160 millió dollárt loptak el a Wintermute kriptopiaci döntéshozótól

-

A Wintermute vezérigazgatója kijelentette, hogy „nyitottak” arra, hogy a hacket fehér kalapos hackként kezeljék, és beszélni fognak a támadóval.
Az Egyesült Királyságban működő Wintermute kriptopénz market maker, Evgeny Gaevoy, a cég alapítója és vezérigazgatója szerint a decentralizált pénzügyek (defi) hackelésének legújabb áldozata lett, mintegy 160 millió dollár értékben.


Az Etherscan szerint több mint 70 különböző token került át a „Wintermute exploiterhez”, köztük 61.350.986 dollárnyi USD Coin (USDC), 671 Wrapped Bitcoin (wBTC), ami nagyjából 13.030.061 dollár, és 29.461.533 dollárnyi Tether (USDT). A legnagyobb tokenösszegnek az USDC tűnik.

A vállalat tőzsdén kívüli és központi pénzügyi műveleteit nem érintette, mivel a hacker(ek) a defi műveleteiből vonták le a pénzeszközöket.
Gaevoy kijelentette, hogy az árjegyző fizetőképes, és az ellopott összegnél kétszer több tőkéje maradt, hangsúlyozva, hogy a felhasználók pénzeszközei biztonságban vannak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Wintermute egy algoritmikus market maker, amely digitális eszközökkel, például kriptovalutákkal dolgozik.
A csoport az Egyesült Királyságban bejegyzett cég, székhelye Cheshire-ben található, és a Financial Conduct Authority szabályozza.
A Companies House szerint Evgeny Gaevoy „több mint 25%-os, de legfeljebb 50%-os” részesedéssel rendelkező igazgató.
A rövid, folyamatos tweet-szálban a holland állampolgár azt sugallta, hogy a hacket fehér kalapos hackként lehetne kezelni.
Az elkövető kapcsolatba léphet a Wintermute-tal, hogy megossza az általa felfedezett sebezhetőségeket, hogy a jövőben elkerüljék az ismételt hackeléseket.
A fehér kalapos hackek gyakoriak a kriptográfiában. A tőzsdék, a market makerek és néha a vállalatok is jutalmat adnak a hackereknek fejpénz vagy munkakörök formájában.
Mivel a Wintermute Exploiter ethercíme nyilvános, a címet a kriptorajongók spammelték, olyan üzenetekkel, mint „plz give. Nagyon szegény vagyok. Még 5 ezer dollár is elképesztő lenne”.


A Cointelegraph megkereste a Wintermute-ot válaszért, és amint lehetséges, frissíteni fogjuk.

Olvastad már? Egyre több cég fektet be blokkláncos startupokba

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

😲 Érezd az izgalmat: Ezeket a kriptókat robbanás előtt állnak, és Te is beszállhatsz!

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik a lehetőségekben, ahogy a 2024-es bikafutás megindul. Egyes kriptovaluták kiemelkednek a tömegből, jelentős növekedést ígérve. A befektetők, akik a következő nagy lehetőséget keresik,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!