A Wintermute vezérigazgatója kijelentette, hogy „nyitottak” arra, hogy a hacket fehér kalapos hackként kezeljék, és beszélni fognak a támadóval.

Az Egyesült Királyságban működő Wintermute kriptopénz market maker, Evgeny Gaevoy, a cég alapítója és vezérigazgatója szerint a decentralizált pénzügyek (defi) hackelésének legújabb áldozata lett, mintegy 160 millió dollár értékben.

Az Etherscan szerint több mint 70 különböző token került át a „Wintermute exploiterhez”, köztük 61.350.986 dollárnyi USD Coin (USDC), 671 Wrapped Bitcoin (wBTC), ami nagyjából 13.030.061 dollár, és 29.461.533 dollárnyi Tether (USDT). A legnagyobb tokenösszegnek az USDC tűnik.

A vállalat tőzsdén kívüli és központi pénzügyi műveleteit nem érintette, mivel a hacker(ek) a defi műveleteiből vonták le a pénzeszközöket.

Gaevoy kijelentette, hogy az árjegyző fizetőképes, és az ellopott összegnél kétszer több tőkéje maradt, hangsúlyozva, hogy a felhasználók pénzeszközei biztonságban vannak.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Wintermute egy algoritmikus market maker, amely digitális eszközökkel, például kriptovalutákkal dolgozik.

A csoport az Egyesült Királyságban bejegyzett cég, székhelye Cheshire-ben található, és a Financial Conduct Authority szabályozza.

A Companies House szerint Evgeny Gaevoy „több mint 25%-os, de legfeljebb 50%-os” részesedéssel rendelkező igazgató.

A rövid, folyamatos tweet-szálban a holland állampolgár azt sugallta, hogy a hacket fehér kalapos hackként lehetne kezelni.

Az elkövető kapcsolatba léphet a Wintermute-tal, hogy megossza az általa felfedezett sebezhetőségeket, hogy a jövőben elkerüljék az ismételt hackeléseket.

A fehér kalapos hackek gyakoriak a kriptográfiában. A tőzsdék, a market makerek és néha a vállalatok is jutalmat adnak a hackereknek fejpénz vagy munkakörök formájában.

Mivel a Wintermute Exploiter ethercíme nyilvános, a címet a kriptorajongók spammelték, olyan üzenetekkel, mint „plz give. Nagyon szegény vagyok. Még 5 ezer dollár is elképesztő lenne”.

A Cointelegraph megkereste a Wintermute-ot válaszért, és amint lehetséges, frissíteni fogjuk.

Olvastad már? Egyre több cég fektet be blokkláncos startupokba

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!