Egyre több cég fektet be blokkláncos startupokba

-

2021 szeptembere és 2022 júniusának közepe között a Samsung 13 kriptós vállalatba fektetett be, így a dél-koreai vállalat a legaktívabbk közé tartozik.
A Google anyavállalata, az Alphabet cég vezeti viszont a legnagyobb finanszírozási körökben részt vevő vállalatok kategóriáját.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Blockdata kutatócég elemzése szerint, amely a top vállalatok blokklánc- és kriptó startupokba történő befektetéseiről készült 2021 szeptembere és 2022 júniusának közepe között, a dél-koreai elektronikai óriás Samsung volt a legaktívabb, mivel 13 vállalatba fektetett be.

A United Overseas Bank, amely 7 vállalatba fektetett be, a következő legaktívabb, szorosan követi a két amerikai pénzügyi szolgáltató óriás, a Citigroup hat és a Goldman Sachs öt felkarolt vállalkozással.
Mint az elemzésből kiderül, a Samsung, a United Overseas Bank, a Citigroup és a Goldman Sachs által a vizsgált időszakban finanszírozott 31 kriptó- vagy blokklánc-startup száma közel fele az összes olyan startupnak, amelyek a 40 vezető vállalattól vontak be tőkét.
Bár az egyes vállalatok által befektetett pontos összegre vonatkozó adatok nem állnak rendelkezésre, a Blockdata elemzése mégis ad egy becslést.

„A 40 vállalat 2021 szeptembere és 2022 júniusa között körülbelül 6 milliárd dollárt fektetett be blokklánc-startupokba. Mivel egyes fordulókban több befektető is részt vesz, nem állapítható meg pontosan, hogy az egyes vállalatok mennyit fektettek be egy-egy projektbe.”

Eközben a legnagyobb finanszírozási körökben aktívan részt vevő vállalatok tekintetében a Google anyavállalata, az Alphabet vezeti ezt a kategóriát, miután valamivel kevesebb, mint 1,51 milliárd dollárnyi forrást biztosított a cégeknek.
A második helyen a Blackrock áll, amely három olyan finanszírozási körben vett részt, amelyekben 1,17 milliárd dollárt gyűjtöttek össze.
A harmadik helyen a Morgan Stanley amerikai pénzügyi szolgáltató óriáscég áll, amely két fordulóban vett részt, amelyekben 1,1 milliárd dollárt gyűjtött, míg a negyedik helyen a Samsung áll 979 millió dollárral.
Ami a top vállalatok által érdeklődő felhasználási eseteket illeti, a Blockdata megállapította, hogy a finanszírozásban részesülő cégek közül 19 „valamilyen formában az NFT-megoldásokkal és szolgáltatásokkal” foglalkozott.
Tizenkettő piactér, míg tizenegy a szerencsejáték-szolgáltatásokkal foglalkozik.

„A Samsung az egész blokklánc-ökoszisztémában aktív, 15 különböző felhasználási területre összpontosító vállalatba fektet be, például blokklánc-szolgáltatásokba, fejlesztési platformokba, NFT-kbe és közösségi hálózatokba is.”

Ezzel szemben az Alphabet és a Blackrock teljesen más stratégiát követ azzal, hogy koncentráltan, kisebb számú vállalatban vásárolnak tulajdonrészt.

Olvastad már? A hétvégén is tovább csökkent az Ethereum árfolyama

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Az ausztrál hatóságok szerint a kriptopénzek értékpapírnak számítanak

Az ausztrál tőzsdefelügyelet, az ASIC elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kriptopénzek értékapírnak számítanak, így az ő hatáskörükbe tartoznak. Joe Longo emellett azt is elmondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!