Egyre több cég fektet be blokkláncos startupokba

-

2021 szeptembere és 2022 júniusának közepe között a Samsung 13 kriptós vállalatba fektetett be, így a dél-koreai vállalat a legaktívabbk közé tartozik.
A Google anyavállalata, az Alphabet cég vezeti viszont a legnagyobb finanszírozási körökben részt vevő vállalatok kategóriáját.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Blockdata kutatócég elemzése szerint, amely a top vállalatok blokklánc- és kriptó startupokba történő befektetéseiről készült 2021 szeptembere és 2022 júniusának közepe között, a dél-koreai elektronikai óriás Samsung volt a legaktívabb, mivel 13 vállalatba fektetett be.

A United Overseas Bank, amely 7 vállalatba fektetett be, a következő legaktívabb, szorosan követi a két amerikai pénzügyi szolgáltató óriás, a Citigroup hat és a Goldman Sachs öt felkarolt vállalkozással.
Mint az elemzésből kiderül, a Samsung, a United Overseas Bank, a Citigroup és a Goldman Sachs által a vizsgált időszakban finanszírozott 31 kriptó- vagy blokklánc-startup száma közel fele az összes olyan startupnak, amelyek a 40 vezető vállalattól vontak be tőkét.
Bár az egyes vállalatok által befektetett pontos összegre vonatkozó adatok nem állnak rendelkezésre, a Blockdata elemzése mégis ad egy becslést.

„A 40 vállalat 2021 szeptembere és 2022 júniusa között körülbelül 6 milliárd dollárt fektetett be blokklánc-startupokba. Mivel egyes fordulókban több befektető is részt vesz, nem állapítható meg pontosan, hogy az egyes vállalatok mennyit fektettek be egy-egy projektbe.”

Eközben a legnagyobb finanszírozási körökben aktívan részt vevő vállalatok tekintetében a Google anyavállalata, az Alphabet vezeti ezt a kategóriát, miután valamivel kevesebb, mint 1,51 milliárd dollárnyi forrást biztosított a cégeknek.
A második helyen a Blackrock áll, amely három olyan finanszírozási körben vett részt, amelyekben 1,17 milliárd dollárt gyűjtöttek össze.
A harmadik helyen a Morgan Stanley amerikai pénzügyi szolgáltató óriáscég áll, amely két fordulóban vett részt, amelyekben 1,1 milliárd dollárt gyűjtött, míg a negyedik helyen a Samsung áll 979 millió dollárral.
Ami a top vállalatok által érdeklődő felhasználási eseteket illeti, a Blockdata megállapította, hogy a finanszírozásban részesülő cégek közül 19 „valamilyen formában az NFT-megoldásokkal és szolgáltatásokkal” foglalkozott.
Tizenkettő piactér, míg tizenegy a szerencsejáték-szolgáltatásokkal foglalkozik.

„A Samsung az egész blokklánc-ökoszisztémában aktív, 15 különböző felhasználási területre összpontosító vállalatba fektet be, például blokklánc-szolgáltatásokba, fejlesztési platformokba, NFT-kbe és közösségi hálózatokba is.”

Ezzel szemben az Alphabet és a Blackrock teljesen más stratégiát követ azzal, hogy koncentráltan, kisebb számú vállalatban vásárolnak tulajdonrészt.

Olvastad már? A hétvégén is tovább csökkent az Ethereum árfolyama

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

A megkérdezett intézményi kereskedők 72%-a nem tervezi a kriptokereskedést

A JPMorgan Chase új felmérése szerint az intézményi kereskedők 72%-a „nem tervezi a kriptokereskedést”, míg 14%-uk öt éven belül tervez kriptovalutákkal kereskedni. Az intézményi kereskedők...

A bitcoin az emberek pénze

Robert Kiyosaki, a Gazdag papa könyvel szerzője bevallotta, hogy túl sokat nem tud a bitcoinról, de annak örül, hogy rendelkezik valamennyivel. A pénzügyi író a saját...

A Cosmos egyre népszerűbb a befektetők körében

Az Osmosis, a Cosmos Hub protokollon lévő DEX az elmúlt napokban javulást figyelt meg. A napi aktivitás tekintetében megelőzte a többi szereplőt, például az Avalanche-ot és...

Egyre több NFT-t mintelnek – de a tranzakciós díjak is növekednek

A Bitcoin-felhasználók az Ethereum NFT-ihez hasonlóan a láncon helyezik el az eszközöket, de a megnövekedett aktivitásnak ára van. Az Ordinals, egy ellentmondásos új projekt, amely lehetővé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!