A hétvégén is tovább csökkent az Ethereum árfolyama

-

Minden szem a Fed következő, szeptember 21-i ülésére szegeződik, ahol újabb kamatemelés várható.
Az Ethereum csütörtöki összeolvadásának kicsúcsosodása egy borús hétvégi pirosba torkollott mind az újonnan bányászmentes ETH, mind a bitcoin esetében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ethereum az egyesülés előtti 1580 dollárról 1335 dollárra esett vissza a cikk írásakor, miután az egyesülést követő órákban 6%-os meredek zuhanás következett be, és összességében 15%-ot esett vasárnap késő este.
A Bitcoin eközben pénteken 19.414 dollárig csökkent, majd szombaton egy rövid rali 20.000 dollár fölé röpítette.
A fellendülés azonban rövid ideig tartott, és a legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz a hétvége végéhez közeledve visszatért a pénteki mélypontra.
Az Ethereum 22%-ot esett a héten, a Bitcoin pedig 10%-ot. A visszaesés nem cáfolta meg a hasonlóan lejtős előző hete, amely során az általános gazdasági mutatók – a fogyasztói árindextől kezdve a Nasdaq és az S&P 500 hagyományos piaci mutatókig – szintén csökkentek.
Az Ethereum egyesülést követő süllyedése azonban ellentmond egyes elemzőknek, akik közvetlenül a frissítés után azt állították, hogy az egyesülésnek az ETH értékére gyakorolt hatását már beárazta a piac.


Az átalakítás előtt egyesek még „egyesülési hullámot” is jósoltak, de az ETH árának pillanatnyi megugrása gyorsan elpárolgott. A prominens kripto-Twitter kommentátor, Doctor Profit ma bejelentette, hogy eladta az összes Ethereumát.


A hétvégén jelentések érkeztek az első „replay attack”-ról is, amely az Ethereum és a nemrég hardforkolt EthereumPoW blokkláncokat célozta meg.
Az ETHW indítását rövid időre késleltető érvénytelen blokklánc-beállításhoz hasonlóan ezt a támadást is az okozta, hogy nem sikerült ellenőrizni a blokk azonosítóját annak megállapítására, hogy egy tranzakció melyik blokkláncon zajlik.


Ami a Bitcoint illeti, a teljes piaci kapitalizációja a szeptember 6-i 18.661 dolláros hathetes mélypontja felé tartott, amelyet június vége óta nem érintett.
A bitcoin teljes piaci kapitalizációja vasárnap ismét 375 milliárd dollár alá került, ezt a küszöböt utoljára szeptember 6-án, és azt megelőzően július 13. óta nem lépte át.
A maga részéről Doctor Profit – akinek hírnevét az adja, hogy már 2021 áprilisában 18.000 dollárt jósol a Bitcoin „végső mélypontjaként”. Azt mondta, hogy „az alja kialakulóban van”, és valószínűleg jövő márciusig 18.000 és 25.000 dollár közötti fejedelmi tartományban lesz.


De mint figyelmeztetett, sok múlik az amerikai jegybank által bejelentett következő lépésen is.
Míg a Doctor Profit úgy érzi, hogy a bitcoin árfolyama kibír egy 0,75 bázispontos kamatemelést, addig egy teljes 1 bázispontos kamatemelés azt jelentené, hogy „vért látunk”.

„Amint a FED eldönti a nagy visszaállítást, mindannyian fkd leszünk” – tweetelte.

A Federal Reserve legutóbbi, júliusi ülésén 0,75%-os kamatemelést hajtottak végre. A következő, szeptember 21-re kitűzött ülés valószínűleg újabb emelést hoz – a fő kérdés az, hogy mekkorát.
Egyesek arra számítanak, hogy Jerome Powell jegybankelnök teljes százalékos emelést jelent be.

Olvastad már? Aranykereszt és halálkereszt a tőzsdei grafikonokon

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.05.

Prémium Solana (SOL) A közismert nevén TD Sequential Indicator (Tom DeMark szekvenciális mutató) azt sugallja, hogy a SOL elérhette a helyi csúcsot. A Solana (SOL) heti grafikonján egy...

A Bitcoin rallyja megosztottságot okoz a kereskedői magatartásban

A Bitcoin (BTC) rallyja az elmúlt hónapokban számos short pozíció felszámolását okozta. A hirtelen árfolyam-emelkedés miatt a kereskedők között megosztott döntéshozatal alakult ki. A különböző vélemények A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!