra bukkan, amelyen egy halom készpénz látható. Az alkotó azt állítja, hogy a pénzköteget néhány nap alatt kriptopénzbe fektetve kereste meg.”

A Tiktokon a csalók azt ígérhetik, hogy „néhány száz dollár értékű kriptopénzből pillanatok alatt ezreket csinálnak” – részletezte a BBB, hozzátéve, hogy akár „100%-os garanciát is vállalhatnak arra, hogy kevesebb mint egy hét alatt megháromszorozzák a pénzét”.

A szervezet kifejtette, hogy „amikor felveszi a kapcsolatot az állítólagos befektetővel [csalóval], valószínűleg Whatsappon, Telegramon vagy más üzenetküldő alkalmazáson keresztül, udvarias és professzionális lesz”, hozzátéve:

„Arra fogják kérni, hogy küldjön pénzt – általában néhány száz dollárt kezdetben – egy digitális pénztárca szolgáltatáson keresztül, mint például a Paypal, a Zelle vagy a Venmo.

Azonban „amikor megpróbálja visszakapni a pénzét, a csaló azt fogja állítani, hogy díjakat kell fizetnie.

Elsőre ezek az összegek ártalmatlannak tűnhetnek… Többször is kérhetnek díjakat, mindig azt ígérve, hogy sokkal többet kap vissza, mint amennyit elkölt.”

„Ha kérdőre vonja őket, előfordulhat, hogy ijesztgető taktikához folyamodnak, és azt mondják, hogy ha nem fizet, lemarad az óriási visszatérülésről, vagy hogy jogi lépéseket tehetnek” – figyelmeztetett tovább a BBB, részletezve:

„Sajnos minden pénz, amit küld, a csalók zsebében fog landolni. Nem fog megtérülni a befektetése, és nem fogja visszakapni a kezdeti befizetését sem.”

A BBB végezetül néhány tanácsot adott, hogyan kerüljük el a pénzforgatós csalásokat. A szervezet a józan ítélőképesség és a kutatás mellett arra is figyelmeztetett, hogy ne dőljünk be az ijesztgetéseknek, és értsük meg, hogyan működnek a digitális pénztárcaszolgáltatások.

Olvastad már? Cardano: újra paritásba kerülhet az ADA az USD-vel?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!