2021 szeptembere és 2022 júniusának közepe között a Samsung 13 kriptós vállalatba fektetett be, így a dél-koreai vállalat a legaktívabbk közé tartozik.

A Google anyavállalata, az Alphabet cég vezeti viszont a legnagyobb finanszírozási körökben részt vevő vállalatok kategóriáját.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Blockdata kutatócég elemzése szerint, amely a top vállalatok blokklánc- és kriptó startupokba történő befektetéseiről készült 2021 szeptembere és 2022 júniusának közepe között, a dél-koreai elektronikai óriás Samsung volt a legaktívabb, mivel 13 vállalatba fektetett be.

A United Overseas Bank, amely 7 vállalatba fektetett be, a következő legaktívabb, szorosan követi a két amerikai pénzügyi szolgáltató óriás, a Citigroup hat és a Goldman Sachs öt felkarolt vállalkozással.

Mint az elemzésből kiderül, a Samsung, a United Overseas Bank, a Citigroup és a Goldman Sachs által a vizsgált időszakban finanszírozott 31 kriptó- vagy blokklánc-startup száma közel fele az összes olyan startupnak, amelyek a 40 vezető vállalattól vontak be tőkét.

Bár az egyes vállalatok által befektetett pontos összegre vonatkozó adatok nem állnak rendelkezésre, a Blockdata elemzése mégis ad egy becslést.

„A 40 vállalat 2021 szeptembere és 2022 júniusa között körülbelül 6 milliárd dollárt fektetett be blokklánc-startupokba. Mivel egyes fordulókban több befektető is részt vesz, nem állapítható meg pontosan, hogy az egyes vállalatok mennyit fektettek be egy-egy projektbe.”

Eközben a legnagyobb finanszírozási körökben aktívan részt vevő vállalatok tekintetében a Google anyavállalata, az Alphabet vezeti ezt a kategóriát, miután valamivel kevesebb, mint 1,51 milliárd dollárnyi forrást biztosított a cégeknek.

A második helyen a Blackrock áll, amely három olyan finanszírozási körben vett részt, amelyekben 1,17 milliárd dollárt gyűjtöttek össze.

A harmadik helyen a Morgan Stanley amerikai pénzügyi szolgáltató óriáscég áll, amely két fordulóban vett részt, amelyekben 1,1 milliárd dollárt gyűjtött, míg a negyedik helyen a Samsung áll 979 millió dollárral.

Ami a top vállalatok által érdeklődő felhasználási eseteket illeti, a Blockdata megállapította, hogy a finanszírozásban részesülő cégek közül 19 „valamilyen formában az NFT-megoldásokkal és szolgáltatásokkal” foglalkozott.

Tizenkettő piactér, míg tizenegy a szerencsejáték-szolgáltatásokkal foglalkozik.

„A Samsung az egész blokklánc-ökoszisztémában aktív, 15 különböző felhasználási területre összpontosító vállalatba fektet be, például blokklánc-szolgáltatásokba, fejlesztési platformokba, NFT-kbe és közösségi hálózatokba is.”

Ezzel szemben az Alphabet és a Blackrock teljesen más stratégiát követ azzal, hogy koncentráltan, kisebb számú vállalatban vásárolnak tulajdonrészt.

Olvastad már? A hétvégén is tovább csökkent az Ethereum árfolyama

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!